Het mysterie van de sokken

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Ik heb altijd na het wassen van sokken dat ik van alles maar 1 heb, heel gek!!! Na goed zoeken vind je het dan soms wel, maar toch is het vreemd.

 2. whahahaha – ik heb dat ook!
  En ik heb geen sokkenplankje, want ik krijg ze er van mjin leven niet allemaal op.

  Mijn jongste trekt graag de sokjes aan bij haar beren en poppen, dus ik vind er soms in de speelgoedmand.
  Ook onder de matrasjes of onder de zetel soms.

  Mijn moeder, de superhuisvrouw, had nooit “éénsokken” zoals ik ze noem – ik begrijp echt niet hoe ze het deed, ze hingen zelfs in paar aan de wasdraad.

  We hebben wel eens gehad dat de droogkast kapot ging en dat er blijkbaar een berg zakdoeken achter de trommel waren beland door een kapotte rubber…

  • Lichtophethart schreef:

   Ow echt? Ze bestaan dus mensen moeders die het lukt om de paartjes bij elkaar te houden. Ongelofelijk! Ik moest wel lachen dat je schrijft dat plankje heeft zelfs geen zin. Nou om eerlijk te zijn hier ook niet hoor. Dan mag ik wel 2399 plankjes hebben. Ja dat rubber dat zijn ook vaak boosdoeners.

 3. Annette schreef:

  hahaha hilarisch ik heb net van de week een soortgelijk artikel zitten tikken. Moet nog online komen.
  Annette onlangs geplaatst…Spotlight #2My Profile

 4. Marjan schreef:

  Liedje:
  Verdriet is 3 sokken, 1 te weinig of 1 te veel.
  En altijd ergens 1, helemaal alleen….
  van Koos Meinderts
  Dit zingen wij altijd als we een sokken ding hebben…

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik herken het, en heb het geaccepteerd als één van die mysteries van het leven.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Kijktip: The AffairMy Profile

 6. Donna Bierling schreef:

  Ik heb 3 mannen in huis waarvan de sokken altijd incompleet zijn. Een raar iets. Mijn sokken zijn altijd compleet. Ik vind de sokken waslijn geweldig maar die is bij mij gelijk vol

 7. Polly schreef:

  Ik herken het helemaal! Sinds jaren koop ik alleen nog maar steeds dezelfde soort sokken: hetzelfde merk, dezelfde maat, altijd zwart. Scheelt een boel ergernis, al gebeurt het regelmatig dat ik aan de ene voet een nog bijna nieuwe sok heb en aan de andere voet eentje die al behoorlijk verwassen is. Maar dat valt alleen mijzelf maar op. 😉

  • Lichtophethart schreef:

   Ook herkenbaar Polly. Wel twee van dezelfde kleur (hoera) maar dan 1 nieuwe en 1 die verwassen is. Hier ook wel eens. Of twee zwarte met alleen het bovenste randje anders. Dus toch weer verschillende….

 8. sunny mama schreef:

  Heel vreemd is dat, hé? Het overkwam mij vroeger ook heel vaak, maar sinds een aantal jaar – even afkloppen – nooit meer. Wat op zich natuurlijk óók een mysterie is… 😉
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – 6 SNELRECEPTEN VOOR 1 UIT EEN MOKMy Profile

 9. Loene schreef:

  Dit klinkt zó herkenbaar… ik heb ook in de lade allemaal sokken liggen waarvan de helft niet meer compleet is, waarvan er allemaal sokken missen, etc. Wel vreemd dat dat zakje voor in de wasmachine open gaat…! Wij hebben zo’n zakje waar je de rits in een soort van gleufje moet doen zodat de rits als het ware ‘blokkeert’. Ben benieuwd naar de DIY! Zou wel erg leuk zijn voor moeder die altijd loopt te hanessen met sokken, haha! ♡
  Loene onlangs geplaatst…Therme Zen White Lotus Bath MilkMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Zo’n zakje gaan we dan ook maar eens zoeken Loene. De rits van ons zakje kon je niet blokkeren dus dat schoot niet op.
   Nu weet ik dat dat bestaat en dat ik er eens op kan letten, mocht ik nog eens in een winkel komen.

 10. Herkenbaar. Ik schreef er laatst nog een blog over, Ik beken dat ik 2 verschillende sokken draag.
  Wij hebben ook het probleem en ik los het nu maar op door gewoon 2 verschillende te dragen. Ze zijn het voortaan van mij gewend. Het plankje vind ik een leuk idee, ik heb alleen ook een hele grote nodig met al die sokken.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Geboortestempel + WINACTIE!!!My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Soms, en vooral als ik haast heb en niet ergens naartoe hoeft waar kans bestaat dat mijn schoenen uit moeten, trek ik 2 verschillende sokken aan.
   Ik heb ook wel eens sokken van mijn dochter gepakt omdat ik gewoon geen enkel setje meer kon vinden van mezelf. Gelukkig passen die me ook wel.

 11. Shan schreef:

  Ik ken dit probleem maar al te goed. Word er knettergek van! Er verdwijnen bij mij ook regelmatig sokken in de stofzuiger of in het speelgoed van m’n zoon. Ik moet dus om de haverklap nieuwe sokken kopen :-/

  Geinig idee zeg, dat plankje! Echt iets voor mij.
  x

  • Lichtophethart schreef:

   Wat een toestand toch met die verdwenen sokken overal in elk gezin. In onze facebookgroep spreken ze al van
   het sokkennmonster ! Wie zou ooit dit grote mysterie gaan oplossen? Ja leuk hé dat plankje vonden wij ook zo leuk.

 1. 29 februari 2016

  […] oorzaak van verdwenen sokken Laatst schreven wij een blog over het mysterie van verdwijnende sokken in de wasmachine. Veel mensen herkenden dit mysterieuze fenomeen en voor iedereen is het een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: