De heerlijke avondjes komen eraan

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Danny/Daan schreef:

  Ojaaa dat Sinterklaasfeest met pakjesavond mis ik toch wel… Hier in Duitsland ist het de weihnachnachtsman (niet het kerstkind, tenminste niet bij ons) die de kadootjes brengt… Ik koop eigenlijk het hele jaar door al kadootjes, dan ga ik iets relaxter in de adventstijd omdat ik dan die rennerei niet heb…
  En zoveel grote en dure kadootjes krijgen de kinderen niet… Kerst heeft een andere betekenis en dat weten ze heel goed…

  Maar op 5 december zetten ze hun schoen en ja, daarvoor rij ik naar Nederland, er komt een letter, strooigoed en een kadootje van Sinterklaas in 🙂

  • Lichtophethart schreef:

   Wat mooi Daan, je rijd er echt voor naar Nederland ? … Een echte Hollandse letter D dus en strooigoed.
   Ja kerst zal in Duitsland ook wel heel erg mooi zijn. Ik ( Diana) denk ook vaak terug aan toen ik klein was. Wat spannend was het toch allemaal. Uren zat je te zingen voor die schouw en ik zal het nooit vergeten dat ik een keer de ROE in mijn schoentje aan trof. Nu kan ik er wel om lachen maar toen vond ik het echt niet leuk. Er zat een briefje bij van Piet dat ik die week toch niet zo goed geluisterd had . Dus geen snoep geen kadootje maar de roe.!

 2. Lydia schreef:

  Wat een heerlijk verhaal weer, mijn complimenten hoor. Ik sluit me voorledig aan bij jullie gedachtengoed. Grote cadeautjes inderdaad niet nodig voor deze dagen. Alhoewel ik wel merk dat de eisen hoger liggen van de jeugd van tegenwoordig. Maar de kunst is om hier een goede balans in te houden. Het gaat er niet om hoe groot en duur het moet zijn, maar om de gezelligheid die we creëren. Want om school hebben ze loodjes getrokken en daar mag je maximaal 3 Euro besteden en dan merk je dat dit best lukt als je maar goed kijkt. 1 voorwaarde is wel, er moet een surprise gemaakt worden. Dus met alle aanwijzingen erbij heb ik er twee geknutseld. Dus het sinterklaasfeest voor school is klaar en voorbereid. Groetjes Lydia

  • Lichtophethart schreef:

   Klopt Lydia, de verwachtingen liggen wel eens hoger. En het is maar hoe je daarmee om gaat.
   Hier ook surprise dit jaar en je kunt heel creatief zijn met 3 euro! Dat is nou juist een leuke uitdaging.
   Fijn dat je al klaar bent voor school. We wensen jullie een heeeeele fijne, gezellige Sinterklaas tijd!
   xxx

 3. Ik ben het helemaal met je eens. Het gaat niet om hoe duur de cadeaus zijn maar omdat er iemand is geweest die aan je dacht. Al kan ik dat nu wel makkelijk zeggen, want toen ik nog ‘geloofde’ kregen er misschien wel een paar mensen in mijn klas hele dure cadeaus maar over het algemeen kreeg iedereen een beetje hetzelfde. Tegenwoordig hoor ik wel eens dat kinderen iPads in hun schoen krijgen, dat is toch echt niet normaal?! Wel lastig voor de kinderen die nog geloven, want waarom geeft sinterklaas aan het ene kindje een iPad en aan de andere een kleurboek?

  • Lichtophethart schreef:

   Mooi gezegd Hanna, dat het erom gaat dat er iemand is geweest die aan je dacht.
   En dat kinderen verschillen zien in het soort cadeau is weleens moeilijk. Hier zal echt nooit een Ipad in een schoen liggen haha, en mochten ze daar ooit over beginnen dan zal ik er wel een creatief verhaal van maken en hun uitleggen dat het daar niet om gaat…Op de een of andere manier (die bedenk ik ter plekke dan wel).
   Een fijne Sinterklaas tijd gewenst, mocht je het vieren!
   xxx

 4. Marijke schreef:

  Toen wij in januari 50 jaar getrouwd waren hebben de kleinkinderen iets voor ons opgeschreven en zij hadden het over de leuke sinterklaasfeesten bij ons. Dus ik heb het goed gedaan klein beetje jouw opa
  Weet zeker dat het jou ook lukt!

 5. Marijke schreef:

  Ik heb genoten van je bericht. Het is zo’n leuke tijd vooral met de kids als ze nog geloven. Ik heb het nog een x mee mogen maken met mijn kleinkinderen. Toen wij met de kinderen nog aan Sinterklaas deden was ik eigenlijk al het hele jaar dingen voor Sint aan het inslaan. Zag ik iets leuks hup mee. Ik heb ontdekt dat iets in augustus goedkoper is als tegen sinterklaastijd. En…….is ook beter voor je portemetniks komt niet alles tegelijk. Vond het een leuke sport moet ik zeggen!!

  • Lichtophethart schreef:

   Dankjewel Marijke
   Ja het is ook gezellig. En mijn ouders zijn ook wel iets slimmer, die beginnen ook al vroeger. Het was mijn opa die, toen ik klein was, er de grootste happening van maakte. Hij begon in mei al iedereen gek te maken ( op een leuke manier) en als het dan Sinterklaas was dan had hij de gedichten gemaakt en hele raadsels verzonnen die naar een cadeautje leidde. Echt fantastisch was dat. De herinneringen daaraan koester ik. En zulke herinneringen ( oke mijn opa kan ik niet evenaren) hoop ik dat onze kinderen later ook hebben.
   Fijn dat je het nog hebt kunnen meemaken met je kleinkinderen. Ook mooie herinneringen.
   Wat betreft het al beginnen in augustus….ik ga het onthouden. Een beter plan denk ik.
   Liefs xxx

 1. 3 december 2015

  […] Lees ook: De heerlijke avondjes komen eraan […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: