Leeftijdsverschil binnen de relatie

Leeftijdsverschil binnen de relatie

Vanaf het moment dat wij elkaar leerden kennen hebben we nooit het gevoel gehad dat leeftijd er veel toe doet. De ziel kent geen leeftijd, niet in aardse zin.
Maar er zit wel degelijk een leeftijdsverschil binnen de relatie en soms heb je zo’n moment waarop wij daarmee geconfronteerd worden. Zo ook afgelopen week en we hebben er erg om kunnen lachen.

Ik keek naar Top 2000 a Gogo en er werd een muziekclip van Elvis Presley uitgezonden. In beeld kwam het jaartal 1962 te staan en ik vroeg aan Diana: ‘Jee, heb jij dat eigenlijk meegemaakt toen Elvis overleed?’
‘Ja, zeker’, antwoordde ze. ‘Dat was in 1977. Ik was toen 10 jaar, ik herinner me de nieuwsuitzending nog.’
‘Nou jaaaaa’, antwoordde ik, ‘ik ken het alleen van de geschiedenislessen op school, een beetje zoals dat je het over de Romeinen hebt’.
Diana schoot in de lach.
Natuurlijk zijn dat geen geschiedenislessen geweest maar waarschijnlijk muziek lessen. Maar ik realiseerde me opeens dat Elvis voor mij héél ver voor mijn tijd heeft gevoeld. Nu valt dat ook wel weer mee, maar toch, dat was het gevoel. Diana was toen gewoon al 10 jaar oud, ik bestond nog niet eens.

Op andere, meer serieuze vlakken, worden wij ook weleens geconfronteerd met het leeftijdsverschil binnen de relatie.
Zo kan Diana wel eens een klein beetje bang zijn dat ik, omdat ik jonger ben, nog even een heel wild leven wil gaan leiden met leeftijdsgenoten en zonder haar.
Ik op mijn beurt kan wel eens een beetje bang zijn voor het idee dat zij eerder “oud” is dan ik en dat ik op mijn, pakweg, 68e wellicht alleen achter blijf. Dat slaat waarschijnlijk nergens op want je weet nooit hoe het leven loopt, maar het kan wel eens door mijn hoofd schieten.

Laatst hadden we het over pensioen leeftijden. Ik benoemde dat, stel dat de pensioenleeftijd 68 of zo is en Diana die leeftijd heeft bereikt, ik nog een jaartje of 14 moet werken. Tegen de tijd dat ik die pensioenleeftijd bereikt heb (mocht die dan nog bestaan) is Diana echt wel tja…op een zodanige leeftijd dat je meestal niet meer zo vitaal bent dat je nog hele wereldreizen gaat maken.

Door het leeftijdsverschil binnen de relatie word je je bewust van het lichaam. Dat een lichaam met de jaren ouder gaat uitzien, je lichamelijke klachten krijgt of wat kwaaltjes zoals slechter zien, overgang e.d.
Diana heeft daar waarschijnlijk eerder mee te maken dan ik.

Gelukkig gaan wij totaal niet helemaal in deze gedachten zitten en voelen wij ons, vooral op zielniveau, gewoon gelijk. Dat klopt helemaal. We zitten heel erg op dezelfde frequentie. De liefde is en blijft nog steeds even groot en dat zal, zeker door leeftijd, nooit veranderen.
Wij ontmoetten elkaar via onze handen, hadden elkaar nog niet aangekeken, en daarna ontmoetten onze ogen elkaar en het enige wat we zagen was ONSZELF in elkaar. Leeftijd was totaal niet aan de orde. En hoewel je er in het dagelijkse leven heus weleens mee geconfronteerd wordt, op gevoelsniveau is dat totaal niet zo.
We voelen ons goed met wat IS. We voelen ons gelukkig met elkaar en zijn voor altijd verbonden. Door liefde.

Leeftijdsverschil binnen de relatie

blog handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 1. Als je écht van elkaar houd, dan maakt de leeftijd niks uit. Toch kan ik me voorstellen dat je je soms zorgen maakt over bepaalde dingen. Ik heb zelf geen relatie met iemand, maar kan ’t me wel voorstellen. Geniet van elkaar, lieve Diana en Ellis, het leven is zó mooi (soms)! ♥

  • Dankjewel voor je reactie. Ik ben dus niet de enige waarbij zulke gedachten wel eens opkomen. Dat verwachtte ik ook niet maar het is fijn om te lezen dat het herkenbaar is. Het is wel zo, je weet gewoon niet hoe het leven loopt. Je kunt er niks over zeggen. Ooit zei iemand tegen mij: het heeft geen zin om angst te hebben voor iets waarvan je niet weet hoe het loopt. Want je vult in en vaak loopt het compleet anders en merk je achteraf dat die angst voor niks is geweest. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
   Gelukkig overheersen deze gedachten/ angsten niet hoor. Ik denk dat het niet zo gek is dat je er soms wel eens over nadenkt. Zolang je niet compleet in die angst gaat zitten is het wel oke.
   Liefs
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Leeftijdsverschil binnen de relatieMy Profile

 2. Lieve Ellis André heeft zo’n beetje mijn woorden uit mijn mond genomen. Leeftijdsverschil speelt geen rol als de relatie goed is tenminste. Het enige is dat Diana al iets heeft meegemaakt wat jij niet kent en dat kan Diana jou weer mooi allemaal vertellen. Hoe fijn is dat!!
  Weetje dat mijn vriendinnen 20 jaar jonger zijn dan ik en wij dat niet eens merken!!

  Maar stel niks uit voor later pak wat jullie samen pakken kunnen. Nu zijn jullie beiden jong en gezond. Je kan niet in de toekomst kijken en dat kunnen ze je niet meer afpakken moet je maar denken.

  Geniet van elkaar en de kids nog heeeel lang!!!

  • Lieve Marijke,

   Dankjewel. En genieten van elkaar doen we zeker. Elk moment is waardevol, dat beseffen we heel goed.
   Leeftijd heeft er voor mij nooit zo toe gedaan. Ik dacht er simpelweg gewoon niet zo bij na. Als ik terugkijk waren de mensen waarmee ik optrok vaak wel een jaartje of 10/20/30 ouder dan ik. En ook dat merkte je niet zo. Als het op energetisch niveau klopt, dat is het gewoon goed. Wat is leeftijd dan nog.
   Toevallig hebben Diana en ik gisteren een heel gesprek gehad over dingen van vroeger, vooral uit haar jeugd. Ik vind dat heerlijk om naar te luisteren. Soms ook heel onwerkelijk dat dat allemaal al heeft plaatsgevonden in haar leven. Maar ik luister er graag naar.

   Liefs van ons xxx
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Leeftijdsverschil binnen de relatieMy Profile

 3. Lieve Ellis,
  Als je echt van elkaar houdt dan maakt leeftijd niets uit. Tja…als je ouder wordt kan je lichamelijke ongemakken krijgen, toch kan dit ook al gebeuren als je wat jonger bent. Geniet van elkaar in de tijd die je gegeven is en blijf elkaar steunen ook als het eens wat minder gaat.
  Het is trouwens ook niet altijd zo dat degene die het oudste is als eerste deze wereld weer verlaat. Ik had een tante die getrouwd was met een man die ruim 10 jaar jonger was. Kennelijk ging hij er vanuit dat zijn vrouw (mijn tante) eerder zou sterven dan hij en maakte daarom geen testament. Niets was echter minder waar want mijn tante overleefde hem ruimschoots. Dus ook dat zegt niets, het belangrijkste is en blijft de LIEFDE voor elkaar. Liefde is het belangrijkste in een mensenleven en is eeuwig. Blijf daar aan werken en geniet van elkaar.
  Groetjes,
  André

  • Hallo André,

   Dat klopt helemaal. Als je jonger bent kun je wel degelijk ook lichamelijke klachten krijgen en niemand weet tot welke leeftijd hij of zij hier op aarde mag zijn. Ik hou mezelf dat ook steeds voor ogen.
   De liefde voor elkaar ís het belangrijkste, het mooiste en kostbaarste en zoals wij wel eens tegen elkaar zeggen: always and forever.
   Dankjewel voor je lieve reactie.
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Leeftijdsverschil binnen de relatieMy Profile