Welk element past bij jou?

Welk element past bij jou?

Aarde, lucht, water en vuur. Welk element past bij jou?

Aarde staat voor houvast.
Je hoort weleens: ‘zij is heel aards’, waarmee wellicht bedoeld kan worden dat de persoon in kwestie met twee benen op de grond staat, houvast heeft en houvast geeft. Zij staat stevig op aarde, houdt van tastbare dingen en wil het liefste alles begrijpen. Een Aarde type maakt zich graag nuttig.
Er zijn vele oefeningen waarmee je jezelf kunt “aarden” op die momenten dat je zweeft in gedachten of emoties (lucht en water).

Lucht staat voor de kracht van het denken.
Iemand die een lucht type is kan de dingen goed overzien. Een lucht type is rationeel en houdt van theoretische zaken en het abstracte denken.
Maar wat een lucht type vandaag vind kan morgen weer anders zijn.

Water staat voor emoties en het laten stromen van deze emoties.
Denk aan tranen en het stromen van tranen. Water types zijn gevoelsmensen. Logica, zoals bij de luchttypes speelt voor watert mensen geen rol. Ze kunnen snel geraakt en gekwetst worden door hun grote gevoeligheid. Ze voelen wat een situatie of persoon bij hun oproepen en handelen en reageren dan vanuit hun gevoel. Ze zijn heel erg betrokken bij wat er om hen heen gebeurt maar koppelen daar geen logica aan vast zodat het moeilijk is dingen te verwoorden.

Vuur is enthousiasme en passie.
‘Zij is een vurig persoon’, iemand die gepassioneerd is over iets, dat vol energie en overgave overbrengt.
Als je vurig bent reageer je vaak spontaan en enthousiast. Je kunt impulsief zijn, soms driftig en je handelt vaak vanuit emotie en intuïtie.

Ik denk dat iedereen vanbinnen wel een combinatie is van meerdere elementen.
Voor mijzelf geldt dat ik vooral een watertype ben. Ik doe het meeste vanuit gevoel en inderdaad, doordat ik niet of nauwelijks in mijn denken zit, niet meteen logica aan iets vastkoppel, kan dat weleens moeilijk zijn. Ik kan dan vaak moeilijk verwoorden wat ik bedoel of wat ik voel of hoe ik iets zie of ervaar. Moeilijk soms! Ik raak ook vrij snel gekwetst of verdrietig door een bepaalde “hardheid” of directheid.
Maar ik kan ook een vurig type zijn! Ik kan heel gepassioneerd zijn over iets en ook impulsief of spontaan. Maar dit zijn momenten, in bepaalde situaties.

Diana is vooral een aarde type. Maar ze twijfelt daar zelf nog even over. Ze dacht altijd dat ze vooral een watertype was. Ik denk dat ze allebei is. Plus een klein vleugje lucht. Maar eigenlijk ook wel eens vuur. Diana is gewoon de perfecte combinatie van alle elementen!
Soms vertroebelt haar denken haar gevoel. Ze wil regelmatig alles begrijpen. Ze kan héél gepassioneerd zijn én vertellen. Heb ik even geluk met zo’n gevarieerde elementen partner!

Welke element type past bij jou? Meerdere, of springt er een element naar voren?
We zijn er weer benieuwd naar.

Aarde – Stier, Maagd, Steenbok
Lucht – Tweelingen, Weegschaal, Waterman
Water – Kreeft, Schorpioen, Vissen
Vuur – Ram, Leeuw, Boogschutter

9 gedachten over “Welk element past bij jou?

 • Pingback: Het leven met kinderen - Licht op het Hart

 • 28 december 2015 om 18:08
  Permalink

  Grappig, ik ben een waterman maar als ikhet zo lees ben ik meer een aarde en water type 🙂

  Beantwoorden
  • 28 december 2015 om 21:08
   Permalink

   ja leuk he om zo er zo eens naar te kijken.Ik kwam ook op andere elementen uit dan dan ik eigenlijk ben.
   Ik denk dat je overal wel wat uit kunt halen maar in grote lijnen ben je vaak wel echt of een voeler of een denker.
   We schreven een tijd terug hier ook een blog over misschien eens leuk om te kijken Voelers en denkers
   groetjes Diana

   Beantwoorden
 • 15 december 2015 om 06:10
  Permalink

  Ik ben een combinatie uit aarde, water en vuur geloof ik… minder lucht…
  Gevoelsmens…

  Beantwoorden
  • 17 december 2015 om 18:16
   Permalink

   Mooi, dat is van de meeste wel wat. En inderdaad, als je meer een gevoelsmens bent dan zul je je minder herkennen in het element lucht. Ik herken mezelf ook niet zo in lucht. Maar ik kan bijvoorbeeld wel bij anderen het element lucht herkennen. Wel leuk 🙂
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Dromen en de betekenis ervanMy Profile

   Beantwoorden
 • 14 december 2015 om 11:41
  Permalink

  Ik denk dat ik van alle elementen wel iets in me heb zitten,

  Beantwoorden
 • 14 december 2015 om 11:29
  Permalink

  Ik ben vooral een luchttype, maar ik heb zeker ook iets van de andere elementen. Het feit dat ik zo’n denker ben, zo rationeel maakt dat ik ook veel last heb van piekeren, ik blijf alles maar overdenken, waardoor het voor mij moeilijk is om op mijn intuïtie/ gevoel af te gaan of dit toe te laten. Al heb ik dat het afgelopen jaar wel meer geleerd. Dat ik een luchttype ben betekent niet alleen dat ik rationeel ben, maar ook dat mijn omgeving mij letterlijk soms ook even wat lucht/ ruimte moet geven (waarschijnlijk om alles dan weer beter te kunnen overzien). Ik hou van cardiosporten zoals hardlopen en fietsen, sporten die ertoe bijdragen dat de hart-longfuncties verbeteren (lucht). Ik ga graag op vakantie in de bergen of aan zee, plaatsen waar veel ruimte en zuivere lucht is. Ik merk het ook gelijk aan mijn energie als het van dat kwakkel weer is en de lucht vol is met grijze wolken.
  Mijn man is een aardetype, nog nonsens, beide beentjes op de grond. Dat heb ik wel nodig als ik weer eens weg fladder omdat ik wind/ lucht krijg onder mijn veren . Maar af en toe ook heel ergelijk dat alles wat niet tastbaar is er bij hem zo moeilijk in gaat. Dat er meer is tussen hemel (lucht) en aarde vindt hij maar moeilijk te begrijpen (of is dat typisch man?). Een aarde en lucht type gaan best goed samen denk ik, want zet je mij bij een vuur type dan zal ik met mijn lucht het vuurtje aanwakkeren en lucht bij water geeft wellicht ook storm in een glas water of minstens (hoge) golven. Maar….in een relatie tussen aarde en lucht is het wel belangrijk om oog te blijven houden voor gevoel/emoties, passie en impulsiviteit want beide types zijn vrij rationeel.

  Groetjes Kim

  Beantwoorden
  • 17 december 2015 om 18:23
   Permalink

   Hoi Kim,

   Je schrijft over het piekeren, wat voortkomt uit het denker-zijn.
   Ik zie dat bijvoorbeeld bij Diana ook regelmatig terug. Zij kan heel erg in het lucht-element zitten en dan ook enorm piekeren. Ik sta er soms versteld van wáár ze allemaal over nadenkt. Ik zou het binnen 5 minuten opgegeven hebben hihi.
   Bovendien gaat zij ook regelmatig niet op haar gevoel/intuïtie af maar dat remt ook weleens in spontaan iets doen of ondernemen. Of een gokje te wagen 😉
   Toch herken ik het vele denken ook wel met periodes bij mezelf hoor. Maar toch ben ik veel meer een voeler.
   Mooi om te lezen hoe zelfbewust je bent. Je kunt jezelf mooi en helder omschrijven. En je weet waar je op kunt letten, of bewuster mee om kunt gaan.
   Enne…Mannen en meer tussen hemel een aarde? Eeeeuhm, ik denk vaak dat het een typisch mannen-ding is :-). Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

   Liefs van ons en dankjewel voor je mooie stukje.
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Dromen en de betekenis ervanMy Profile

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: