Voorgevoelens die uitkomen

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Mark schreef:

  Ik heb het al sinds mijn jeugd en precies wat jij zegt, een naar gevoel met huilen als onderhuidse drang. Er gaat iets naars gebeuren, maar ja, afwachten.

 2. Herkenbaar. Talloze voorbeelden, teveel om op te noemen. Ook herkenbaar wat in de reacties werd gemeld. Zelf ben ik ook HSP-er.
  Ingrid Ferwerda-Jacobs onlangs geplaatst…Maak kennis met een nieuw online magazine: Yoors DiversMy Profile

 3. Lolly pop. schreef:

  Ik weet niet hoe te beschrijven te beginnen überhaupt dus begin ik maar zo ik ben hoog gevoelig en heb daardoor al snel door hoe iemand in elkaar steekt en hoe diegene zich voelde voel alles veel directer als anderen en soms is dat heel overweldigend. Door die prikkels vang ik soms ook andere dingen op uit het niets. Zoals ik ooit had toen ik klein was ik wilde dat mijn vader de deur van het platjedak open zou houden voor als er brand kwam, ook kreeg een nachtmerrie dat er brand zou komen een paar jaar later was het dan zover mijn nachtmerrie kwam uit. Zo zijn​ er nog wel meer dromen en nachtmerries en voorgevoelens uitgekomen maar dan blijf ik nog steeds met die ene vraag zitten hoe?

 4. Hallo88 schreef:

  Ik weet niet of dit een voorgevoel is , maar op een weekend in een soort vakantiehuis weg van mijn kat had ik een gevoel er is iets.( ik was bang, ik was benieuwd hoe het met haar ging ) Ik ging bij de mensen die bij mij vragen voor om mij gerust te stellen.

  Eenmaal thuis foute boel. Slechte conditie en die week is het bergafwaarts gegaan,e
  Volgend weekend in de ambulance iedereen die ik dat weekend had gesproken had goede hoop dat ze het zou overleven. Maar ik zei ik wil geen valse hoop. Ik wist van binnen dit wordt hem niet.

  En ja zondag was het dan zover. Niks verbeterd, ze moest ingeslapen worden ..

  De week ervoren voeldde ik ook al een tijd dat er iets niet klopte.
  Is dat een sterke verbindending met dieren, of gewoon een voorgevoel ?

  Dankje

  • Hallo88 schreef:

   Overigens het broertje van haar, laat weinig andere mensen toe die hem zo knuffelen als ik.

   Bij anderen gaat hij gelijk van schoot.
   En bij mij als ie niet even lekker ligt gelijk mijn hele lichaam overlopen om een lekker plekje toe zoeken :P. Kan uren met hem liggen slapen, heerlijk. Maar andere proberen het nu ook een beetje maar lukt ze niet. ( sterke verbinding met dieren ?)

 5. Marion schreef:

  Ik weet nog heel goed toen mijn vader in 2003 ziek werd. Hij had een vergrote milt. Had hij al sinds zijn jeugd. Hij had pijn daar, maar het was niet ernstig zeiden ze. Maar ik was ervan overtuigd. Mijn vader had kanker. Mijn vader had kanker en zou nog maar 6 maanden te leven hebben. De nacht voordat hij de uitslag zou krijgen sliep ik niet. De telefoon lag naast me en toen hij overging nam ik op en zei niets. Mijn moeder zei: kom maar hierheen. Het is niet goed met papa. Hij had kanker en zou nog maar zes maanden te leven hebben. Vanaf dat moment heb ik nooit meer getwijfeld over het verschil tussen angst en voorgevoel. Angst is angst en voorgevoel heeft iets ondoorgrondelijks wat bij angst ontbreekt.

  • Marion schreef:

   Oh, tegen alle verwachtingen in leeft mijn vader nog. Hij is eergisteren 69 jaar geworden. ♥

  • Lichtophethart schreef:

   Jeee zeg…dat had je letterlijk goed gevoeld. Ja dat verwoord je heel mooie er is inderdaad een verschil tussen angst voor iets of een oprecht VOORgevoel wat ook nog een later blijkt te kloppen.Ellis heeft dat ook heel regelmatig ‘weet’soms precies dat er is aan de hand is of ervaar een onheilspellend diep gevoel in haar buik en 9 van de 10 keer klopt het . Soms is het vrijwel meteen en soms laat het even op zich wachten.

 6. Lydia schreef:

  Tja daar vraag je me wat, ik heb eigenlijk elke maand een voorgevoel dat die Pipo van de postcodeloterij voor de deur staat met een mooie enveloppe, helaas is dat voorgevoel nog steeds niet uitgekomen. Wel heb ik altijd gezegd, eens word ik heel rijk, dus ik hoop toch stiekem dat het voorgevoel uitkomt. Met alle gekheid op een stokkie, ja ik heb wel eens een voorgevoel, dit heb ik wel eens op mijn werk, dan heb ik sterk het gevoel dat er iets gaat gebeuren. Ik zal je een voorbeeld geven. Een keer in mijn nachtdienst zat ik samen met mijn collega te dollen, zo van, mocht er brand uitbreken hoe gaan we het dan aanpakken. Ik zeg dan tegen mijn collega, dan doen we een BHV hesje aan, en de helm op en dan redden we alle gedetineerden die in de nacht achter de deur zitten in hun cel. En ja hoor normaal gesproken blijft een nacht rustig, maar juist die dag kregen we een brandalarm, hesje vergeten aan te trekken en geen helm op liepen we naar onze melding, en wat bleek, een vrouw op haar cel was met haar sigaret in de mond in slaap gevallen op de wc en is die peuk in hart shirt gevallen en smeulde haar shirt zo erg dat er een rookontwikkeling ontstond en wij haar moesten ontruimen uit haar cel. Gr Lydia

  • Lichtophethart schreef:

   Hee Lydia,
   Dat zou mooi zijn als het voorgevoel van rijk worden uit zou komen. Wie weet! 🙂
   Je verhaal over de brand op je werk is wel weer zo’n typisch voorbeeld van een voorgevoel dat uitkomt. Wat een verhaal! Een heel persoon ontruimen uit haar cel!
   xxx
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Slapen in aparte beddenMy Profile

 7. Vlijtig Liesje schreef:

  Nee ik vind het onderscheid tussen angst en voorgevoel erg lastig. Ik weet ook niet of ik in voorgevoelens geloof eigenlijk.

 8. André Hoogendoorn schreef:

  Ja hoor, ik heb regelmatig dat ik zo af en toe “weet” wat er komt. Vaak wel kleinigheden….een voorbeeld uit het verleden: Ik ging lang geleden naar een dancing in Zandvoort en voor het opbergen van mijn winterjas kreeg ik een nummer. De man die het mij overhandigde zei: “Op dat nummer kan je straks een gratis diner winnen André” en ik dacht toen: Dat krijg ik….. Toen ik vertrok was ik dat allang weer vergeten, maar….inderdaad ik kreeg dat etentje. Zomaar een grappig voorvalletje….en zo zijn er wel meer van die dingen, ook wat minder hoor, bijvoorbeeld een lekke band op de fiets hahahaha Groetjes André

  • Lichtophethart schreef:

   Hoi André,

   Ook dat herken ik wel. Van een enkele keer. Zeker weten dat iets gebeurd en dat kan inderdaad zo een soortgelijk iets zijn als dat etentje. Ergens van binnen wéét je het dan gewoon.
   Mooi om te lezen.
   Die lekke band is dan wel weer minder haha.
   Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: