Moeilijke gesprekken

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. mevrouw williams schreef:

  Moeilijke gesprekken..nachten kan ik er wakker van liggen,,ik moet echt oppassen in zo n gesprek dat ik niet boos word omdat ik zo veel moeite met emoties heb. En ik soms zo bang ben om een ander te kwetsen dat ik dan maar denk, laat maar dit gesprek.

 2. Joyce rdt schreef:

  Oh vreselijk zo´n gesprekken, al ga ik er wel steeds beter mee om. Een goede voorbereiding is vaak zo belangrijk! Liefs.x
  Joyce rdt onlangs geplaatst…#106My Profile

 3. Marijke schreef:

  Een gesprek voeren om een ander te verdedigen was ik best goed in.
  Maar als ik mezelf moest verdedigen…………pfff zucht…zweet…..
  Hele gesprekken voerde ik al in mezelf tig x opnieuw. En als ik dan met kloppend hart daar zat was er totaal niks meer van over wat ik zo bloedig had lopen repeteren.
  Na het gesprek was het dan van….ik had dit nog en dat nog moeten zeggen.

  Gelukkig ben ik van die ellende helemaal af dat is het voordeel van gepensioneerd zijn.hihi

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik zie er meestal ook erg tegen op. En van te voren ben ik zenuwachtig. Eenmaal in het gesprek probeer ik ‘bij mezelf’ te blijven en mezelf niet te verliezen in wat er gebeurt.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Lees jij een boek wel eens meerdere keren?My Profile

 5. kliefje schreef:

  Ehm, gewoon meteen aangaan. Dan ben ik er vanaf. Ik ga anders ook lopen tobben, krijg buikpijn, het vreet energie. Ik heb daar wel van geleerd.
  En gelukkig is tegenwoordig veel op te lossen via de mail, scheelt enorm 😉

 6. Annette schreef:

  Als HRM-er voer ik bijna dagelijks wel moeilijke gesprekken of moet managers coachen dit te doen. Als ik zelf tegen een gesprek op zie ‘oefen’ ik vaak thuis maar het blijft heel lastig omdat je de andere kant nooit kunt inschatten. Dat maakt mensen zo interessant en met name mijn vak. Soms denk je te weten hoe iemand zal reageren maar 9 van de 10 keer reageren ze heel anders. Lastig maar soms ook verrassend.

 7. Regenboogvlinder schreef:

  Eerlijk gezegd heb ik in de loop der tijd geleerd me niet meer druk te maken om wat voor gesprekken dan ook. Als je aardig wat zelfvertrouwen hebt opgebouwd en zeker van je zaak bent zou dat ervoor moeten zorgen dat je blanco zo’n gesprek in gaat en goed je woordje kunt doen. Ik ben sowieso niet bang voor zogenaamde autoriteiten.. Dat heb ik trouwens nooit gehad. Alles voor het grootste deel op gevoel doen. En vertrouwen hebben in jezelf!
  Succes!!! X
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…Tuinperikelen…My Profile

 8. André Hoogendoorn schreef:

  Word er hier een functioneringsgesprek bedoeld? Dat is ook vaak een moeilijk gesprek en in sommige gevallen is de objectiviteit ver te zoeken. Wel is het zo dat we vaak een onbestemde angst hebben voor wat komen gaat.
  Er bestaat dan ook een oude spreuk hierover,namelijk:
  De mens lijdt het meest, door het lijden dat hij vreest,
  Maar dat nooit op komt dagen.
  Zo heeft hij meer te dragen dan God te dragen geeft.

  (God geeft ons niets te dragen, het is echter wel ons karma dat verwerkt moet worden)

  Om je hiervan te bevrijden zou je de volgende affirmatie kunnen gebruiken:
  Ik laat nu al mijn negatieve gedachten en angsten los;
  Een leven van voorspoed en geluk ligt voor me;
  Ik zegen mijn toekomst en ik ben blij,
  En zo is het!

  En zo zijn er wel meer affirmaties te bedenken (Gedachten zijn Krachten!)
  Groetjes,
  André

  • Lichtophethart schreef:

   Nee André geen functioneringsgesprek. Wel een gesprek op mijn werk en over mijn verdere toekomst en keuzes maken en knopen doorhakken. Eerlijk zijn naar mezelf toe. Komt allemaal goed. Mijn gevoel voelt goed bij de keuze die ik gemaakt heb en dat geeft vertrouwen en maakt een gesprek ook minder moeilijk.
   De mens lijdt het meest voor het lijden dat hij vreest, die klopt zo goed. Dankjewel voor je affirmatie!! Gedachten zijn echt krachten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: