Knuffelen is gezond

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Florentine schreef:

  Haha wat leuk om te lezen!

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik ben meer een prater dan een knuffelaar moet ik bekennen. Maar ik let er wel op dat ik de kinderen vaak een knuffel geef.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat is jouw digitale identiteit?My Profile

 3. Annette schreef:

  Ik probeer mijn kids zo veel mogelijk te knuffelen maar oei die zoon van mij weet mij goed te ontwijken haaha blij dat ik het als baby/peuter heeeeeel veel heb geknuffeld 🙂 maar dochter is gelukkig wat makkelijker en die laat zich lekker knuffelen 🙂

 4. Marijke schreef:

  Oh jee een gewetensvraag……
  Het is wel zo dat er nu meer geknuffeld etc. wordt dan toen ik jong was. Althans zo lijkt dat voor mij. Ik hou zelf wel van knuffelen en heb mijn kinderen en nu mijn kleinkinderen vaak geknuffeld. Alleen mijn 2 jongste kleinkinderen willen nog wel geknuffeld worden. Mijn hondje is er ook niet vies van.hihi
  Helaas mijn man komt uit een koele familie zeg maar, hij moet niks hebben van geknuffel. Daar werd niet gekust laat staan geknuffeld.
  Mijn kinderen begrepen er niks van dat die oma en opa hun hoofd omdraaide als ze een kus wilde geven. Vond dat altijd best sneu. Toch waren het schatten van mensen hoor en lief voor de kids.
  Gelukkig heeft manlief wel wat van mij geleerd en krijgen de kleinkinderen een kus en een knuffel als ze het willen.Toch merk je aan hem dat hij dat totaal niet gewend is van huis uit.

  Ach ja…je kan niet alles hebben hé!!

  • Lichtophethart schreef:

   Vroeger werd er denk ik toch stukken minder zo lichamelijk knuffelig met elkaar om gegaan.de een word heel knuffelig opgevoed en de ander juist weer niet.ik herken dit wel wat je schrijft bij mijn opa en oma maar ook bij mijn vader. Hij is duidelijk niet knuffelig opgevoed en heeft dit ook nooit op mij over kunnen brengen. Die mensen draaien hun wang naar je toe als je ze een kus wil geven. Jij lijkt me juist een echte knuffelvrouw-oma .
   Mooi om te zien dat je dat stuk wel geleerd heeft binnen jullie huwelijk.

 5. Knuffelen… grappig woord eigenlijk als je het heel vaak achter elkaar zegt 😉

  Anyway, ik ben ook een knuffelmonster, kan mijn zoon wel de hele dag knuffelen. Doe ik natuurlijk niet, het kind zou gek worden maar er wordt hier wel iedere dag geknuffeld. Ook met man.
  Kon ik maar toveren onlangs geplaatst…Wespennest voetbalteamMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Hey knuffelmonster 😉 ja zeg het woord maar eens 10 x achter elkaar dan klinkt het heel vreemd grappig anders. Leuk dat je zon knuffelaar bent ik ga ervan uit dat je ook zo bent opgevoed?

 6. Babs schreef:

  Ik ben wel een knuffelaar… maar er wordt weinig geknuffeld hier, hahaha. En het is zo gezond, ik weet het.
  Gewoon aanraken werkt ook goed, het klinkt misschien raar, maar daarom neem ik (te weinig) soms een massage of schoonheidsbehandeling , ik kom dan helemaal tot rust bij zo een behandeling…heerlijk!
  Babs onlangs geplaatst…Review! Probar biologische sportrepenMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Leuk o te lezen dat je een knuffelaar bent . ja het is echt heel gezond en voor hel veel dingen goed. Het contact tussen mensen ouders en kinderen versterkt zeker de band .Een lekkere massage of schoonheidsbehandeling kan heerlijk zijn. Even lekker ontspannen en aandacht voor je lichaam en geest.
   Zennnnnnnnnnnnn……………

 7. jeapiebel schreef:

  Ongelofelijk hoeveel knuffelen kan doen. Ik heb ooit een artikel gelezen dat als een stel ruzie hebt en ze daarna een minuut lang elkaar vasthouden het probleem is bijna zo goed als opgelost. Het nadeel is je wil niemand et wie je ruzie hebt gehad knuffelen. 😉

  • Lichtophethart schreef:

   Ja daar zeg je wat Jeapiebel dat is dek ik dan vaak het probleem of de kunst. Wie geeft wie als eerste weer die knuffel , of aanraking?!
   Maar knuffelen doet echt heel veel. Mooi wat je schrijft over dat artikel. Ik geloof het meteen.

 8. Regenboogvlinder schreef:

  Leuk, ik las laatst ook een stukje over het ‘goede’ wat knuffelen brengt. Misschien wel hetzelfde.
  Oh ja, ik ben een ontzettende knuffelkont. Met heel veel mensen. Een blogster, die nu nog maar sporadisch blogt heeft ook ooit een nieuw soort begroeting bedacht in plaats van de ge-eikte 3 kussen (waar er veel van in de lucht terecht komen).. “de smuffel’.
  Een smuffel is één welgemeende ‘SMakkerd’ op je wang en een ‘knUFFEL’ erachteraan. Bij mij in de familie heb ik hem geïntroduceerd, nu alweer jaren geleden en velen gebruiken hem al. Het is een superhartelijke begroeting voor mannen en vrouwen. Ik geef ze ook heel graag weg! Fijne dag en een dikke smuffel! 😉
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…Woningnet deel 2…My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Geweldig een smuffel! nooit van gehoord het woord alleen al. Ja dat zeg ik ook vaak als je mensen bv op een verjaardag ziet kunnen het zijn er standaard altijd drie maar wat voor een drie. Luchthappen zeg ik vaak. Zo niet echt .Ik geeft liever een gemeente kus of hartelijke pakkerd knuffel weg dan drie van die tja hoe zullen we ze noemen…Maar uh bij deze een dikke smuffel voor jou X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: