Miniserie Hjordis

Miniserie Hjordis

Mini serie Hjordis
Afgelopen week kwamen wij op Netflix de Deense mini serie Hjordis tegen.
Ik las de beschrijving van de serie en werd nieuwsgierig dus ik keek even wat het was en we bleven kijken. We vonden het erg de moeite waard om er een blog over te schrijven.

Deze Deense serie bestaat uit 4 afleveringen. Ideaal voor ons want om de een of andere reden lukt het ons momenteel moeilijk om series met veel afleveringen te kijken. We haken steeds af omdat we er de rust niet voor hebben. Maar de 4 afleveringen van Hjordis hebben we achter elkaar gekeken. Ze duren gemiddeld 26 minuten per aflevering en dat is niet al te lang. Maar het is des te leuker om ernaar te kijken. We vonden het grappig, ontroerend en mooi en er zit een hele mooie boodschap in de serie.

Waar gaat de serie over?
De serie gaat over de lerares van een Deense volksschool. Ze heet Hjordis en ze gaat een toneelstuk regisseren over het thema Pesten. Een thema wat mij wel raakt, lees er meer over in deze blog.
De kinderen die meedoen in het toneelstuk voelen zich anders dan anderen. Zo is er een doof meisje, een meisje dat zich te lang voelt, een jongetje met overgewicht, een jongen die heel goed kan dansen maar faalangst heeft en een klein jongetje die zich het liefste verkleed als prinses. In het toneelstuk staat de kracht van jezelf laten zien en jezelf mogen zijn centraal. En dat vonden we erg mooi.
Want er zijn mensen die zichzelf altijd anders voordoen en alles doen naar verwachtingen van anderen. Maar doe je dan nog wat écht goed voelt voor jezelf? Het is je grootste en mooiste kracht om jezelf te kunnen en mogen zijn. Wat anderen daar dan ook van vinden.
In de serie overwinnen zowel de kinderen als de volwassenen angsten en oude overtuigingen, door de kracht van jezelf mogen zijn.
Hjordis komt tijdens het maken van het toneelstuk een aantal moeilijkheden tegen die ze telkens weer op een geweldige manier weet op te lossen.
Zie hier een muziekfilmpje met fragmenten uit de serie.

Miniserie Hjordis

De hommel
Hjordis vertelt een mooi verhaal in de serie. Het verhaal over de hommel.
Een hommel is dik en heeft maar kleine vleugels waardoor hij eigenlijk niet kan vliegen. Maar omdat niemand hem ooit vertelt heeft dat hij niet kan vliegen, vliegt hij toch.

Rita en Tessa
De mini serie Hjordis is een spin off van de Deense serie Rita.
De Deense serie Rita gaat over een lerares op een Deense privé school die zo haar eigen opvattingen en principes heeft en zich probeert staande te houden in een wereld vol grote en kleine drama’s. Ze is erg populair onder de leerlingen maar niet populair bij de ouders.

Deze serie werd een succes en is ook te vinden op Netflix.
In Nederland verscheen er de serie Tessa, die weer gebaseerd is op de serie Rita.

Miniserie Hjordis

Wij hebben de serie Rita nog niet bekeken maar gaan wel nog doen. Want na Hjordis zijn we nieuwsgierig geworden of dit net zo leuk is om naar te kijken.

Ken jij Hjordis al?

7 gedachten over “Miniserie Hjordis

 • 30 april 2016 om 17:04
  Permalink

  Rita is een super leuke serie, helaas niet zo heel veel seizoenen… Ook Jane the Virgin is leuk! En als je er van houdt is Breaking Bad een super serie die zeer verslavend is… wij zijn nu in het laatste seizoen helaas…

  Beantwoorden
  • 1 mei 2016 om 00:14
   Permalink

   Rita zojuist aflevering 1 gekeken ! Super leuk inderdaad Cathy. We zullen ook eens naar de andere serie’s kijken die je noemt.

   Beantwoorden
 • 30 april 2016 om 16:04
  Permalink

  Ik heb Hjordis meteen in mijn lijst op Netflix gezet. Ga vanavond denk ik meteen kijken. Ik hou sowieso van Deense series, maar dit onderwerp ligt me ook heel erg.

  Een volledig ander onderwerp en ook geen serie maar een docu; My Broken Beautiful Brain. Geen idee waarom ik dit zeg, misschien zit je er helemaal niet op te wachten, maar ik denk dat deze docu ook wel wat voor jullie is. Het gaat over een vrouw die een hersenbloeding krijgt. Ze is heel erg sociaal, schrijfster, filmmaker en laten nou net die dingen aangetast zijn door de bloeding. De documentaire is heel boeiend en op een mooie manier gefilmd.

  Beantwoorden
   • 1 mei 2016 om 00:16
    Permalink

    We hebben hem gezien hoor Marion. Wat een mooie indrukwekkende film. Heel mooi in elkaar gezet. ik had hem al zovaak voorbij zien komen. Maar nu dan ook echt gekeken. Dank je voor de herinnering.

    Beantwoorden
  • 30 april 2016 om 16:14
   Permalink

   Wat leuk Marion dat je ook gaat kijken. Ben heel benieuwd wat je er van vind.Ja klopt Deense serie’s zitten vaak goed in elkaar. Volgens weet ik welke serie je bedoeld de omschrijving sprak me elke keer heel erg aan, en hebben we al een paar keer op het punt gestaan deze te gaan kijken. Nu jij er ook weer over schrijft gaan we dat zeker doen. Ik Diana ben juist heel erg voor films en documentaires waar je kracht in ziet. Mensen die doorzetten ondanks wat ze meemaken. We laten het weten als we de docu gezien hebben. X

   Beantwoorden
 • 30 april 2016 om 15:07
  Permalink

  Joh, nee, ik moet nog heen wat Deense dingen inhalen zie ik… (lastig zonder tv, zonder Netflix). Maar mooie thema’s. Altijd jezelf zijn en jezelf blijven… pfff, moeilijk! Ik worstel er nu ook weer even mee nu ik dingen doe die ik eigelijk niet (meer) wil doen: werken voor een baas… Ja, doe dat dan ook niet, zul je zeggen… tja, soms zijn de wegen van het universum ondoorgrondelijk (maar in dit geval snap ik ze zowaar!). 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: