De invloed van muziek

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Sabine schreef:

  Ik kan ontzettend genieten van muziek! Eigenlijk heb ik ook altijd muziek op. In huis, in de bus, overal. Ik luister altijd al graag naar liedjes uit de jaren ’80. Vroeger was ik ook wel fan van de Backstreet Boys en de Spice Girls, maar eigenlijk vond ik andere muziek, zoals jij ook noemt Bette Midler veel leuker. Ik kan helemaal wegdromen bij muziek, vooral van vroeger. Het doet gewoon iets met je toch? Nu de kerstmuziek bijvoorbeeld maakt al die versiering en de sfeer helemaal af. Heerlijk gewoon!
  Sabine onlangs geplaatst…Zie ginds komt het vliegtuigMy Profile

 2. Trudy schreef:

  Ik ben met muziek groot gebracht. Altijd was er muziek in huis. Mijn ouders hielden van klassiek, opera en operettes. Mijn oudste broer is de grondlegger van mijn muziek smaak. Rock and Roll en met name Cliff Richard. Tot op de dag van vandaag ben ik een grote fan van Cliff. Onlangs nog naar een concert van hem geweest in londen.

  • Lichtophethart schreef:

   Wat leuk dat je nog steeds een groot fan bent van Cliff Richard. En zelfs naar concerten blijft gaan. Dan moet hij je wel flink raken. Bijzonder. Ook opgegroeid met muziek en nog steeds muziek liefhebber. Mooi!

 3. Danny/Daan schreef:

  Muziek… Zonder kan ik niet… Ik heb op het kinderkoor gezeten, daarna het jongerenkoor… Heb piano gespeeld, en overal waar de radio aanstond heb ik meegezongen… Mijn moeder zei altijd, als jij nu zo goed op school zou zijn zoals jij de teksten kent dan zou alles wel goed gaan….

  Muziek is belangrijk… Ik hoor alles mogelijke, geen schlager, techno of echte heavy metal….
  Met veel muziek heb ik herrineringen… Ik heb op mijn verjaardag de cd van Joe cocker gekregen… In de auto erin gedaan en bij een lied liepen ineens de tranen over mijn wangen… Waarom?? Omdat ik door het vele roken mijn zingstem heb verloren (en ik dat op dit moment heel erg vond) en omdat dit lied heel veel herinneringen naar boven heeft gehaald…

  Je ouder ik word, als ik musik uit de 80er hoor dan krijg ik heimwee…. Het leven gaat aan iemand voorbij… Zonder musik kan ik niet, het eerste wat ik doe als ik opsta? De radio aan en dan koffie opzetten 🙂

  Muziek is voor mij als ademen, zonder kan ik niet leven…

  • Lichtophethart schreef:

   Muziek kan zo veel met je doen. Ik herken dat wel wat je schrijft ,oude herinneringen die boven komen en de emotie,s die daarbij horen bij het horen van een bepaalde nummer.
   Wat ik altijd zo bijzonder vind is dat de ene muziek je zo diep raakt en een ander nummer je liever nog voor weg loopt.
   Joe Cocker is erg mooi! Mooi je laatste zin.

   Muziek is voor mij als ademen, zonder kan ik niet leven…

 4. Anita schreef:

  Oh ik kan zo genieten van muziek, opgegroeid met veel stijlen. Ouders die van Dean Martin en Jim Reeves hielden, maar ook klassiek, mijn moeder was er groot fan van. Mijn 3 oudere broers en zus hebben een grote invloed op mijn liefde voor muziek gehad. Boven op onze kamers stonden diverse muziekinstallaties, en er werd veel muziek gekocht. Golden Earring, Pink Floyd, America, The Eagles, Simon and Garfunkel, The Stones en natuurlijk de Beatles, ik hou ervan. Ook veel soul muziek, dat kwam meer van mijn zus. Het liedje wat we elke dag even draaiden was Kiss and say goodbye van de Manhattans.
  Muziek van deze tijd kan mij ook boeien zoals Ed Sheeran, George Ezra, Jason Mraz, Lianne la Havas. Ik ben ook dol op Guns and Roses en Pearl Jam. de mooiste LP ooit gemaakt is voor mij night at the opera van Queen.
  Graag mag ik s avonds aan tafel zitten met de tablet en de koptelefoon op en even wegdromen met al die mooie muziek die op youtube te zien is. Even in je eigen wereld genieten van mooie instrumenten en mooie zang en vooral mooie teksten.
  Het allemooiste nummer wat ik dan opzet is love of my life van Queen, live gezongen door Freddie Mercury, prachtig begeleid door Brian May, op een twaalfsnarige gitaar. Het liedje raakt mij elke keer meer. Dat is volgens mij de bedoeling van muziek, het moet je raken, of je nu blij wordt of verdrietig, dat maakt niet uit, even voelen wat er met je gebeurd. Dat is voor mij het belangrijkste aan muziek. Ik kan niet zonder. Dikke kus meiden, en complimenten voor jullie prachtige website. Ik ben onder de indruk , Anita

  • Lichtophethart schreef:

   Wat heerlijk om jouw stukje te lezen Anita. En in een gezin met veel mensen kunnen ook veel muziekinvloeden voorbij komen. Prachtig.
   Bij elke artiest die je opnoemt denk ik: oooh jaaaa, gewéldig! Ed Sheeran, prachtig. Queen ook. Innuendo vind ik bijvoorbeeld helemaal mooi. Als je hoort hoeveel muziekinvloeden in dat nummer zitten, geniaal. Jouw ‘love of my life’ van Queen ga ik opzoeken. Ik ken hem wel maar niet in die versie denk ik.
   En het klopt, het is bijzonder hoe muziek kan raken, op welke manier dan ook. Dat voel je diep vanbinnen. En hoe fijn is het om lekker met je koptelefoon op te luisteren en te genieten, weg te dromen en te voelen. Koester deze momenten!
   Dankjewel voor je lieve compliment.
   Liefs x

 5. Lydia schreef:

  Muziek, ja heerlijk om naar te luisteren. Vroeger hadden wij altijd muziek op staan van Freddy Fender, en ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind om naar te luisteren. Dat doet me weer aan thuis denken, een grote bandrecorder van mijn vader en lekker de muziek aan. De jaren erna woonden ik bij mijn moeder alleen en daar hadden wij altijd een radio piraat aanstaan, je kent het wel al die Nederlandse muziek smartlappen, sommige nummer leuk, maar andere weer heel gruwelijk. Ikzelf vind country muziek lekker om naar te luisteren, maar kan ook helemaal wild worden van het muziek van Ruth Jacot en Do. Al met al vind ik veel muziek fijn om naar te luisteren, maar waar je niet mee aan hoef te komen zijn scherpende gitaren waar mijn bloedruk tot op het hoogte punt gaat stijgen en mijn hart uit mijn borstkas vliegt. Verder maak je me ook niet wild met het muziek van Enya en consorten, maar oke dat is een persoonlijke smaak. Ik zeg maar zo iedereen moet lekker draaien waar hij of zij zich goed bij voelt. Groetjes Lydia

  • Lichtophethart schreef:

   Dankjewel voor je verhaal! Leuk om te lezen.
   Er is zooooveel verschillende muziek, zoveel genres, zoveel artiesten, bands en noem maar op.
   En hoe mooi is het eigenlijk dat je lekker zelf kunt uitkiezen wat je luistert 😉
   Geniet ervan en mooi om te zien dat je muziek van vroeger nog steeds terug luistert en dan terug denkt aan momenten die er waren. Koester ze maar.
   Liefs!

 6. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik ben niet echt met muziek opgegroeid, maar luister er zelf wel graag naar. Tijdens het werken luister ik Classic Fm en als ik was vouw luister ik naar Country muziek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: