Moed

moed

Moed hebben, moed vinden, moed terugkrijgen.
Zit moed binnenin je?
Of haal je moed uit je omgeving? Dingen die je ziet, hoort, mensen die je ontmoet enzovoort.

Soms zinkt de moed in de schoenen. Iedereen ervaart dat wel eens. Dan weet je het even niet meer, zie je het niet meer duidelijk en heb je de energie en de kracht niet.
Dat kan in het klein zijn, een moment, of groter, een periode in je leven.
Waardoor zinkt die moed je in de schoenen? Door een gebeurtenis? Door iets wat iemand zegt?
Door iets vanbuiten af waarschijnlijk.
In hoeverre je dat raakt heeft te maken met hoe je je vanbinnen voelt.

Dan opeens lees je toch weer iets wat je herkent, of je hoort iets op de radio. Of je ontmoet net die ene persoon die het juiste tegen je zegt waardoor je in je hart geraakt word. Dan voel je de energie weer stromen.
Dat is dan weer een klein stapje op weg.

Moed zit in ieder mens. Vanbinnen. En het is aan jezelf of je het laat aanraken. Door jezelf of door de buitenwereld. We staan allemaal met elkaar in verbinding. Sterker nog, álles is met elkaar verbonden.
Kun je je openstellen om je te laten raken door net dat ene positieve, op net dát moment. Dan kun je de energie weer voelen stromen, voel je dat je moed weer terugkomt, en daarmee de kracht om door te gaan.

Vaak zie je, en heb ik ook ervaren, dat op de meest moeilijke momenten, je juíst de moed vind waar je dacht dat je hem verloren was. Kijk dan eens goed naar jezelf waardoor. Want als je niet anders kunt, is moed vaak datgene wat er overblijft. Waardoor komt dat?
Doordat je op de meest moeilijke momenten juist open wíl staan voor alles waardoor je de moed in jezelf weer kunt aanwakkeren. Dan grijp je vaak alle kleine dingen aan die je tegenkomt.

Accepteer dat je de moed soms even niet voelt. Laat dan even het moeten van de moed hebben los. Door ertegen te vechten hou je de stromende energie tegen. Door te accepteren en even “los” te laten is er weer ruimte om te ontvangen en moed terug te vinden.
Kwetsbaar durven zijn, geloven, vertrouwen, om hulp vragen, zien, horen en voelen, jezelf durven zijn, je hart open durven zetten, dát is al moed hebben.

We zijn allemaal moediger dan we denken. Geloof, hoop, vertrouwen en je hart niet afsluiten is de kunst. Blijven zien, voelen, horen. Daar kun je een hoop moed en vandaar uit kracht uit halen.
De moed en de kracht die je vanbinnen al bezit.

2 gedachten over “Moed

  • Pingback: Iedereen heeft een rugzak - Licht op het Hart

  • 21 oktober 2015 om 16:48
    Permalink

    Moed…zo’n klein woordje en je kunt er zo veel over zeggen. Moed betekent volhouden, dapper zijn, volhardend. Moed wordt gedreven door hoop, liefde, geluk en gezondheid. Moed manifesteerde zich op vele manieren fysiek en mentaal, soms is moed vooruitstrevend, dan weer behoudend. Soms lijkt het alsof je de moed de moed even kwijt bent, maar door steeds in verbinding te blijven staan met jezelf (je gevoel en je ratio), maar ook met je omgeving vind je dan de moed opeens weer terug. Of vindt moed jouw terug? Het is maar hoe je het bekijkt. Inspirerende tekst dames!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: