Paasdagen

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Wij zijn heerlijk thuis geweest met Pasen. Alleen op eerste paasdag naar mijn ouders.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Moet je nieuwe kleding eerst wassen?My Profile

 2. Polly schreef:

  Ik ben niet religieus en besteed weinig aandacht aan de christelijke feestdagen. Voor mij zijn het tegenwoordig vooral vrije dagen, waarop er niets moet.

  Hoewel wij van huis uit wel godsdienstig waren, leefde het paasverhaal ook vroeger niet zo voor mij. Mijn ouders gingen naar de kerk op goede vrijdag en 1e paasdag (als ik het me goed herinner) maar verder was 1e paasdag een familiedag, waarop we met soms wel 20 mensen aan een uitgebreide broodmaaltijd zaten.

  We kregen altijd wel chocolade-eieren en -paashazen maar ik kan me niet herinneren dat we eieren hebben gezocht. Dat van die nieuwe kleren, zoals Marijke zegt, kan ik me nog wel goed herinneren. Het was vaak de 1e dag dat we, in het geval van een rokje of jurkje, geen maillot meer aan hoefden maar kniekousen aan mochten. Soms was het nog zó koud dat je blote knieën blauw van de kou zagen maar hé, dat liet je natuurlijk niet blijken! 😀
  Polly onlangs geplaatst…Zen op (paas)zondagMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Wat leuk om te lezen Polly van die nieuwe kleding . ik zelf ( Diana) herken dit ook wel een beetje dat ik vroeger als ik nieuwe kleding kreeg het eerst moest bewaren voor de zondag. Maar als kind wil je niets liever dan die nieuwe kleding meteen aan naar school. Ja heerlijke vrijde dagen dat zijn het zeker. En hoe fijn is het als je even niets moet . Behalve eitje eten en genieten van alle chocolade.

 3. Marijke schreef:

  In mijn jeugd kreeg je met pasen nieuwe zomerkleren aan. Koud of niet het ging aan. Alles nieuw ook je schoenen. Dat was het enige wat wij deden met pasen. Pas later begon je met eieren eten dan stond er echt een schaal vol!! Ik kan mij niet herinneren of ik ooit een paasmandje heb gekregen. Eieren zoeken was toen denk ik helemaal niet.
  Toen de grote chocolade paaseieren kwamen, echt de een nog mooier dan de ander, ben ik mijn moeder elk jaar tot haar 98e een paasei blijven geven.
  Fred en ik zijn het van huis uit dus eigenlijk niet zo gewend en voor onze kinderen hebben we wel een paar x eieren verstopt. Zij kregen sowieso een mandje met chocolade eitjes en paashaas. Ik gaf nooit hetzelfde dus vond dat wel een sport in de paastijd. In mijn beleving is het nu meer alles het zelfde en weinig fantasie. Bij de bakker staan er een paar als je geluk hebt.
  Wij gaan samen thuis gewoon lekker eten, een wijntje en snoepen en verder geen plannen.
  Geniet van de paasdagen!!xxx

  • Lichtophethart schreef:

   Ocherm Marijke 😉 Koud of niet ik zei je ineens staan bibberen in je nieuwe jurkje .
   Ik denk dat dat ook van de laatste jaren veel meer leeft dat eigen zoeken.Wat een mooi gebaar en lief idee elke jaar je eigen moeder een paasei geven.
   Wel lief als je het zelf eigenlijk niet echt gekend hebt en je kids elk jaar een mandje gaf met eitjes en een paashaasje erin. Daar gaat het toch om vinden wij ook gezellig samen zijn en lekker wat eten en drinken en verders niet moeten. X

 4. Donna Bierling schreef:

  Voor mij was het vroeger een christelijke feest. Eieren zoeken heb ik niet meegemaakt. Toen we kinderen kregen versierden we het huis met paasboom en voorjaars dingetjes. Doen we nu nog. Tweede paasdag gaan we met mijn schoonfamilie brunchen. Dat is een soort traditie geworden. . Ik wens jullie hele fijne paasdagen

 5. babs schreef:

  Ik heb morgen ook een terugblik op pasen. Leuk om ieder jaar weer even terug te denken hoe het was. Eieren zoeken. Was altijd best spannend. Je at een paasstol wat je heel bijzonder was.
  Ik blijf waarschijnlijk thuis. Vandaag zit ik bij mijn schoonouders. Als ik puf heb en het is mooi weer dan wil ik wel even naar buiten.
  Verder geen plannen gemaakt.
  fijne paasdagen! xxx

 6. Regenboogvlinder schreef:

  Fijne Paasdagen met zijn allen!
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…Zwijmelen op Zaterdag met “Terry Jacks”My Profile

 7. Anuscka Berghoef schreef:

  Jullie ook heel gezellige dagen! Wij vieren het eigenlijk niet… Mijn ouders waren katholiek opgevoed en zijn na hun trouwen zo erg anti geworden, dat christelijke feestdagen nooit erg gevierd werden. Ja, met wat bijzonders te eten en gewoon gezellig samen zijn, maar ik heb nooit eieren gezocht (bedenk ik me nu). Hm…
  Anuscka Berghoef onlangs geplaatst…Alles in tweevoudMy Profile

 1. 29 maart 2016

  […] dagen De paasdagen zijn alweer voorbij. Het waren gezellige dagen en de kinderen hebben zich goed vermaakt met […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: