Van pickwick thee-moeder naar koffie-dochter

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Ilse schreef:

  Ook gezellig! Wat en lieve dochter heb je! Dat is tenminste zin voor initiatief hebben. 🙂
  Ilse onlangs geplaatst…Travel: 10 random facts about meMy Profile

 2. Wat leuk! en lief van jullie dochter 🙂
  Hanna @ eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…BOEKENWURM: Review over Het Rosie EffectMy Profile

 3. Florentine schreef:

  Wat onwijs leuk!!

 4. sunny mama schreef:

  Erg vermakelijk om te lezen, dit! 😉
  Toen mijn dochter nog op de basisschool zat, had ik ook wat te weinig rust in m’n donder om met haar te gaan zitten voor een kopje thee wanneer ze thuiskwam uit school. In de loop der jaren is dat veranderd en tegenwoordig is dat echt een fijn momentje voor ons beiden om even onder het genot van een warm drankje of wat lekkers bij te kletsen met elkaar…
  sunny mama onlangs geplaatst…DETOX-SOEP VAN KOOL, KNOFLOOK EN CITROENMy Profile

 5. Kitty dibbets schreef:

  Gezelligheid geeft dat vind ik koffie drinken met je kids. Ook ik had geen theemoeder, en zelf heb ik het wel geprobeerd om met de kids thee te drinken maar gaven zelf al aan liever koffie te drinken.Dit hadden ze al van kleins af aan geleerd van de oppas koffie oma’s. Het is erg gezellig als je kinderen zeggen mam een bakkie doen.

  • Lichtophethart schreef:

   Ja gezellig he Kitty koffie drinken met de kids. Maar jij had wel een oma van de thee !! hahaha
   En een omda van de 7 up oma. Ik ben ook nooit een thee drinker geweest . Ellis ook niet echt.Ik vind het er altijd wel heel gezellig uit zien die schattige theedozen en verschillende thee soorten. Maar ik hou het toch maar lekker bij een bakkie zwarte koffie.
   Liefs X

 6. Annette schreef:

  Heerlijk toch?! Ik was gisteren laat thuis had mijn dochter vast de hutspot gemaakt en toen ik vandaag thuis kwam zei zoonlief ik maak de pasta wel even. Whoop Whoop moeders op de bank 🙂
  Annette onlangs geplaatst…KadootjesMy Profile

 7. Polly schreef:

  Ik had ook geen thee-moeder toen ik op de basisschool zat en heb dat niet als een gemis ervaren. Ik ben geen aandacht tekort gekomen en heb er, volgens mij, niets aan overgehouden 😉 dat ik na schooltijd weleens alleen thuis was of naar opa en oma moest.
  Ik denk, eerlijk gezegd, ook dat die serene theemomentjes tegenwoordig nog maar in heel weinig gezinnen voorkomen. Ouders werken vaak allebei buitenshuis of er is sprake van eenoudergezinnen waarin de ouder moet werken of kinderen moeten allemaal op verschillende tijden naar sport of hobby…

  Ik vind het geweldig hoe Senne helemaal uit zichzelf koffie maakte voor jullie. <3 Ook al vinden jullie zelf dat jullie geen zen-momenten creëren, toch denk ik dat ze echt wel oppikt dat jullie er voor haar zijn, oprechte aandacht en zorg voor haar hebben, en voelt ze, bewust of onbewust, dat het ook fijn is om die zorg en aandacht terug te geven. Je oogst wat je zaait!

  • Lichtophethart schreef:

   Dankjewel voor je mooie reactie Polly.
   Ook ik heb er niks aan overgehouden, gelukkig maar, stel je voor.
   Ik geloof ook niet dat het nog heel veel voorkomt, serene thee momentjes.
   Maar het is wel waar wat je zegt, als de kids maar voelen dat er ruimte is voor hen. En dat is er eigenlijk altijd wel.
   Heb ik toch wel goed gezaaid dus ;-), fijn!

   xxx
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Van pickwick thee-moeder naar koffie-dochterMy Profile

 8. Jantine schreef:

  Koffie heeft natuurlijk ook dat ontzettend gezellige 😉
  Mijn moeder was wel een thuisblijfmoeder, en er was ook altijd thee of zo als we thuis kwamen, maar ook zij was geen echte ‘theemoeder’. Wel wisten we haar altijd te vinden als we even bij wilden praten, en dat was veel belangrijker.
  Jantine onlangs geplaatst…Netgalley Review | ‘The Undays of Aralias Lyons’ van K.L. HorvathMy Profile

 9. jeapiebel schreef:

  Het is zo herkenbaar haha. Het is bij mij ook nooit rustig en zen als mijn kinderen van school af komen. Waarschijnlijk bestaan alleen maar in reclame. 😉 Wel schattig en lief gebaar van jouw dochter zeg. Zo’n koffiedochter wil ik ook.

 10. Vlijtig Liesje schreef:

  Wat heerlijk dat je dochter koffie voor jullie ging zetten. En nog een koekje er bij ook. Gezellig!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Overbodige dingen en/of teveelMy Profile

 11. KIM schreef:

  Wat gezellig zo’n koffiedochter! Hier wordt na school aan de tafel gezeten met een drankje en iets lekkers. Soms is dat thee, voor mijn boys dan thee met melk (op z’n Engels), soms koffie (voor de kids dan kinderkoffie) en som iets fris. Het is een rustpuntje op een idd ook bij ons vaak drukke en soms zelfs chaotische dag. Mijn kids zijn inmiddels zo ver dat ze ook wel eens zelf iets te drinken inschenken, maar vragen of papa of mama dan ook iets lust dat is er hier (nog) niet bij. Jullie zijn vast en zeker heel trots op Senne?! En wat ik dan zo mooi vind…zo’n klein gebaar, zo’n moment van even samen zijn en iets drinken dat wordt door jullie opgemerkt en groots van genoten! Daar mogen we in deze veelal materialistische samenleving een voorbeeld aan nemen. Mooi!

  • Lichtophethart schreef:

   Gezellig dat je boys “Engelse thee” drinken! Ik kan me voorstellen dat dat even een rustmomentje is in toch al een drukke dag. We hebben het hier wel een tijdje geprobeerd. En de kids vertellen wel na school en drinken wat maar willen al heel snel gaan spelen.
   En ja, het zijn de kleine dingen die het doen he ;-), zeker in deze tijd.

   Liefs
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Van pickwick thee-moeder naar koffie-dochterMy Profile

 1. 21 oktober 2016

  […] Kennen jullie de vragen op de Pickwick thee zakjes ook al? En vinden jullie het ook zo leuk? Wij vinden het in ieder geval erg gezellig. Lees ook onze blog: Van Pickwick thee moeder naar koffie dochter. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: