Regenbogen zien

Regenbogen zien

Regenbogen zien
Van de week zaten we samen in de auto en de lucht was heel bijzonder.
Donkere wolken, donkere lucht en hier en daar een licht deel waar de zon doorkwam.
Het regende en we zeiden in koor: Dan nu opletten dan zal er zo wel een regenboog verschijnen.
Nog niet gezegd en daar was de regenboog. Altijd zo mooi om te zien.

De Regenboog als symbool
Een regenboog  is een herkenbaar symbool geworden en mensen hebben hier automatisch een positief gevoel bij. Het is dan ook niet voor niets dat veel basisscholen, kindercrèches, speeltuinen en andere kindervriendelijke plekken de naam ´de regenboog´ krijgen. Het is ook uitgegroeid tot het symbool van de homo-gemeenschap, omdat het de diversiteit van mensen symboliseert. De bekendste regenboogvlaggen zijn die van de homobeweging en de vredesbeweging.

Regenboogkinderen
Tegenwoordig hoor en lees je regelmatig over regenboogkinderen, ook wel de 3e-generatie kinderen genoemd. Regenboogkinderen zijn kinderen die geboren zijn in het jaar 2000 en daarna. Deze kinderen hebben bepaalde eigenschappen en er wordt gezegd dat ze er zijn om de mensheid te helpen evolueren. Je kunt er hier meer over lezen.

Wat zijn de kleuren van de regenboog?
Een regenboog bestaat eigenlijk uit heel veel kleuren maar de 7 kleuren die ons opvallen en die wij zien zijn rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo (lichtpaars) en violet (donkerpaars). Soms zie je een tweede regenboog, deze is dan meestal wel minder goed te zien en lichter. Het grappig is dat de volgorde van die regenboog andersom is. Als je deze kleuren wilt onthouden kun je dit hulpmiddeltje toepassen: VIBGGOR
Om de kleuren van een ( enkele) regenboog  in de juiste volgorde goed te onthouden zijn er een paar handige ezelsbruggetjes bedacht.
ROGGeBrood Is Vies
Roddelen Over Gekke Grote Broer Is Vals
ROGGBIV
Drie en vierdubbele regenbogen komen maar heel zelden voor. Wetenschappelijk gezien is dit maar enkele keren vastgelegd.
In dit filmpje kun je heel mooi zien hoe een regenboog ontstaat. Misschien wel eens leuk om te kijken.

Regenbogen zien

Wat is een regenboog en hoe ontstaat een regenboog?
Een regenboog is een gekleurde boog van regendruppels in de lucht. De regenboog ontstaat als het regent en de zon schijnt of als er hoge vochtigheid is en de zon is erg fel. Als het licht door de regendruppels schijnt, wordt het licht gebroken en worden de kleuren apart zichtbaar. De regenboog is rond omdat de regendruppels ook rond zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. De hoek waaronder je een kleur van de regenboog kunt zien loopt niet alleen van boven naar beneden, maar ook naar de zijkant. Daarom is de regenboog rond.
Een regenboog heeft geen begin en geen einde. Als je een regenboog vanuit een vliegtuig zou ziet dan zou je goed kunnen zien dat een regenboog echt rond is.Vaak wordt namelijk gedacht dat een regenboog maar half is, maar dit klopt niet. Een regenboog is geheel rond.

Regenbogen rond
In dit filmpje kun je heel mooi zien hoe een ronde regenboog er live uit ziet.
Foto:@lovefoolsexperiments

De regenboog brug
Of in het Engels wel bekend onder de naam The Rainbow Bridge. De plaats in de hemel waar alle dieren naar toe gaan als ze overlijden. Dierenliefhebbers zeggen dan dat hun geliefde huisdier ‘over’ is naar de regenboogbrug.
Er is een mooi gedicht over geschreven wat veel mensen gebruiken als troost voor het gemis.
Je kunt het hier lezen .

Regenboogbrug

Pot met goud en betekenis
Je kent het vast ook wel het bekende verhaal over de pot met goud. Als kind geloofde je stellig dat er aan het eind van een regenboog een pot met goud zou staan. Nu er alleen nog zien te komen.

 Regenbogen zien

 

Het zien van een regenboog heeft verschillende betekenissen. Deze kun je onder andere hier terugvinden. Wij zeggen altijd dat het zien van een regenboog geluk brengt. Altijd mooi om te geloven, toch!

Zien jullie ook wel eens een regenboog ? En wat voor een gevoel krijg je erbij ? Kun je de kleuren zonder te kijken opnoemen?

8 gedachten over “Regenbogen zien

 • 15 juni 2016 om 12:32
  Permalink

  Een regenboog kan me altijd stil krijgen, een beetje zoals kunst, maar dan *de vingerverf van de natuur* in pop-up versie (ik ben altijd verrast wanneer ik er een zie 🙂 )Erg leuk om de weetjes door te lezen (rond? écht? wauw..), maar ik ben niet zo bezig met denken of analyseren wanneer ik zo’n verschijnsel mag aanschouwen. “Niet lullen maar kijken/genieten!” 😉 Al zou ik graag geloven dat mijn jeugd-hondje ‘over the rainbow’ is. Als het er vanaf hier al zo mooi uitziet…
  Elin onlangs geplaatst…Een beetje Blog en een beetje van MezelfMy Profile

  Beantwoorden
 • 14 juni 2016 om 19:14
  Permalink

  Veel betekenis van de regenboog. Ik bewonderde de regenboog al toen ik een klein meisje was en nu als ik hem af en toe zie dan kan ik er erg van genieten. Het blijft bijzonder. 🙂

  Beantwoorden
 • 14 juni 2016 om 12:08
  Permalink

  Als ik een regenboog zie denk ik meestal aan al de betekenissen die het heeft, zoals je ze hier opnoemt. Daar filosofeer ik dan in gedachten een poosje over door, terwijl ik de schoonheid ervan bewonder. Ik word er vrijwel altijd vrolijk van of ben in ieder geval steeds weer onder de indruk.

  Beantwoorden
  • 14 juni 2016 om 23:28
   Permalink

   Ja prachtig he Shannon regenbogen. Wij blijven het ook altijd bijzonder vinden als we er weer een mogen zien. Heerlijk om zo even bij weg te dromen. Al die prachtige kleuren.Het geeft toch altijd een fijn bijzonder gevoel.

   Beantwoorden
 • 14 juni 2016 om 07:06
  Permalink

  Ik zie bijna nooit een regenboog. Al vind ik het wel echt super mooi om een regenboog te zien. Ik zie een regenboog inderdaad ook als een soort van geluksbrenger en voor vrijheid. 🙂

  Beantwoorden
  • 14 juni 2016 om 23:26
   Permalink

   Onee? Niet vaak Loene? Dan geniet je extra als je er wel een ziet denk ik. Ja geluksbrengers .Wij blijven vaak ook kijken tot de regenboog vervaagt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: