Van rommelzolder naar slaapkamer

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Marie schreef:

  Wij willen van onze rommelzolder ook graag een slaapkamer gaan maken. Mijn man is al begonnen met het isoleren van de ruimte. Binnenkort gaan we er schilderen, zodat het wat gezellig wordt. Alleen zijn we nog niet uit over de kleur!

 2. Margriet schreef:

  Een kale betonnen muur kan een hele industriële look hebben. Je zou de muur dus ook gewoon zo kunnen laten, zeker als je geen geld hebt om te schilderen. Je kan er dan er een paar plankjes tegenaan monteren met wat fotolijstjes en plantjes of een mooie muursticker, groot schilderij of een mooie tekst op de muur kunnen maken. Dan hoef je verder niet de hele muur te schilderen.
  Margriet onlangs geplaatst…Geen bandenpijn maar blaasontstekingMy Profile

 3. Daenelia schreef:

  Waarom gaan jullie niet verder met de tip van de buurvrouw, en koop (goedkope) stoffen in een rustige kleur die je dan ook langs de muren laat draperen? Verder kunt je dan net zo goed een ‘hemelbed’ idee maken, door horizontaal van de ene zolderbalk naar de andere balk te spannen? Zoals Marga al zei voor mij, zie ik. Desnoods over een stevige draad of touw. Stof isoleert wellicht ook iets beter, voor warmte en geluid.
  Voor het opruimen zou ik kiezen voor plastic dozen. Makkelijk te stapelen en als ze doorzichtig zijn, zie je ook nog wat er in zit.
  Heb je nog plankruimte nodig, denk dan eens aan de Ivar-kasten van ikea. Wij hebben ze in de berging staan en ze zijn makkelijk, ook makkelijk ‘herbruikbaar’, als je ze in een andere indeling wilt gebruiken dan je oorspronkelijk in gedachten had.
  En een zolder kan nog al eens ‘hol’ klinken. Dus als er ruimte is in het budget: vloerkleed 🙂
  Daenelia onlangs geplaatst…Krabpaalfun met hond en katMy Profile

 4. jeapiebel schreef:

  Blijven opruimen, maar toch blijft het rommelig eruit zien dat herken ik echt goed. Mijn huis met twee jongens is ook altijd een rommel. 😉 Niet zo’n slecht idee van je buurvrouw om over te nemen. Toen wij nog een zolder hadden hebben wij het ook zo gedaan. Nu hebben wij alleen maar vering. Misschien een idee voor Marijke en Sunny is het wat?

 5. Marijke schreef:

  Je hebt leuke kleuren in muur/beton verf op een lange steel kom je een end. Maar ik zag al hulp aangeboden komt vast goed. Leuke posters op de muur of nog beter…….een mooi geschreven tekst van Ellis. Probeer dat gewoon eens met een penseel. Diana kan mooi tekenen leef je uit maar eerst de muur een mooie kleur geven anders komt het niet uit.
  Mooie foto’s van de kinderen noem maar op zat dingen te bedenken om die muren leuk te maken voor weinig.
  Kan het bed niet zo geplaatst worden dat je niet gelijk tegen die cv ketel aan kijkt?? En dan een mooi behangetje achter het hoofdeinde.
  Mooi kamerscherm bij de cv ketel zodat je iig wat uit het zicht kan halen.

  Losse zooi in mooie opbergdozen opbergen geen plasticbakken maar dichte kleurige dozen. Als je zoals de tip van Sunny mama begint te werken moet je kijken wat voor leuke ideetjes je dan ineens krijgt.

  Maar handel ook naar de tip van André en bel de huisbaas dat hij dat raam zsm gaat maken cq vervangen. Ik schrok laatst ook van het bericht dat koolmonoxide ook voor kan komen bij nieuwe ketels.

  Hoop dat jullie wat met de diverse tips kunnen.

 6. Nathalie schreef:

  Inderdaad het idee ‘echte slaapkamer’ laten gaan en stukje bij beetje het organiseren en uitvoeren… zo te lezen hebben jullie al veel gedaan. Dat met stof lijkt me praktisch overigens…

  Kortom, stukje bij beetje ideeën opdoen (pinterest misschien) en dan steeds kleine stapjes waardoor eventuele kosten ook te behappen zijn (zo doen wij het met de badkamer ;)).

 7. sunny mama schreef:

  Wat ik denk, is dat je het ‘beeld’ of ‘idee’ van een ‘slaapkamer’ in je geest moet proberen los te laten en de zolder stukje bij beetje – onderdeeltje per onderdeeltje – op een creatieve manier gezellig kunt proberen te maken. Als het plafond te hoog is, gewoon niet schilderen; de muren en ook het schuine dak schilderen tot waar je er wel bij kunt, bijvoorbeeld. (Lijkt mij juist charmant dat er een deel gewoon niet geschilderd is.) Als er voldoende lichtinval is, zet dan hier en daar een plantje neer, of hang ook wat kleine plantjes op, etc.
  Wat ik bedoel is: niet van te voren het plaatje van de perfecte slaapkamer voor de geest halen en daar naartoe werken, maar onderdeel per onderdeel aanpakken en gewoon kijken hoe dat ‘groeit’ en wat voor iets er dan ontstaat…
  Succes!
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – 8 MAKKELIJKE FRUIT SMOOTHIES (ZONDER ZUIVEL EN ZONDER SUIKER)My Profile

 8. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik vind het idee van die doek echt briljant. Dat zou ik zeker doen. Verder helaas geen creatieve tips…
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Miracle Morning: vroeg opstaan in een nieuw jasjeMy Profile

 9. André Hoogendoorn schreef:

  Ik heb geen tips wat dat betreft. Wel zou ik willen opmerken dat jullie voor een hele goede afvoer en beveiliging moeten zorgen voor wat betreft de CV- ketel vanwege het gevaar van koolmonoxide, want jullie liggen er vlak naast. Ook bij nieuwe ketels ligt een dergelijk gevaar op de loer. Wellicht overbodig deze opmerking, maar toch…
  Groetjes,
  André

  • Lichtophethart schreef:

   We hebben een koolmonoxide melder maar ik hoop alleen dat die op de goede plek hangt. Ik kan er niet goed wijs uit worden waar die nou het allerbeste kan hangen. Brrr, moet er niet aan denken. Dankjewel André.

 10. Marga schreef:

  Aiii, kan begrijpen dat dit niet echt lekker rustig slaapt!
  Maar ik heb helaas niet echt tips die makkelijk en goedkoop zijn.
  Dak zou je misschien ook een doek over kunnen spannen?
  De ketel uit het zicht krijgen zal lastig zijn lijkt me, dan zou er al een ombouw omheen moeten ofzo.
  Succes, ik hoop dat er een goede tip voorbij komt!
  Marga onlangs geplaatst…Beetje aan het klooien.My Profile

 1. 21 februari 2016

  […] steeds een dromer. Ik droom over ‘kleine, praktische’ dingen, zoals een mooi opgeknapte zolder,  maar ook grotere dingen. Ik kan dromen en fantaseren over hele mooie oorden waar heel veel rust […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: