Welk element past bij jou?

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Annette schreef:

  Grappig, ik ben een waterman maar als ikhet zo lees ben ik meer een aarde en water type 🙂

  • Lichtophethart schreef:

   ja leuk he om zo er zo eens naar te kijken.Ik kwam ook op andere elementen uit dan dan ik eigenlijk ben.
   Ik denk dat je overal wel wat uit kunt halen maar in grote lijnen ben je vaak wel echt of een voeler of een denker.
   We schreven een tijd terug hier ook een blog over misschien eens leuk om te kijken Voelers en denkers
   groetjes Diana

 2. Danny schreef:

  Ik ben een combinatie uit aarde, water en vuur geloof ik… minder lucht…
  Gevoelsmens…

 3. Lydia schreef:

  Ik denk dat ik van alle elementen wel iets in me heb zitten,

 4. KIM schreef:

  Ik ben vooral een luchttype, maar ik heb zeker ook iets van de andere elementen. Het feit dat ik zo’n denker ben, zo rationeel maakt dat ik ook veel last heb van piekeren, ik blijf alles maar overdenken, waardoor het voor mij moeilijk is om op mijn intuïtie/ gevoel af te gaan of dit toe te laten. Al heb ik dat het afgelopen jaar wel meer geleerd. Dat ik een luchttype ben betekent niet alleen dat ik rationeel ben, maar ook dat mijn omgeving mij letterlijk soms ook even wat lucht/ ruimte moet geven (waarschijnlijk om alles dan weer beter te kunnen overzien). Ik hou van cardiosporten zoals hardlopen en fietsen, sporten die ertoe bijdragen dat de hart-longfuncties verbeteren (lucht). Ik ga graag op vakantie in de bergen of aan zee, plaatsen waar veel ruimte en zuivere lucht is. Ik merk het ook gelijk aan mijn energie als het van dat kwakkel weer is en de lucht vol is met grijze wolken.
  Mijn man is een aardetype, nog nonsens, beide beentjes op de grond. Dat heb ik wel nodig als ik weer eens weg fladder omdat ik wind/ lucht krijg onder mijn veren . Maar af en toe ook heel ergelijk dat alles wat niet tastbaar is er bij hem zo moeilijk in gaat. Dat er meer is tussen hemel (lucht) en aarde vindt hij maar moeilijk te begrijpen (of is dat typisch man?). Een aarde en lucht type gaan best goed samen denk ik, want zet je mij bij een vuur type dan zal ik met mijn lucht het vuurtje aanwakkeren en lucht bij water geeft wellicht ook storm in een glas water of minstens (hoge) golven. Maar….in een relatie tussen aarde en lucht is het wel belangrijk om oog te blijven houden voor gevoel/emoties, passie en impulsiviteit want beide types zijn vrij rationeel.

  Groetjes Kim

  • Lichtophethart schreef:

   Hoi Kim,

   Je schrijft over het piekeren, wat voortkomt uit het denker-zijn.
   Ik zie dat bijvoorbeeld bij Diana ook regelmatig terug. Zij kan heel erg in het lucht-element zitten en dan ook enorm piekeren. Ik sta er soms versteld van wáár ze allemaal over nadenkt. Ik zou het binnen 5 minuten opgegeven hebben hihi.
   Bovendien gaat zij ook regelmatig niet op haar gevoel/intuïtie af maar dat remt ook weleens in spontaan iets doen of ondernemen. Of een gokje te wagen 😉
   Toch herken ik het vele denken ook wel met periodes bij mezelf hoor. Maar toch ben ik veel meer een voeler.
   Mooi om te lezen hoe zelfbewust je bent. Je kunt jezelf mooi en helder omschrijven. En je weet waar je op kunt letten, of bewuster mee om kunt gaan.
   Enne…Mannen en meer tussen hemel een aarde? Eeeeuhm, ik denk vaak dat het een typisch mannen-ding is :-). Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

   Liefs van ons en dankjewel voor je mooie stukje.
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Dromen en de betekenis ervanMy Profile

 1. 8 januari 2016

  […] Het is mooi om te zien eigenlijk. We hebben drie kinderen. Alle drie heel anders van karakter (een water element, een vuur element en een aarde element) . Al kunnen ze onderling ontzettend goed met elkaar overweg, gelukkig! We handelen over het […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: