Als je me echt zou kennen

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Margriet schreef:

  Wij hebben geen tv-abonnement meer, maar het lijkt me een interessant programma. Misschien iets om later terug te kijken op internet.
  Knap van jullie dat jullie je zo open durven te stellen aan jullie lezers. En knap dat jullie eerlijk naar jezelf durven te kijken. Dank jullie wel voor dat kijkje in jullie binnenste.
  (P.S. De sterrenbeelden zijn lang geleden aan de periodes van het jaar gekoppeld, omdat dat sterrenbeeld tijdens die periode het hoogst aan de hemel stond, maar dat is in de loop van de jaren verschoven.)
  Margriet onlangs geplaatst…Boodschappen doen met je kindMy Profile

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Nee, ik ken het niet. Maar het klinkt als een zinnig programma met een goede boodschap als ik het zo lees.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Servies kopen: waar moet je op letten?My Profile

 3. Babs schreef:

  Over de streep heb ik een keer gezien (een stukje)…ik vind dat een goed programma. Je kan zoveel verdriet en andere dingen voorkomen als mensen met elkaar in gesprek gaan en elkaar beter leren kennen.
  Niets is wat het lijkt. De stoere, zelfverzekerde persoon blijkt een behoorlijk rugzakje te hebben en de stille heeft bijvoorbeeld een enorm talent die verborgen is.
  “Als je me echt zou kennen” heb ik nooit gezien, maar kwetsbaar opstellen…ik zou daar geen moeite mee hebben. Maar het liefst dan met een bepaald doel. Zou ik daar anderen mee kunnen helpen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat zij dezelfde verkeerde beslissingen in hun leven nemen als ik?
  Babs onlangs geplaatst…OPI – Softshades PastelsMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Mooi Babs dat je je ook kwetsbaar durf op te stellen. Ik vind het altijd mooi als mensen Open durven en kunnen zijn. Over de streep heb ik zelf nooit gezien Ellis daar in tegen wel. Maar ik was echt onder de indruk van dit programma.Helemaal waar wat je schrijft Niets is wat het lijkt. Dank je wel voor je reactie.

 4. sunny mama schreef:

  ‘Als je me echt zou kennen’ heb ik nog niet gezien (ik heb geen tv), maar ‘Over de streep’ vond ik destijds ook zo indrukwekkend. Zo ontdek je dat er achter ieder individu een heel verhaal schuil gaat, een verhaal waar je in het dagelijks leven vaak niet bij stilstaat. Een prachtig initiatief vind ik dat!
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – ZELF MOSTERD MAKEN… KINDERLIJK SIMPEL!My Profile

 5. Ik heb het gezien, wat kwam het toch binnen bij mij. Mooi geschreven jullie ” al je me echt zou kennen” stukjes. Ik kan me er veel bij voorstellen en snap jullie gevoel helemaal. Goed dat jullie dit opschrijven.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger…..nieuwe ronde, nieuwe kansen.My Profile

 6. Loene schreef:

  Ik heb het programma nog niet gezien, maar heb wel een voorstukje gezien tussen de reclame’s op TV door. Over de streep heb ik wel al vaker gekeken, maar daarna was m’n dag niet meer leuk en was ik eigenlijk meer verdrietig. Wel een heel erg mooi artikel dit, heel erg mooi. Poeh, ik denk dat als mensen me écht heel goed zouden kennen, ze zouden weten dat ik ontzettend veel heb meegemaakt en meemaak. Maar, dit geld voor iedereen: je wordt er wel veel sterker door, en komt er ook sterker uit dan ooit tevoren. Xx ♥
  Loene onlangs geplaatst…Beter kunnen opschieten met volwassenen dan leeftijdsgenotenMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Mooi Loene je laatste stukje en dat klopt ook wat je schrijft door alles wat je meemaakt word je gesterkt. De sterkste mensen hebben vaak het meeste achter de rug.Over de streep ga ik snel binnenkort ook eens terug kijken . ik hoor daar nu zoveel over. Ellis kent het wel en vond dat ook altijd al zo indrukwekkend.Als je me echt zou kennen trok 741.000 kijkers las ik.Er komt veel boosheid en verdriet uit bij de deelnemers en dat raakt.

 7. Daenelia schreef:

  Ik zie zelf het nut er niet van in me kwetsbaar op te stellen om zo begrip bij een ander, die ik niet ken, uit te lokken. Eigenlijk maak ik me gewoon niet zo druk om wat anderen van me denken, en ze hoeven me ook niet echt te kennen. Dat privilege is echt voor mensen waar ik close mee ben.
  Eigenlijk vind ik veel belangrijker hoe ik tegen anderen aankijk en mezelf voorhou dat je niet snel tot een conclusie mag komen, als je niet alle feiten kent. Daar zit misschien wel een verschil in met wat het programma wil bereiken. En soms hoef je gewoon geen oordeel te vellen over iemand. En hoef je iemand niet ‘echt te kennen’.
  Je kunt desondanks mensen nog steeds normaal behandelen.
  Daenelia onlangs geplaatst…Lunchbox receptenMy Profile

 8. Anuscka Berghoef schreef:

  Ook ik ken het programma niet en heb het niet gezien (want: geen tv meer), en volgens mij wordt hier bevestigd wat ik altijd al vond. Ik kan de tv goed missen als ik kan lezen wat jullie schrijven, als mensen die mij interesseren & inspireren (want daarom volg ik jullie blog) zich zo kwetsbaar durven opstellen en dit soort prachtige dingen schrijven! Heel mooi! Ik zie twee nog erg zoekende vrouwen, die elkaar wel continu vasthouden, en samen eenzelfde doel hebben. Leven vanuit het hart. Het is een prachtige stelling om over na te denken, misschien ga ik hem binnenkort als #tag gebruiken in mijn blog. Want kwetsbaar en open ben ik al vanaf de eerste letter die ik ooit blogde… 😉
  Anuscka Berghoef onlangs geplaatst…Tvivl 9.0My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Dankjewel Anuscka voor je hele mooie woorden waar we alletwee even stil van werden. Heel lief en hoe mooi is het dat je al kwetsbaar en open bent sinds de eerste letter die ooit blogde….En dat je mooi schrijft dat is zeker, ik heb al veel zitten lezen op je blog en we vinden het fijn je via deze weg te ontmoeten. Veel liefs

 9. Kim Bovendeaard-Clever schreef:

  Lieve Diana en Ellis,

  Ik heb het programma gisteravond gemist, maar ik ga het terugkijken via uitzending gemist. Wat dapper en mooi wat jullie hier beschrijven op de stelling: “als je me echt zou kennen”. Ook voor mij zijn een aantal zaken die jullie benoemen écht heel herkenbaar. Ik kom daar nog wel eens op terug als we elkaar persoonlijk spreken.

 10. Marga schreef:

  Ik heb het niet gezien .
  Maar ik herken me ontzettend goed in jullie beider verhalen!
  Heel mooi dat jullie zo open durven zijn, dankjewel.
  Sterkte met jullie zoektocht.

  Liefs,Marga
  Marga onlangs geplaatst…Revalidatietherapie.My Profile

 11. Marijke schreef:

  Ik heb zelf het programma niet gezien. Maar het is me volkomen duidelijk waar het omgaat.
  Jullie hebben het prachtig beschreven. Respect voor jullie openheid
  Liefsxxx

 1. 9 april 2016

  […] geleden was er het programma ‘over de streep’, de voorloper van het programma ‘als je me echt zou kennen‘ regelmatig op tv te zien. Zulke projecten zouden standaard op alle scholen moeten toegepast […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: