Kinderkamers opruimen

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Joyce schreef:

  wow eindelijk een artikel die ik geschreven had kunnen hebben, ik erger me ook zo erg aan die rommelige kamers, en verwacht denk ik teveel dat ze het zelf netjes houden, maar als dat bij jou met 8 jaar al lastig is zal ik maar niet zeggen dat mijn dochter 6 is haha, mischien moet ik het ook samen maar doen, weet alleen soms niet wanneer, elke dag als ze thuis zijn wel therapie, turnen of zwemles, dus je wil ze ook weleens laten spelen, opruimen samen is dan gewoon lastig, maar mischien moet ik dat maar samen gaan doen ipv alleen laten doen. Ik geef wel aanwijzingen en doe wel iets maar loop dan weg en verwacht dat zij stukje doe.

 2. Eens in de zoveel tijd dan ga ik rigoureus te werk, als zoon op school zit, en dan gooi ik vooral rommel weg, papiertjes, snippertjes, rotzooidingetjes. Het is voor een kind van 9 lastig om alles netjes en ordelijk te maken en houden maar met een beetje hulp van mij, wat richtlijnen 😉 gaat het wel. Hij vindt het niet leuk om te doen, het komt hem vaak niet uit natuurlijk want hij speelt liever dan dat hij opruimt (logisch!!) maar als hij dan een en ander netjes heeft opgeruimd geeft het hem wel een goed gevoel. Kijk, en daar doe ik het voor, het langzame besef, hahaha. Ik zeg altijd tegen hem ¨een opgeruimd bureautje (of kamertje of vul maar in) geeft een opgeruimd hoofd¨…
  Kon ik maar toveren onlangs geplaatst…Ken jij de lezers van je blog?My Profile

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Mijn kinderen gruwen als ik hun kamer wil gaan doen. Maar ondertussen zijn het pubers, dus nu kijk ik maar gewoon niet…
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe maak je een weekmenu: voor mensen die dat lastig vindenMy Profile

 4. Florentine schreef:

  Wat een leuk artikel! het lijkt mij best lastig om heel eerlijk te zijn. Gave en gevariërde artikels maken jullie, super leuk! Fijne dag nog, liefs Florentine

 5. sunny mama schreef:

  Zo om het half jaar ging ik ook samen met mijn dochter haar kamer opruimen en vaak ook een beetje anders/nieuw inrichten. Dat vond ze dan meestal zo leuk, dat ze het zelf graag opgeruimd wilde houden. En zo af en toe was het weleens een rommeltje, maar dat is het bij mij in mijn kamer of in de woonkamer ook. Ik zei daar nooit iets van. Ze ging het altijd zelf wel weer opruimen, wanneer ze die rommel zat was, of wanneer er vriendjes en vriendinnetjes kwamen spelen, want die wilde ze niet ontvangen in zo’n rommelkamer.
  Nee, bij ons is dat nooit een punt geweest.
  sunny mama onlangs geplaatst…DE 4 DINGEN DIE JE NODIG HEBT VOOR EEN LANG EN GELUKKIG HUWELIJKMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Wat fijn Sunny dat het nooit een punt is geweest bij jullie. Klinkt heel gezellig ik zie het bijna voor me samen opruimen en anders inrichten. Grappig en mooi om te zien dat je dochter zelf de kamer netjes wilde hebben ivm vriendinnetjes en vriendjes. Leuk!

 6. Marijke schreef:

  In de tijd van mijn kinderen hadden ze nog niet zoveel speelgoed. Maar ook dan moest er weleens de bezem door. Dat deed ik als ze naar school waren en zo dat ze het ook niet in de vuilnisbak konden zien. Anders haalden ze het achter mijn rug zo weer eruit.
  Maar mijn kleinkinderen das andere koek hé lijken wel speelgoedwinkels. En toen heb ik ook kennisgemaakt met lego. Als ze bij mij hadden gespeeld of gelogeerd zeiden de desbetreffende ouders dat ze eerst op moesten ruimen voor ze weer naar huis gingen.
  Oma dacht dan, liever niet, moet toch alles weer opnieuw doen. Pfff de lego moest ik overal vandaan plukken. Maar ach een half uurtje en alles was weer netjes en op zijn plek. Kijk dat doe je wel als ze er niet elke dag zijn hé.
  Dus kan me de slaapkamers bij jullie heel goed voorstellen ja!!

  Ach geniet er gewoon van straks als ze 12/13 zijn willen ze alleen nog maar chillen……

  • Lichtophethart schreef:

   Haha Marijke ik zie het al jij gooit alles in die vuilnisbak en je rug nog niet gekeerd en de kids halen het weer eruit . ja dat zeg je mooi het zijn ook net speelgoedwinkels! Lego het is prachtig spul zeker weten. Ja dat is ook zo het is ook zo weer opgeruimd.De kamers zien er nu weer tip top uit. Eens kijken hoelang het duurt. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: