Typische dingen doen

Typische dingen doen

Typische dingen doen als kind
Toen ik klein was waren er van die typische dingen die ik telkens weer deed.
Zo liep ik vaak achter mijn moeder aan en zette mijn voeten precies daar waar die van haar gelopen hadden.
Als ik van school naar huis liep dan plaatste ik mijn voeten precies binnen de randen van de stoeptegels. Gelukkig was het niet zo ver want echt lekker liep dat niet.
Als ik naar de tekenfilm Niels Holgerson keek dan begon ik ELKE keer te huilen bij de aftitel song. En zo ook bij Dombo de vliegende olifant want daar huilde ik steevast als baby Dombo door zijn moeder in haar slurf gewiegd werd en het nummer ‘baby mine’ ten gehore kwam.
Ik praatte tegen onze auto’s en nam ook echt afscheid van de auto als hij verkocht of ingeruild werd.
Ik aaide de bloemen in de tuin en praatte tegen een plant waarmee ik een wedstrijd deed wie het snelste groeide, de plant of ik. Hij won.

Typische dingen doen, hoe dat nu zo gaat
Zo zijn er vast nog meer typische dingen die ik als kind deed en die alle kinderen misschien wel doen.
Maar zelfs nu ik volwassen ben zijn er nog van die “gekke” dingetjes waar ik mezelf regelmatig op betrap.
Ik huil niet meer bij Niels Holgerson en ook niet meer bij Dombo. Maar ik praat wel nog steeds tegen mijn auto. Dat ik dankbaar ben dat hij me altijd overal weer naartoe brengt en zo.
In mezelf praten doe ik ook veel. Ik geloof dat ik eigenlijk hele gesprekken met mezelf voer over van alles en nog wat.
Als ik over een zebra pad loop dan moet ik mezelf bedwingen om niet te kijken anders kies ik óf de witte strepen uit óf de zwarte waar ik mijn voeten opzet.
Ik probeer in mijn hoofd de stoplichten zo ver te krijgen dat ze op groen springen zodra ik eraan kom. Maar daar trappen ze niet in.
In een boek lezend kan ik niet midden in een verhaal stoppen, ik lees dan door tot het volgende hoofdstuk of de volgende alinea.
En in het kastje op de badkamer zorg ik dat er altijd een voorraadje handdoeken ligt.
Oh ja, en ik ben echt verslaafd aan Dettol. Ik heb het bewust niet in huis anders sla ik misschien door (grapje, maar ik kan er wat van hoor).

Hagelslag op brood eet ik alleen op witbrood dat net niet meer bevroren is, met heel veel boter en pure hagelslag uit de koelkast (en het liefst hagelslag van de Albert Heijn, waar we zelden meer komen dus pech voor mij).
Als iemand anders moet spugen, moet ik huilen. Omdat ik spugen ontzettend eng vind. Oké, dit heeft een reden, maar een beetje typisch is het misschien wel.
Ik draai heel vaak mijn haar om mijn vingers en als ik nerveus ben bijt ik op mijn nagels.
Met eten ben ik helemaal erg want ik vind het afschuwelijk om het meeste van iedereen op mijn bord te hebben liggen. Dat zul je ook niet gauw zien. En ook dat heeft een reden, maar daarover misschien een andere keer meer.
Ik wil het allerliefst als eerste in bed liggen. En zo gaat het meestal ook, al is Diana maar 2 minuten later dan ik. Zij is altijd degene die het licht uitdoet. En hoe ze ook haar best doet, meestal ben ik eerst.

Raar? Misschien wel. En er zijn nog wel meer ‘typische’ dingen die ik doe.
En ik denk dat ik niet de enige ben.

En daar ben ik nu zo benieuwd naar: welke ‘typische’ dingetjes doe jij?

Typische dingen doen

blog handtekening

11 gedachten over “Typische dingen doen

 • 11 januari 2016 om 19:16
  Permalink

  Wat grappig. Ik herken sommige dingen. Zoals huilen bij Dombo en zijn moeder. Als ik me lekker voel dan wrijf ik mijn wijsvinger onder mijn neus. Vroeger was ik een duimer. Volgens mij is dit er nog van . En mijn handdoeken en washandjes stop ik onderaan in de stapel als ze gewassen zijn. Ik doe het zelfs met borden . Ik praat ook tegen mezelf. Vooral als ik iets doms of grappig heb gedaan. Er zijn zoveel eigenaardigheden maar daar kom ik niet zo gauw op. Het maakt je uniek en ik kan nu na zoveel jaren eindelijk zeggen dat ik veel van mij houd . Ik geniet van jullie verhalen en hoop nog heel lang ervan te mogen lezen. Liefs Donna

  Beantwoorden
 • 11 januari 2016 om 13:23
  Permalink

  Hallo,

  Ook ik herken veel van deze typische dingen…
  Voet precies op een tegels moeten plaatsen en vooral bij een zebrapad. Of alleen op de witte stappen of alleen op de zwarte….hahaha
  Precies hetzelfde lopen als iemand anders heb ik nog wel, hoor. Zeker in een gekke bui….
  Houd het leven leuk.

  Liefs Marielle

  Beantwoorden
  • 11 januari 2016 om 13:42
   Permalink

   Haha, ja, dat houdt het leven leuk inderdaad. Zeker als je hetzelfde gaat lopen als iemand anders in een gekke bui.
   Dat zebrapad is toch wat he. Ik ga eens opletten wat mensen doen als ze oversteken. Wie weet zie ik wel heel veel mensen op alleen het witte of alleen het zwarte lopen.
   Thanks voor je reactie!
   xxx

   Beantwoorden
 • 11 januari 2016 om 07:18
  Permalink

  Dat ik nu – vele jaren later – iemand mag tegenkomen die als kind ook haar voeten precies op de stoeptegels probeerde te passen tijdens het lopen… Dat vind ik wel leuk!
  Iets typisch wat ik nu doe… Ik praat heel graag tegen mezelf. Ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik dat in het openbaar ook doe. Béétje gênant, soms.
  sunny mama onlangs geplaatst…ZO WORDT JOUW ARBEIDSCONTRACT STRAKS WÉL VERLENGDMy Profile

  Beantwoorden
  • 11 januari 2016 om 13:07
   Permalink

   Hoe leuk is dat, Sunny, dezelfde gewoonte: stoeptegels!
   En verder, gewoon blijven kletsen. Gezellig toch? 😉

   xxx

   Beantwoorden
 • 10 januari 2016 om 17:11
  Permalink

  Heerlijk dit weer. Ik eet ook alleen pure hagelslag van appie op witbrood. Smaakt ook gewoon alleen op wit. Net als vis trouwens. En wat dacht je van 2 witte bolletjes met 150 gram rosbief in 1 keer op jammie!!! Maar ja dat zijn dan ook traktaties hé doe je maar zo niet elke dag.
  Wat mij altijd verteld werd door mijn ouders was, dat ik, als ik uit school kwam steevast eerst de tuin inliep om te kijken of er wat in de klem zat die mijn vader had gezet. Ik dan de muis of vogel losliet. Mijn ouders hebben er nooit iets van gezegd dat ik het niet mocht. Afijn ze wisten ook wel dat ik het toch zou doen.
  Ik klets sowieso tegen elk dier of die nou van mezelf is of niet. Zeg de auto als hij wordt ingeruild gedag en geef hem een klopje of aai.
  Met het avondeten neem ik altijd eerst een hapje van mijn vlees en bewaar ook een stukje voor het laatst, als we aardappels en groente eten.

  Beantwoorden
  • 10 januari 2016 om 19:49
   Permalink

   Haha, leuk Marijke.
   Zijn toch leuke dingen eigenlijk! Dat eerst een hapje van het vlees deed ik vroeger ook altijd. Nu eet ik eerst het hele vlees 😉
   Wat is dat toch met auto’s? Veel mensen doen dat volgens mij.
   En die pure hagelslag van de AH!! Geweldig! 🙂

   Liefs xxx

   Beantwoorden
 • 10 januari 2016 om 15:00
  Permalink

  haha ik klets heel vaak hardop tegen mijzelf en ook tegen mijn auto. En de hagelslag van de appie hmmm. Elke ochtend als ontbijt. Ik heb het nodig om op te starten 🙂
  Annette onlangs geplaatst…BoekrecensieMy Profile

  Beantwoorden
 • 10 januari 2016 om 10:05
  Permalink

  Ooh Ellis… ik herken me he-le-maal in jouw in verhaal. Vroeger (en soms nu) deed ik ook altijd óf de zwarte tegels uitkiezen óf de witte, dan deed ik altijd daaroverheen lopen. Of om met dezelfde voet als een ander, tegelijkertijd te lopen. Dat doe ik heel vaak de laatste tijd: ik weet niet waarom. Op de vroege morgen had ik al honger, maar nu je het over boter en hagelslag hebt gehad, heb ik al helemaal honger! Ik vind dat zó lekker: dik de boter en dik de hagelslag. Je proeft dan zo de hagelslag omhuld met boter. Haha, ik heb een hele rare kijk naar eten, ik weet het
  Of ik zelf nog typische dingen doe? Naja, ik weet niet of het typisch is, maar ik doe zo nu en dan heel overdreven. Lachen bijvoorbeeld. Volgens mij heeft niemand in de straat zo’n overdreven lach als ik… dat is typisch wat bij Loenepoene hoort, haha. Leuk om dit eens te lezen 🙂 ♡
  Loene onlangs geplaatst…Koele nagel tutorial: Ready for the new SeasonMy Profile

  Beantwoorden
  • 10 januari 2016 om 19:52
   Permalink

   Hee Loene, heb je je boterham met hagelslag nog gegeten? Hihi, leuk!
   Ook de tegels. Hoe kom je er (als kind) bij he.
   Ik denk dat een mens meer typische dingetjes doet dan hij of zij denkt. En vaak is dat erg leuk om te horen of te lezen.

   xxx

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: