Bijgelovig

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Ik ben wel een beetje bijgelovig. Niet zo dat ik er ‘last’ van heb, maar toch loop ik liever niet onder een ladder door.
  Hanna @ eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…De racefiets – een kwartet over mijn eerste trappen op het wielerpad [1/4]My Profile

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Afkloppen doe ik. Bijvoorbeeld als ik zeg dat ik al heel lang niet meer ziek ben geweest. Even afkloppen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Gordijnen wassenMy Profile

 3. jeapiebel schreef:

  Wat leuk om te lezen. Er is genoeg bijgeloof dat ik nog niet eens ken. Ik wil eerst zeggen dat ik neem het niet echt nauw met bijgeloof, omdat ik ben opgegroeid met duizend bijgeloof. Wat je zoveel beperkt. hahaha. Maar als ik jouw artikel verder lees en zie Afkloppen, klavertje vier, getal 13 en vallende ster dan besef ik. Ik ben meer bijgelovig dan ik dacht. Wel geef ik toe. Ik pas het aan als het mij uitkomt. Volgens Thaise mogen we ons haar en nagels niet knippen op woensdag dat volg ik ook, maar als ik het vergeet en het blijkt toch woensdag te zijn. Dan denk ik, dat deed ik niet expres. Dus is niet mijn schuld. 😉

  • Lichtophethart schreef:

   Hihi, als je al dat bijgeloof heel serieus zou nemen dan beperkt dat denk ik behoorlijk. Phoe, stel je voor dat je het allemaal ECHT zou geloven! ;-), word er al moe van als ik eraan denk.
   Sommige dingen doe ik ook een beetje “automatisch” , zoals dat afkloppen en een wens doen bij een vallende ster. Maar ook hier geldt: het is maar net hoe het uitkomt en of ik het wil geloven 😉

 4. sunny mama schreef:

  Ik heb me ooit eens laten vertellen dat schoenen op tafel armoe met zich meebrengen… Niet dat het gebruikelijk is om schoenen op tafel te zetten, maar soms, wanneer je bijvoorbeeld naar de schoenmaker moet, zet je zonder erbij na te denken weleens een plastic tas met schoenen erin op tafel. Dat gebeurt hier dus niet!
  En telkens wanneer ik per ongeluk iets laat vallen dat daardoor stuk gaat, dan zeg ik automatisch: Scherven brengen geluk. Ik ga er in dat geval graag vanuit dat dit werkelijk zo is. 😉
  sunny mama onlangs geplaatst…GOEDE VOORNEMENS VOLHOUDEN – 4 VALKUILENMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Jaaaa die schoenen! dat doe ik ( Diana) dus ook nooit. Mijn oma zei altijd Kiend NOOIT de schoenen op tafel dat brengt armoede. Ik haal ze ook meteen weg als ik dat zie.En de scherven daar blijf ik maar in geloven dat ze geluk brengen. Hoe erg het soms ook is als er weer wat aan gruzelementen is gevallen.

 5. Ik ben niet heel bijgelovig wat betreft de oude bijgelovigheid. Ik heb meer mijn eigen bijgelovigheid. Ik loop niet onder een ladder door en heb een klein beeldje dat ik maar niet weg durf te gooien. Heel stom, maar tja, die bijgelovigheid.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger…de 2 wachtweken!My Profile

 6. André Hoogendoorn schreef:

  Ik denk dat het er aan ligt hoeveel kracht je aan die gedachte van het bijgeloof geeft, want gedachten zijn krachten! Als het je overtuiging is dat iets op die of die manier zal verlopen en je staat er helemaal achter, dan zal het je werkelijkheid worden. Alles is energie ook gedachten. Zie onder andere Louise Hay, Corey van Loon enz.
  Overigens ben ik lang geleden geslaagd voor een heel zwaar examen en dat vond plaats op vrijdag de dertiende….dus tel uit je winst. En dat was het ook voor mij hahaha
  Met liefdevolle groet,
  André

  • Lichtophethart schreef:

   Dat geloof ik zeker, dat het eraan ligt hoeveel kracht je aan de gedachte geeft. Niet alleen met bijgeloof maar met alles. Wat je aandacht geeft groeit. En alles is energie. Probeer maar uit.
   Leuk, je verhaal over je examen, zo zie je maar!
   Lichtophethart onlangs geplaatst…BijgelovigMy Profile

 7. Marijke schreef:

  Zo herkenbaar allemaal. Ik klop ook gelijk af maar alleen op hout.
  Zeg ook scherven brengen geluk en loop niet onder een ladder door.
  Vrijdag de 13e denk ik wel altijd als alles maar goed gaat.
  Mijn dochter haar jongste is geboren via een keizersnee op de 13e dat had ik zelf dus nooit gedaan of de 12e of de 14e. Maar alles is verder goed gegaan en tis inmiddels al 9 jaar een schat van een kleinkind.

 8. Evelyne schreef:

  Ik ben helemaal niet bijgelovig, ik geloof zelfs te weinig in mezelf 🙂

  • Lichtophethart schreef:

   En daar begint het mee Evelyne, in jezelf geloven. Misschien een mooie kans in 2016…beginnen met geloven in jezelf. Je bent het waard. En de rest volgt vanzelf (en nee, ik bedoel niet bijgeloof) 🙂
   Liefs xxx
   Lichtophethart onlangs geplaatst…BijgelovigMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: