Reiki oefenen

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Ik heb zelf ook Reiki, met de eerste graad gekregen in januari van dit jaar. Ik wilde het al heel lang maar heb een paar jaar geleden eerst Quantum Touch gedaan. Dat lijkt er een beetje op maar ik vind Reiki fijner. Voor mij ligt de focus voornamelijk op zelfbehandeling, ik geef wel Reiki aan mijn man en kind (die vinden het heerlijk) maar ik voel niet de behoefte om er anderen mee te behandelen. Heb dezelfde massagetafel trouwens, zo´n inklapbaar model.
  Kon ik maar toveren onlangs geplaatst…Tube crème is nog lang niet leegMy Profile

 2. Regenboogvlinder schreef:

  Mooi logje. Ik vind het erg interessant, maar heb zelf nog nooit een Reiki behandeling gehad. Zou misschien wel eens goed voor me zijn, heb overal pijn de laatste tijd..
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…Aunty Acid – “Afwas” – Week 20My Profile

 3. Polly schreef:

  Mooi dat je het weer opgepakt hebt, Diana, en wat fijn dat jij er zo’n baat bij hebt, Ellis! 🙂

  Ik heb al jaren geen Reiki-cursussen meer gegeven, ben wel van plan dat weer te gaan doen maar op dit moment ligt de focus meer op m’n eigen Reiki-beoefening en meditatie dan op de buitenwereld. Reiki-behandelingen geef ik ook maar zelden; hooguit af en toe aan een vriendin. Heel soms leg ik, desgewenst, de handen even op als iemand klaagt over hoofd- of rugpijn. Waarna mijn vriend een keer zei: ‘Heb je paracetamol-handjes of zo?’ 😉
  Polly onlangs geplaatst…Lang weekendMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Wat mooie Polly dat je destijds Reiki-cursussen hebt gegeven. Heb jij alles doorlopen van reiki? Dus nu ligt de focus op je eigen reiki. Dan kan ook heel erg fijn zijn. Haha moest wel even lachen om je vriend grappig verwoord paracetamol-handjes;)

 4. Anuscka schreef:

  Fijn om dit te lezen! Heb er zelf al te lang eigenlijk niks meer mee gedaan, terwijl niet alleen het ontvangen, maar ook het geven van reiki behandelingen zo heerlijk is! Dank voor de inspiratie, ladies… Ik heb zelf twee graden en dat vond ik indertijd voldoende; hoefde niet per se Master te worden. Ik ga het weer oppakken (joepie, roept hier manlief 🙂 )
  Overigens: in het kader van mijn Grote Opruiming vanwege onze emigratie heb ik nog 1 reiki boek over dat ik hierbij graag aan een belangstellende wil doorgeven (tegen verzendkosten): Reiki, De Tweede Graad, van Eckart Reinecke. Fijn boek over met name de afstandsbehandelingen! Als je belangstelling hebt, laat dan een berichtje op mijn site achter, dan stuur ik je een mail voor verdere gegevens! 🙂

  • Lichtophethart schreef:

   Graag gedaan Anuscka. wat heerlijk om te lezen dat je het weer gaan oppakken. Maar heb je dan het boek niet zelf nodig?
   Wanneer heb jij reiki 1 en twee behaald Anuscka? Ik zou op zich wel belangstelling hebben bij het boek mocht er nog niemand zich gemeld hebben. Dit boek heb ik zelf nog niet. Ik zal je even een berichtje sturen. Jazeker is het geven van reiki erg fijn. Zo ervaar ik het ook. Leuk om te lezen dat er toch best veel mensen reiki kennen en het zelf ook geven of master zijn.

   • Anuscka schreef:

    Ik heb reiki 1 & 2 in 1997/1998 gedaan denk ik… en ik heb het boek niet (meer) nodig. Ik heb een mooie handleiding van mijn ‘master’ indertijd gekregen, daar staat alles wat ik nodig heb. Het boek was indertijd een mooie aanvulling en verdieping, maar inmiddels ben ik bijna 20 jaar verder, ouder, wijzer, gevoeliger…. 😉 Dus als jij het graag wilt hebben: alsjeblieft!

 5. Marion schreef:

  Klinkt heel erg mooi. Ik ben zelf helderwetend en dit kwam wel van pas toen ik ooit bij iemand kwam die Reiki gaf. Zou geven, moet ik zeggen. Er klopte niets van. Ik weet nog dat ze zelf heel veel stress had voor haar vakantie. Toen ik wegging, was ik gestresster dan ooit en zij was helemaal happy en opgelucht en was haar stress kwijt. Ja, dat is niet de manier om Reiki te geven, mevrouw. Ik hoop ooit nog een keer een goede Reiki behandeling te ontvangen. Dat komt vanzelf een keer op mijn pad.

  Mooi dat Diana dit zo goed kan. Ik vind het heel bijzonder en mooi dat mensen op deze manier de energie door kunnen geven.

  • Anuscka schreef:

   Klopt, er zijn helaas best wel veel ‘kaffers’ onder het koren… die alle drie (vier, eigenlijk) graden op een zaterdagnamiddag hebben geleerd en dan vinden dat ze Master zijn… jammer voor je, dat je zo’n vervelende ervaring hebt gehad! Want het hoort inderdaad te zijn zoals Ellis het omschrijft… Misschien kom ik nog eens op je pad 🙂 Of Diana…

  • Lichtophethart schreef:

   Ow wat vervelend en naar Marion dus jij bleef met haar stress achter en de reikimevrouw voelde zich heerlijk. Nee dat is niet echt de bedoeling. Het is ook heel erg belangrijk dat alles wat niet van mij is dat is dat weer goed kan afvoeren.
   En het is niet echt verstandig als je zelf zo gestrest bent om dat reiki te gaan geven aan iemand. Dat voel je meteen.
   ik hoop dat je ook nog een keer andere kant mag ervaren en er mooi en goed op terug kan kijken. X

 6. Anita schreef:

  Het klinkt fantastisch Ellis en mooi dat je er baat bij hebt. Ik zeg doorgaan !

 7. jeapiebel schreef:

  Ik heb nog nooit ervaring hierover, wel altijd nieuwsgierig hiernaar. Helaas kan ik het pas geloven als ik het zelf heb ervaren. Maar zo te lezen is het erg fijn en positieve ervaringen! Wel geloof ik dat sommige mensen die gave hebben om anderen te helpen. 🙂

  • Lichtophethart schreef:

   Ik zou zeggen ga het eens een keer ervaren Jeapiebel 😉 Ben heel benieuwd naar je ervaring. Ik ben er van overtuigd dat in principe iedereen het kan leren alleen zal de een verder ontwikkeld zijn dan een ander. En als je van nature al helende handen hebt is het extra sterk en helend. Kijk maar eens wat een moeder doet als ze haar kindje op schoot neemt als hij of zijn gevallen is en pijn heeft dan legt ze vaak van nature al haar handen er op.

 8. sunny mama schreef:

  Zelf heb ik ook weleens zo’n Reiki-behandeling ondergaan. Inderdaad heel fijn en heilzaam, precies zoals jij het beschrijft!
  sunny mama onlangs geplaatst…BESCHERM JE HUID TEGEN DE ZON – WAS JEZELF NIET!My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Wat mooi dat je het herkent Sunny. Ja reiki is erg fijn en ontspannend. ikzelf (Diana) heb ook een aantal keer een behandeling destijds mogen ontvangen en dat was heel erg fijn.

 9. Janno schreef:

  Hallo ikzelf heb ook ervaring met Reiki daar ik Master ben.
  Ik geef het met regelmaat aan mezelf en stuur het ook regelmatig van op afstand.
  Wat Diana doet met de handen is inderdaad gelukzalig.
  Doe zeker verder Diana.
  Lieve groeten Janno

 1. 6 juli 2016

  […] zo nu en dan weleens. Ik iets vaker dan Ellis. Zeker voordat ik een Reiki behandeling geef ( zie deze blog als je daar meer over wilt lezen) doe ik even een hele korte meditatie om goed te […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: