Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal
Onze kids kijken er al weken naar uit. Ze tellen zelfs de dagen af. Want 9 november 2016 is het weer zover: Het Sinterklaasjournaal begint!
Maar sinds wanneer is het Sinterklaasjournaal eigenlijk op televisie te zien? En heeft Diewertje Blok het altijd gepresenteerd? Vanaf welke leeftijd wordt het Sinterklaasjournaal echt interessant? En waar gaat het eigenlijk over?
Wij verdiepten ons er iets meer in.

Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok
Met deze zin beginnen de afleveringen van het Sinterklaasjournaal.
Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal al vanaf de eerste uitzending in 2001.
De eerste aflevering begint 5 dagen voor de intocht van Sinterklaas.
Op de zaterdag van de intocht is er om 12.00 uur een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal waarin live verslag wordt gedaan van de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten.

Elk jaar een ander verhaal
Elk jaar zit er een rode draad in alle afleveringen van het Sinterklaasjournaal. Je ziet hoe Sinterklaas en de Pieten onderweg zijn naar Nederland en meestal doet zich wel een ‘probleem’ voor waardoor de Pieten toch lichtelijk in paniek raken. Gelukkig komt het altijd op het laatste moment wel weer goed.
Wij vinden het erg leuk om ernaar te kijken (en ook wel een beetje spannend hihi).
Er zijn tijdens elke aflevering meestal 3 hoofdonderwerpen (die gaan elke aflevering verder), kort nieuws en het Pietenweer.

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf welke leeftijd?
Dat verschilt natuurlijk per kind.
Het leeftijdsadvies om het Sinterklaasjournaal te kijken dat wij konden vinden is vanaf 4 jaar.
Als we kijken naar onze kinderen: die begonnen het Sinterklaasjournaal pas écht interessant te vinden vanaf hun 6e/7e jaar. En met hun 8e/9e geloofden ze niet meer. Maar toch zijn ze nog steeds helemaal lyrisch als het om het Sinterklaasjournaal gaat en 9 november staat ook behoorlijk in hun geheugen geprogrammeerd.

Niet alleen op televisie
Natuurlijk kun je ook online naar de website van het Sinterklaasjournaal.
Als je hier klikt dan kun je een kijken nemen.
Ook op schooltv.nl kun je van alles lezen over het Sinterklaasjournaal.
Leerkrachten van scholen kunnen een lespakket bestellen van het Sinterklaasjournaal. Lijkt me geweldig om dit met je klas te doen.
Er is ook een Doeboek verkrijgbaar. In het Doeboek wordt grotendeels de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal gevolgd. Onder andere te verkrijgen in de webshop van school tv.
En dan is er nog het grote boek van het Sinterklaasjournaal. Een ontzettend leuk en actueel boek.

Het Sinterklaasjournaal Het Sinterklaasjournaal

Sinterklaasjournaal 2016
Het Sinterklaasjournaal is al geregeld in het nieuws geweest vanwege de discussie omtrent zwarte Piet. Wij gaan hier echter verder geen mening over geven. Maar de kids verheugen zich er zo op, dat willen we hun niet ontnemen.
Vanaf 9 november 2016 om 18.00 uur wordt het Sinterklaasjournaal uitgezonden op Nederland 3 en zal duren tot en met 4 december 2016.
Op 12 november 2016 zullen Sinterklaas en de Pieten aankomen in Maassluis en zal er een extra lange uitzending zijn van het Sinterklaasjournaal vanaf 12.00 uur, ook op Zapp, Nederland 3.
Voor diegenen die meekijken: veel kijkplezier!

 

4 gedachten over “Het Sinterklaasjournaal

 • 8 november 2016 om 23:28
  Permalink

  Ik heb het zelf nooit gezien het kwam pas toen mijn kinderen al het huis uit waren.
  Zelf heb ik de Sinterklaas tijd altijd geweldig gevonden. Helaas verleden tijd.
  Kan het me zo goed voorstelling van de kids ik zie die snoetjes al voor me kijkend naar het Sinterklaas journaal. Laat ze er maar zolang mogelijk van genieten!!
  Genieten jullie maar van deze gezellige tijd.
  Liefsxxx

  Beantwoorden
 • 8 november 2016 om 13:15
  Permalink

  Hier zijn de kinderen ook al in de sinterklaasstemming. Ik ga me ook niet meer druk maken over die discussie. Zolang de kids er maar plezier in hebben. Wel jammer zo zonder paniekpiet, dat was toch wel mijn favoriet 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: