Dromen en de betekenis ervan

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Marijke schreef:

  Bij mijn weten droom ik niet veel.
  Maar als ik het me herinner of wakker van wordt dan denk ik waarom heb ik nou over hem of haar gedroomd dat is zowat uit mijn kindertijd!
  Of van compleet onbekenden mensen. Dat ik me afvraag…….waar gaat dit over!!
  Gelukkig heb ik nooit vervelende of angstige dromen.

  Ik moet ook zeggen dat ik, als ik eenmaal wakker ben, me er niet in verdiep waarom ik die droom had.

 2. Donna Bierling schreef:

  Ik droom af en toe ook in kleur. Krijg ook soms boodschappen door die ik aan iemand moet doorgeven. Heb ook wel zo erg gedroomd dat ik de volgende dag echt geloofde dat het zo was. ☺

  • Lichtophethart schreef:

   Bijzonder Donna, dat je dromen hebt met boodschappen.
   En ik herken het, de volgende dag denken dat het echt zo was. De laatste tijd heb ik dát dus wel regelmatig. Dan denk ik dat ik iets gedaan heb maar dat is helemaal niet zo en opeens realiseer ik me dat ik het gedroomd heb. Heel apart.
   xxx
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Dromen en de betekenis ervanMy Profile

 3. André Hoogendoorn schreef:

  Lang geleden droomde ik dat ik een relatie kreeg met iemand. Het was levens echt, maar vond dat toen toch wel heel eigenaardig, want ik was tenslotte getrouwd. Vele jaren later, toen het huwelijk (helaas) op de klippen liep, kreeg ik inderdaad een relatie met diezelfde persoon! Dat heeft overigens niet lang geduurd.
  Ik heb ook wel eens gedroomd van een overleden oom. Ik kon destijds geen afscheid van hem nemen toen zijn eind naderde. In deze droom verscheen hij aan mij als een jonge man, eigenlijk een jonge God. Hij zag er geweldig uit, had het grootste plezier en straalde van genoegen. Ik ben er van overtuigd dat dit niet zomaar een droom was en beschouw dat dan ook als een cadeautje van de Kosmos.
  Dit zijn zomaar twee voorbeelden, dromen zijn dus zeker niet altijd bedrog.
  Groetjes,
  André

  • Lichtophethart schreef:

   Bijzondere gebeurtenissen André. Dromen zijn zeker niet altijd bedrog.
   Ik geloof dat je in een bepaalde fase van slaap heel erg nauw in contact staat met alles wat “meer” is of “verder” gaat, of hoe je het noemen wilt. En ik denk dat je dan zulke ervaringen kunt hebben zoals jij die had met je oom. Heel mooi!
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Dromen en de betekenis ervanMy Profile

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik droom wel, maar niet bijzonder veel. Ik herinner het me meestal niet helaas.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Agenda’s voor 2016My Profile

 1. 20 januari 2016

  […] Dromen in kleur Soms kun je in kleur dromen of springt een kleur heel duidelijk naar voren. Het is de moeite waard om dan te kijken naar de betekenis hiervan, vaak wil de kleur iets zeggen. Oranje kan voor ambitie staan, roze voor een behoefte aan liefde, geel voor een rationele benadering, groen voor de behoefte aan heling en blauw op hoop voor de toekomst. (zie ook de blog over dromen en de betekenis ervan) […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: