Reizen maken

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Kirsten schreef:

  Uiteindeljk geen reiswerk gaan doen?

 2. Reizen is wel iets wat bij veel mensen in de genen zit. Ze zouden het iets goedkoper moeten maken om ver te reizen, dan zou ik altijd op reis zijn. Al komt het met die benzine prijs wel goed zo te zien.

 3. Ik was even aan het rondlezen over het eiland Reunion, dit kende ik helemaal niet. Er wonen gewoon bijna een miljoen mensen tegenwoordig en het ziet er supermooi uit. Bedankt voor deze informatie, hier wil ik zeker nog eens naartoe.

 4. Ilona schreef:

  Het zou zomaar kunnen dat reizen een “familie ding” is. Wij gingen bijna nooit op vakantie vroeger en ik ga nu ook eigenlijk nooit op vakantie. We hebben zelf nu ook niet echt de financiële middelen om te gaan en ik heb 2 schatten van poesjes die ik niet alleen wil laten zo lang. Maar ik vind het niet zo’n ramp. Jij bent wel op erg mooie plaatsen geweest qua vakantie. Vind je foto’s erg mooi! Liefs ilona

  • Lichtophethart schreef:

   Dankjewel Ilona. Ik kijk ook graag terug naar de foto’s ;-). Financiën kan wel een dingetje zijn inderdaad en met huisdieren is het ook afwegen natuurlijk. Maar zolang je je goed voelt is het prima, waar je ook bent 🙂

 5. sunny mama schreef:

  Reizen vind ik ook echt fantastisch! Tenminste, als het naar een leuke bestemming is, want anders blijf ik natuurlijk liever thuis 😉

  Ik merk wel dat ‘reizen’ en ‘vakantie’ dingen zijn waarvan ieder zijn eigen ‘ideaal’ heeft. Ik houd bijvoorbeeld ontzettend van kamperen, terwijl dit voor veel vrienden van mij geen ‘vakantie’ zou zijn. Zij zouden dat vreselijk vinden, terwijl ik mezelf dan weer een beetje opgesloten en beknot voel in een hotel.
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – 12 X KOOLHYDRAATARM, SLANK EN… LÉKKER!My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Je hoort veel verschillende wensen wbt de “ideale” vakantie van mensen. De een houdt van kamperen inderdaad, de ander vind een hotel fijn of een vakantiepark. En weer een ander reist graag rond. Het is maar waar je je fijn bij voelt, en daar gaat het natuurlijk om!

 6. Marijke schreef:

  Ik ben heel veel op vakantie geweest. Eerst de Griekse eilanden, Spanje, Italië, Turkije, Duitsland,
  Zuid Frankrijk en Noorwegen. Meestal een rondrit zelf met de auto.
  Toen hebben we onze eerste grote reis gemaakt naar Zuid Afrika en daar is het niet bij gebleven. We zijn er nog 2x heen geweest, Kenya en Namibië. Ook zelf rondgetrokken en Afrika heeft echt mijn hart gestolen.
  Amerika met een camper langs de parken gereden, Fred dan hoor ik zat er lekker naast te genieten. En 3x naar Bali daar hebben we ons laten rijden. Onze laatste vakantie was Bali in 2010 we zijn daar toen 7 weken geweest. Dat was de afsluiting van onze grote reizen en om te vieren dat we met pensioen waren.
  De afgelopen 5 jaar was het meer thuis of een weekendje in Nederland. We gaan nu eind mei 5 dagen naar het Sauerland. We willen nu gewoon in Nederland of Duitsland gewoon met auto erheen en daar wat rondkijken.
  Ik ben nu net begonnen om achterstallige foto’s in te plakken dus ik ben elke dag weer ff op reis. Niet alleen foto’s inplakken maar ook een reisverslag maken.

  Ik kan alleen zegge Lieve Ellis en Diana pak wat je pakken kan en stel niks uit tot later. Geniet ervan er is zoveel moois!!

  • Lichtophethart schreef:

   Marijke, ik ben onder de indruk van alle reizen die je hebt gemaakt! Ik zou denk ik uuuuuren naar je verhalen en foto’s kunnen luisteren en kijken. Wat een ervaringen. Mooi hoor.
   En dankjewel voor je mooie boodschap, want zo is het wel. Liefs xxx

 7. Loene schreef:

  Ik vind reizen ook super leuk om te doen. Turkije is toch wel écht mijn favoriete land om naar te reizen, maar Italië en Frankrijk vind ik ook erg leuk. Als het weertje nu eens wat beter word overal, dan vond ik reizen nóg leuker! ♥
  Loene onlangs geplaatst…Budget gezichtsreinigingsborstel van Aliexpress.com ♥ werkt het?My Profile

 8. Annette schreef:

  Heerlijk om te reizen. Ik wil nog zoveel zien 🙂 Ik kijk heer erg uit naar de paar dagen Londen die ik eind april ga maken met de kinderen en van de zomer wordt het vast weer een lekker luier vakantie op Griekenland. Het zal denk ik het laatste of 1 na laatste jaar zijn dat ik mijn dochter mee heb (zoon gaat al een paar jaar niet meer mee) en dan ben ik niet meer aan de vakanties gebonden (hoera) dan wil graag wat meer rondreizen gaan maken.

 9. Polly schreef:

  Ik ben niet zo’n globetrotter. Heb wel de nodige Griekse en Spaanse eilanden, delen van Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk gezien maar ben nog nooit buiten Europa geweest. Het is ook niet iets wat als eerste op mijn verlanglijstje staat als ik financieel weer boven jan ben.
  Als ik vakantie heb, kan ik heel erg genieten van thuis zijn of ‘s avonds bij het naar bed gaan ineens bedenken dat ik er morgen op uit wil gaan. Dan cross ik mijn omgeving (per fiets) of het land door (per trein) op zoek naar mooie plekjes in de natuur, interessante musea of bijzondere steden. Voor mij is dat vakantie: doen waar ik zin in heb zonder al te veel te plannen. 🙂
  Polly onlangs geplaatst…Intuïtief schilderenMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Zeker is dat al vakantie; niet gebonden zijn en doen waar je zin in hebt.
   En in eigen land is ook genoeg te zien, per trein bijvoorbeeld inderdaad. En fietsen is heerlijk en terwijl je fietst (net als bij wandelen) zie je vaak zulke mooie plekjes!

 10. Mijn ouders zijn echte thuiszitters…

  Voor mijn part dus geen familie-ding, want ik reis graag.

  Ik zou graag Amerika eens bezoeken en als Australië geen spinnen had, zou ik daar ook wel eens naartoe willen.

  Voorlopig staan kort bij vooral Schotland en Ierland op mijn wish list.
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…#samentegenkankerMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   O jee die spinnen in Australië was ik even vergeten. Maar ja, zo had ik ook even niet echt stil gestaan bij de kakkerlakken in Thailand. Is maar goed ook want, op Bangkok na, viel het echt wel mee met de kakkerlakken. Heb er eigenlijk geen gezien behalve in de stad.
   Schotland en Ierland, mooi ja!

 11. Ik zou heel graag meer willen reizen. Mijn verste reis was natuurlijk Amerika, maar dat was voor het werk van mijn man en we bleven daar 8 maanden, dus echt een vakantie was het niet. Het was gewoon even tijdelijk daar wonen. Wel veel gezien van de plaatselijke omgeving daar. Verder heb ik normandie bezich, ook heel indrukwekkend. Ik zou nog graag naar Ierland willen en Egypte.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger….de rest van de wereld wel.My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Normandië is heel mooi. Ben je ook bij Mont Saint Michel geweest? Ik zou daar zo graag nog een keer naar terug willen maar nu met Diana samen.
   Wel fijn dat je in Amerika toch veel hebt kunnen zien van de plaatselijke omgeving. Het lijkt me wel een bijzondere ervaring om er tijdelijk te wonen.
   Ierland lijkt me ook heel mooi!

 12. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik ben niet zo heel reislustig. Hoewel ik me wel interesseer voor andere landen en culturen. Maar het leven is vaak zo hectisch dat ik vooral verlang naar rust en die vind ik vooral in mijn eigen omgeving.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat even we vandaag: recepten van collega moeders!My Profile

 13. jeapiebel schreef:

  Ik reis ook graag. Ik kan me erin vinden van wat je schrijft. Ik denk dat mensen horen ook eens af en toe een reis te maken om te zien dat het niet alleen je leven is, maar ook anderen. Leer daardoor te waarderen wat voor mooi leven wij hebben en vooral te genieten!

  • Lichtophethart schreef:

   Dat zeg je heel mooi vind ik. Ik benoem dat zelf ook wel regelmatig. Niet alleen voor ons maar bijvoorbeeld ook voor kinderen zou het een hele mooie ervaring zijn om te zien dat het niet overal hetzelfde is en vanzelfsprekend is. Dat het in andere landen anders is en ook hoe mooi de wereld is en hoe rijk aan cultuur en geschiedenis. Maar goed, die mogelijkheid moet je wel maar net hebben met kids. Maar het geldt ook voor ons zelf…Ik hoop dat ik nooit hoef te stoppen met ontdekken op dit gebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: