Muziek van een platenspeler

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. sunny mama schreef:

  Destijds ben ik zo stom geweest om mijn platenspeler weg te doen en… ook al mijn platen!!! Van dat laatste heb ik vaker erg veel spijt gehad. Inmiddels heb ik bij de kringloop voor een tientje een platenspeler gekocht en ik vind het ook heerlijk om voor een appel en een ei lp’s op de kop te tikken. Het geluid van vinyl is zo ontzettend veel warmer dan de perfectie die uit de cd-speler komt.
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – DÉ FORMULE DIE JOU EN JOUW PARTNER DICHTER BIJ ELKAAR ZAL BRENGEN!My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Dat is dan ook wel weer leuk, een platenspeler bij de kringloop op de kop tikken. Wij hebben er destijds ook naar gezocht in kringloopwinkels maar helaas niet gevonden. Het is super om Lp’s op de kop te tikken. Het geluid van een LP is echt veel warmer, het heeft echt iets!

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik heb er op marktplaats eentje voor mijn zoon gekocht. Maar op het moment gebruikt hij hem niet vaak helaas.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe ver woon jij van je ouders vandaan?My Profile

 3. Wij hebben ook nog steeds een platenspeler, of beter gezegd we hebben weer een platenspeler gekocht. Digitale MP3s zijn veel slechter met kwaliteit en CDs gaan veel te snel kapot. Ik vind ouderwetse platen daarnaast prachtig!

 4. Donna Bierling schreef:

  Wij hebben ook een platen speler. Helaas hebben we al een tijdje geen platen gedraaid. Vergeten….moe…dus slapen op de bank ipv muziek luisteren. Thuis hadden we veel verschillende platen spelers meegemaakt. Mijn vader werkte bij de NKF. Die hadden een Philips winkel waar hij wel eens pick ups kocht. Mijn eerste lp was van bij elkaar gespaarde statiegeld. Donny Osmond . Helemaal gek van hem en zijn broers . Later muziek van the Eagles, Linda Ronstad, Orleans etc. Maar de Eagles zijn voor mij nog steeds nummer 1. Wat leuk dat jullie nu ook een platen speler hebben. Zal mijn lief eraan herinneren dat we eens weer een avondje lp’s gaan beluisteren. Heerlijk….good old times

  • Lichtophethart schreef:

   Heeeeeel veel plezier met een avondje platen draaien. Heerlijk! Goed idee van jou. En je bent er dus echt mee opgegroeid. Het heeft echt iets he, blijft mooi. Daar kunnen alle moderne snufjes van tegenwoordig niet tegenop vind ik.xxx

 5. André Hoogendoorn schreef:

  Ik heb nog steeds een platenspeler en een hele stapel LP’s onder andere Tommy, Hair, My fair lady enz. enz. De kleine plaatjes EP’s (45 toeren plaatjes) zijn door mijn schattige dochter meegenomen. en die bewaart ze nu heel zuinig. Of zij ze draait weet ik niet maar ik vermoed van niet.
  Zelf doe ik het af en toe wel….en het blijft leuk

  • Lichtophethart schreef:

   Ja, het blijft zeker leuk. En wie weet gaat je dochter ze nog wel een keer afspelen. Ik vind het bijzonder dat een platenspeler, ondanks alle moderne snufjes, toch wel een beetje blijft. Gelukkig maar, het is het waard!

 6. Marijke schreef:

  Oh heerlijk dit verhaal. Wij hebben helaas alle singeltjes en LP’s verkocht. Nu zie je gewoon de platenspeler weer terugkomen.
  Mijn zoon draaide als hij wakker werd dan echt loeihard een plaat van U2 en weet je als ik die nu op de radio hoor zet ik hem ook loeihard en denk Marcel is wakker
  Gelukkig hadden onze kinderen dezelfde smaak dus dat gaf nooit problemen.
  Toen onze dochter haar a.s man voor het eerst meenam zei ze tegen hem……je moet wel van de Dire Straits houden. Die dreunde destijds door ons het huis waar wij zelf schuldig aan waren.
  Nu draaien we ook geen cd’s meer moet ik zeggen. De radio heeft zoveel mogelijkheden voor lekkere muziek. Gemakzucht zal ik maar zeggen.
  Genieten jullie maar lekker van de platenspeler.xxx

  • Lichtophethart schreef:

   Oh geweldig, U2 en Dire straits. Van die laatste heb ik een LP, van U2 ook, maar die liggen bij mijn ouders. Helemaal super.
   Ben wel een beetje U2-fan. Nou ja, wat is fan he, maar ik luister het vaak, naar concerten geweest etc.
   Je kids hebben een goede muziek smaak 🙂
   Mooie herinneringen zijn dat. En je ziet de platenspeler inderdaad steeds meer terugkomen.
   Ook wij zetten wel eens met periodes gewoon de radio aan. Maar zo’n Lp op z’n tijd geeft echt iets bijzonders. xxx

 7. Godelieve schreef:

  Wij hebben er nog steeds een in huis staan van ruim dertig jaar oud!

  Ik herinner me nog dat ik een platenspeler voor op mijn kamer kreeg als puber en ik kon uren genieten van het draaien van plaatjes en het steeds bezig zijn met het uitzoeken van het volgende nummer. De charme daarvan daar heb ik nog steeds leuke herinneringen aan.

  Wat een heerlijke platen hebben jullie, ik ben gek op die muziek 🙂
  Godelieve onlangs geplaatst…Samen koffie drinken 8My Profile

 8. Annette schreef:

  Grijs gedraaid. Ik had een enorme platencollectie, die heb ik later allemaal ingeruild voor CD’s van sommige best spijt maar na de derder verhuizing en het meeslepen van die albums heb ik ze toch weggedaan. Ik weet nog wel mijn eerst single die ik kocht; Pat Benatar Love is a battlefield (nog steeds een lekker nummer) 🙂

  • Lichtophethart schreef:

   Dat is inderdaad een lekker nummer. Maar die heb ik dan weer op cd 🙂
   Momenteel spelen er hier bijna geen cd’s meer af, wel platen. Zo zie je maar 🙂
   Heerlijke tijd, die platen tijd!

  • Lichtophethart schreef:

   Wij zaten vorige week donderdag in de auto en wat denk je? Pat Benatar met love is a battlefield op de radio! Moesten meteen aan je denken. Zo hoor je het nummer nooit meer en dan heb je het erover en dan komt ie voorbij op de radio. Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: