Nina winnares Idols 2016

Nina winnares Idols 2016

Idols 2016
Het is inmiddels al weer acht jaar geleden dat Idols te zien was op de televisie. Normaal niet een programma wat ik snel zou kijken, alle eerlijkheid op een stokje, maar ik werd gegrepen door 1 persoon. En dat was Nina.
Wat was het wat ik voelde? En ik niet alleen, Diana net zo goed.
Zij bezorgde ons kippenvel met haar stem. Maar eigenlijk bezorgde ze ons ook kippenvel met wie ze IS.

Puurheid en jezelf zijn
En dat was het wat ons zo raakte. Nina’s puurheid. Dit meisje leek in 1e instantie onzeker maar ik geloof dat niks minder waar is. Zij is echt zichzelf en bleef zichzelf.
Haar puurheid straalde van het scherm af. Wie is zij?!

Nina winnares Idols 2016

Nina
Nina  is 18 jaar en komt uit Bergambacht. Tot voor kort werkte ze als medewerkster in een supermarkt. Ze zingt regelmatig in de kerk. Nina treedt op haar 12e samen met haar broer voor het eerst op tijdens een lokale talentenjacht. Daarna leert ze zichzelf gitaar spelen. Nina’s droom is om geld te kunnen verdienen met haar muziek. En hoewel ze nauwelijks zangervaring heeft en niet veel naar muziek luistert doet ze mee aan de audities van Idols. Hier kun je nog even terug kijken hoe Nina binnen kwam en haar auditie deed met het nummer van  I see fire van Ed Sheeran

Ik kan ook een idool zijn, maar dan op een andere manier – Nina den Hartog

Alles gebeurt met een reden
Naarmate de uitzendingen vorderden zeiden wij tegen elkaar: dit is niet voor niks en wij zijn benieuwd of andere mensen hetzelfde kunnen voelen en zien. Hoe reageren de mensen in Nederland hierop?
Onder andere het prachtige duet van Nina en Yoran met het nummer Say Something van A Great Big World raakte ons diep. En ons niet alleen, ook de jury was tot tranen geroerd.

Al snel lazen wij discussies over Nina en Kimberly, de andere finaliste van Idols.
In die discussies waren er zoveel mensen die de puurheid van Nina opmerkten. Haar stem, het aanschouwen van een meisje dat zichzelf is. Wij zeiden tegen elkaar;  juist door haar puurheid en eenvoud is ze bijzonder.
Kimberly kan prima zingen. Maar daarnaast zagen wij veel show, allerlei poespas eromheen, en veel van wat je al zoveel ziet in de top-weet-ik-veel-wat. Niks mis mee. Maar Nina is uniek.
Nina gaf vanavond een prachtig antwoord op de vraag wat zij tegen haar supporters wilde zeggen: “blijf jezelf en doe wat je het liefste doet, dan komt alles goed”. Een meisje van 18 met zo’n uitspraak, dat kan niet zomaar zijn.
En misschien komen wij nu bijgelovig over, maar we zijn er zelf van overtuigd dat de wereld mensen zoals Nina heel hard nodig heeft. Zij raakt mensen, zij laat zien wie ze werkelijk is, tegen alle kritiek in. En daar hebben we diep respect voor. Dat kan ons ontroeren.

Nina winnares Idols 2016

Wat is een Idol?
De discussie over wat nu een idol is brandde los. Is dat iemand met alle allure, power, toeters en bellen en uiterlijk vertoon? Of is dat iemand die raakt, je kippenvel bezorgt, straalt, puur, bescheiden en vooral; zichzelf is. Iemand zoals Nina dus.
Voor ons is het duidelijk. Wij keken naar idols omdat Nina ons raakte in de ziel.

Nieuwe single
Nina bracht in de finale haar eigen single Lights Go Out ten gehore.Op o.a Spotify  is de volledige versie te beluisteren Heel erg mooi, vinden wij. Voor ons is Nina den Hartog een terechte winnares. Heb je de uitslag gemist van de spannende live finale, kijk deze hier dan nog even terug.

Wat vinden jullie van het nummer Lights Go out ?

De boodschap van Nina aan al haar fans :

,,Doe altijd gewoon wat je leuk vindt, dan komt het allemaal goed.”.

Blijf jezelf, dat is je kracht. Wat er ook gebeurt.

3 gedachten over “Nina winnares Idols 2016

 • 10 juni 2016 om 07:51
  Permalink

  Ik denk dat het een tijdsbeeld is, dat mensen door al die opsmuk heen gaan kijken en meer het werkelijke talent zien. Hoeveel eendagsvliegen zijn er de laatste jaren niet voorbij gekomen omdat ze zo goed lagen bij het publiek en jury door hun maniertjes en uiterlijk?
  mevrouw williams onlangs geplaatst…Een leven zonder facebookMy Profile

  Beantwoorden
 • 9 juni 2016 om 21:30
  Permalink

  Ik ben ook een fan van Nina. Zij is anders dan je bij Idols tegenwoordig zal verwachten, maar als dat alleen om de buitenkant gaat, ik bedoel misschien met houding en uiterlijk. Dat zij mensen raakt is ook een vorm van een Idol toch? Is het alleen maar om de buitenkant?? 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: