Serious Request 2015-keep them going

Serious Request 2015-keep them going

Stille ramp
Al vele jaren ben ik een groot aanhanger van 3 fm Serious Request.
Mooi vind ik het hoe een land, door een actie als deze, zich samenspant voor een goed doel.
Dit jaar is het thema: Keep them going.
3 fm zet zich dit jaar, samen met het Rode Kruis, via Serious Request in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflict gebieden.
Ze doen dit door zich een week lang te laten opsluiten in het glazen huis. Ze mogen in deze dagen niks eten. Ze drinken alleen groente en fruitsap (waar ze vaak erg van genieten).
Een mooi doel waar Serious Request zich voor inzet vind ik. Want het is de generatie van de toekomst die voor verandering kan zorgen, die weer een nieuwe toekomst kan opbouwen. Doordat ze naar school kunnen gaan bijvoorbeeld. Zo kunnen kinderen en jongeren in oorlogsgebieden toch leren voor een beroep. Kinderen en jongeren die niet naar school kunnen in een oorlogsgebied wordt een stille ramp genoemd.

Het glazen huis en kerstgevoel
Het glazen huis hoort voor mij bij het kerstgevoel. Ik vind het gezellig om naar te kijken, te luisteren en mee te genieten van de sfeer.
En wat een geluk, dit jaar staat het glazen huis in de buurt, namelijk in Heerlen.
Enkele jaren geleden stond het in Eindhoven en ik was vastbesloten om ernaar toe te gaan. Mooi vrij gevraagd op werk en net toen ik wilde gaan reden er geen treinen meer vanwege de vele sneeuw. Met de auto gaan was ook geen wijsheid dus ik kwam er helaas niet.
Maar elk jaar weer verheug ik me erop. De muziek, het spektakel, de dj’s en heel veel unieke, bijzondere en grappige momenten.
Ik heb altijd genoten van Gerard Ekdom en zijn imitatie-playback shows. Heerlijk zoals hij Living Doll kan imiteren.
Ik herinner me nog hoe Giel Beelen, jaren geleden, in het glazen huis zat met zijn blikje cola.
Dan heb je the wake up call. Eén van de dj’s wordt op een bijzondere en grappige manier wakker gemaakt. Soms door artiesten die te gast zijn of door één van de dj’s.
De dj’s, en artiesten die te gast zijn in het glazen huis, maken van de veiling, die een aantal keren per dag gehouden wordt om spullen te veilen voor het goede doel, altijd weer een gezellig en grappig spektakel. En zo maken ze wel meer spektakels.

De dj’s
De chemie tussen de dj’s is elk jaar weer een verassing maar altijd weer even gezellig gebleken.
Ontroerend, grappig, gezellig, hilarisch. Met veel leuke muziek en vele extra’s.
Dit jaar zijn Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuuren de dj’s die de actie keep them going zullen vertegenwoordigen in het glazen huis van 18 t/m 24 december op het Pancratiusplein in Heerlen.

Succes in meerdere landen
Dat Serious Request een succes is gebleken door de jaren heen blijkt wel. In verschillende andere landen zijn soortgelijke acties ontstaan met hetzelfde concept. Zo heb je in België Music 4 life door StuBru, In Zweden is er P3 met Musikhjalpen, in Zwitserland is der DRS 3 Jeder Rappen Zahlt en in Kenia is er Ghetto radio met Request Ngoma.

Steentje bijdragen
Je kunt op verschillende manieren je steentje bijdragen aan Serious Request 2015.
Bij het Kruitvat ontdekten wij dat je spaarpunten van je kruitvatpasje kunt inleveren en zo draag je een klein bedrag bij aan Serious Request. Dat hebben we al gedaan.
Ook kun je een plaatje aanvragen voor een bedrag naar keuze. Dit kun je op verschillende manier doen: via de site http://seriousrequest.3fm.nl/ bijvoorbeeld. Je kunt ook via de website zelf een actie starten, zoals een garage verkoop, je laten sponsoren terwijl je kilometers loopt in een wandeltocht of zelf een actie verzinnen. Veel scholen en bedrijven doen mee. Er worden cupcakes gebakken en verkocht, lege flessen opgehaald, optredens gegeven etc.
Je kunt zelf langsgaan bij het glazen huis. Ook dan kun je een plaatje aanvragen en geld doneren door het in de brievenbussen te stoppen.
Voor meer acties, check de site http://seriousrequest.3fm.nl/.
Op 24 december komen de dj’s weer uit het glazen huis en wordt bekend gemaakt welk bedrag opgehaald is voor het Rode Kruis.

Waar te volgen?
Je kunt Serious Request volgen op de radiozender 3fm en op televisie NL3. Sommige digitale zenderpakketten hebben een extra zender waarop het glazen huis 24 uur uitgezonden wordt. Via internet en de website kun je ook luisteren en kijken.

Serious Request 2015-keep them going

4 gedachten over “Serious Request 2015-keep them going

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: