De kracht van lachen

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Marijke schreef:

  Heerlijk toch!! Ik lach en glimlach heel veel en de slappe lach krijg ik ook nog wel ja. Kreeg het laatst midden in de nacht, lagen net op bed, ineens de slappe lach. Dacht dat ik nooit meer zou stoppen. Proest…..
  En ik kan ook hartelijk meelachen als iemand in een deuk ligt ook al weet ik op dat moment niet waarom. Hoor ik dan waar het over ging liggen we samen nog een x in een deuk. Heerlijk!!!

  • Lichtophethart schreef:

   Haha, ja dat herken ik wel, dat meelachen. Op tv of in het echt, ik moet dan spontaan ook lachen. De slappe lach kan best heel lekker zijn af en toe, alleen die buikpijn die je ervan krijgt he hihi. Slappe lach midden in de nacht heeft Diana weleens gehad. Heerlijk ja xxx

 2. Margriet schreef:

  Sinds ik zwanger ben heb ik regelmatig de slappe lach net zo lang tot de tranen over mijn wangen rollen en ik moet happen naar adem… het zullen de hormonen wel zijn.
  Op mijn werk hebben we ooit een workshop gehad over interculturele communicatie en die werd door een lachcoach gegeven. Maar dat was niet zo’n goede combinatie, ik wilde gewoon serieuze informatie en die man moest echt iedere 5 seconden even heel hard lachen.
  Margriet onlangs geplaatst…Moeders voor MoedersMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Ow dat is ook wat, wil je info en gaat er iemand om de 5 min lachen :-). Haha. Ik weet ook niet of ik dat nou echt grappig zou vinden hoor.
   Wat hormonen met een mens kan doen he. Nou, geniet er maar van!

 3. Florentine schreef:

  Wat een leuk artikel! Ik denk inderdaad ook dat het heel belangrijk is om te lachen. 🙂

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Zo hard lachen dat je er buikpijn van krijgt is heerlijk. Bij mij is dat helaas alweer een tijdje geleden.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Veelgemaakte fouten bij het koken van pastaMy Profile

 5. Polly schreef:

  Heerlijk, af en toe de slappe lach hebben! Sowieso is lachen fijn en aanstekelijk. Ga maar eens een winkel in met een nors gezicht. Tien tegen één dat het winkelpersoneel minder vriendelijk tegen je doet dan wanneer je met een glimlach op je gezicht iets vraagt of wilt afrekenen.

  • Lichtophethart schreef:

   Dat is zeker een verschil. Ik vind het zelf nooit fijn om in een winkel, of waar dan ook, te komen waar mensen heel chagrijnig kijken en onvriendelijk reageren. Waarom? vraag ik me dan af…

 6. sunny mama schreef:

  De slappe lach vind ik één van de geweldigste dingen die er zijn! Dat is zo’n weldaad voor je lichaam en je humeur… Heerlijk! En inderdaad, het werkt feilloos tegen stress.
  sunny mama onlangs geplaatst…BOWIE OP DE BONNEFOOIMy Profile

 7. Donna Bierling schreef:

  Heerlijk gevoel dat lachen. Ik lach heel veel…tegen vreemden, mensen die ik lief heb en …heel vaak om mezelf. Vooral als ik iets doms denk of zeg. Ik heb ooit op een morgen in een bushokje gezeten en was een beetje verdrietig. Ik weet niet meer waarom. Er fietste een man langs en hij keek mij aan en lachte en groette mij heel vriendelijk en opgewekt. Ik moest lachen en huilen tegelijk. Het voelde alsof er een engel voorbij kwam. Nu ik dit opschrijf krijg ik nog een brok in mijn keel. Sindsdien lach ik tegen zoveel mogelijk mensen die ik tegenkom. En nee….het is niet vermoeiend . Keep smiling ladies. Jullie verhalen maken mij ook vaak aan het glimlachen ❤

  • Lichtophethart schreef:

   Wat een mooi verhaal Donna…En ik herken het…lachen om jezelf. Ik herken ook het moment waarop je je niet fijn of verdrietig voelt en iemand lacht naar je. Pfff dat kan dan zó fijn voelen. Dus de kracht daarvan zal ik echt nooit onderschatten. En ik doe het zelf ook; lachen naar mensen en het voelt goed. Vandaag ging ik mijn dochter uit school halen en ik lachte “zomaar” naar iemand. Zij lachte terug. Even later wilde ik achteruit rijden met de auto en zij tegelijkertijd met mij. Ze lachte en zwaaide heel vriendelijk van ‘rij jij maar eerst’. Het geeft meteen een heel ander gevoel allemaal.
   Vermoeiend is het zeker niet.
   Dankjewel Donna, veel liefs.

 8. Loene schreef:

  Ik was jullie bericht aan het lezen, toen nét m’n telefoon uitviel. Toen was het eventjes niet meer lachen, haha!
  Ik herken me helemaal in dit bericht. Soms lach ik zó erg dat anderen me aan de andere kant van de school nog horen… ik krijg ook vaak te horen dat ik een iritante lach heb. Ken je de lach van Adele? Zo’n lach heb ik… haha! Meelachen met anderen? Daar ben ik ook heel erg goed in. Meestal schiet ik er dan veel hoger bovenuit dan degene die begon met lachen, “hihihihihi” horen de vriendinnen dan. ♡♡♡
  Loene onlangs geplaatst…Nagelverzorgings routine winter 2016My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Haha, Loene, gewoon lekker blijven lachen hoor! Ik ga de lach van Adele maar even opzoeken want ik ken hem niet. Ben nu wel nieuwsgierig.
   Dat van je telefoon is minder, maar hopelijk kun je er dan achteraf iig om glimlachen ;-). xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: