Hulp in het huishouden

Hulp in het huishouden

Vrije dagen
De paasdagen zijn alweer voorbij. Het waren gezellige dagen en de kinderen hebben zich goed vermaakt met paaseieren zoeken, naar de paaskermis in het dorp gaan en héél veel spelen.
En als klap op de vuurpijl hadden ze vandaag nog een extra dagje vrij.

Hulp in het huishouden

Tenten bouwen en hulp in het huishouden
Eerst hielden ze een pyjama dag. Vanmorgen in bad en toen de huispakken weer aan en lekker spelen en tenten bouwen in de woonkamer.
Ik was vanmiddag even weg en toen ik terug kwam had Senne haar huiswerk voor morgen afgemaakt en na het eten begon ze opeens uit zichzelf de tafel af te ruimen.
Toen raakten ze allebei op dreef. Yannick maakte de boterhammen voor morgenochtend al klaar, Senne zette koffie voor ons, Yannick en Yben gingen stofzuigen en Senne deed de afwas.
Daarna gingen ze ook nog dweilen! Hoe lief en fijn is dat!
We vroegen er niet om, het gebeurde spontaan en om eerlijk te zijn is het écht wel eens fijn dat de afwas weg is, de vloer gezogen én gedweild. Héérlijk!

Hulp in het huishouden

Leuke momenten
Momenten om te van te genieten en te koesteren en…ssst…vanaf nu mogen ze vaker helpen met de afwas. Senne heeft vandaag geleerd hoe het moet dus kan ze het mooi Yannick laten zien en dan kunnen ze het alle twee 🙂

Helpen jullie kinderen weleens mee in het huishouden? Hielp je vroeger als kind zelf mee?

Senne en Yannick helpen hier en daar wel mee met dingetjes omdat we vinden dat ze zo ook verantwoordelijkheid leren dragen, maar het hoofdstuk afwassen waren we nog niet aangegaan. Nu gebeurde het spontaan. Heel leuk en een mooie opzet naar het vaker doen ;-).

Hulp in het huishouden

12 gedachten over “Hulp in het huishouden

 • 1 april 2016 om 20:57
  Permalink

  Ik had als kind wel wat taakjes die ik moest doen. Hoe ouder ik werd hoe groter de taken. Maar ik hielp ook wel eens uit mijzelf mee. Ik denk dat het goed is om kinderen een paar taken te geven.
  Margriet onlangs geplaatst…KimMy Profile

  Beantwoorden
  • 3 april 2016 om 00:10
   Permalink

   Dat denken wij dus ook Margriet. Al zijn het maar kleine taakjes, ze leren er veel van en vinden het tot nu toe erg leuk 😉

   Beantwoorden
  • 3 april 2016 om 00:10
   Permalink

   Dat was hier ook maar sinds een paar weken vinden ze het zo leuk dat ze het al uit zich zelf gaan doen.

   Beantwoorden
  • 3 april 2016 om 00:12
   Permalink

   Haha Babs;)Ik denk dat wel meer moeders dit zullen denken. Ja het is ook erg leuk om te zien hoe ze uit zich zelf de tafel gaan opruimen en samen willen afwassen. En helemaal als we daarna ook nog koffie krijgen;)

   Beantwoorden
  • 3 april 2016 om 00:15
   Permalink

   Ja stofzuigen doen hier de twee mannen meestal (9) en ( bijna 2 ) De was hebben we nog niet uitgeprobeerd. Wel kan ik de kleinste een sokje van hemzelf geven en zeggen leg die maar op jou kamer en dan brengt hij keurig naar zijn eigen kamertje . Erg leuk om te zien.

   Beantwoorden
 • 29 maart 2016 om 21:42
  Permalink

  Heerlijk dit verhaal. Kan hier zo van genieten!!
  Goed toen ik klein was mocht/hoefde ik thuis niks te doen. Helpen lakens opvouwen en zakdoeken mocht ik strijken. Toen ik ging trouwen zei mijn moeder kom ik zal je leren koken, één week voor mijn trouwen!! Nou hoeft het ook niet meer was mijn reactie. Met als resultaat dat ik leerde koken met margriets kookboek. Tis nooit wat geworden met mijn kookkunst.hihi
  Toen mijn kinderen klein waren moesten ze wel wat doen, afwassen tafeldekken en hun kamer opruimen. Ik ging werken en vond dat ik de kinderen niet extra moest belasten omdat ik moest werken. In mijn tijd was dat zeker nog geen gewoon goed werkende moeder. Mijn man had gelukkig van huis uit wel meegekregen handen uit de mouwen te steken dus hij hielp ook mee in het huishouden. Wij losten dat samen op zonder de kinderen extra te belasten. Ik vond wel dat ze moesten leren om ook wat te doen in huis.
  Geniet hier maar lekker samen!!xxx

  Beantwoorden
  • 3 april 2016 om 00:20
   Permalink

   Wat grappig zakdoeken strijken dat deed mijn vader jaren geleden ook altijd.En het kookboek Margriet lag ook altijd bij ons thuis vroeger.Haha onee? geen chef kok dus? Kamer opruimen en een keer mee afruimen of de tafel dekken is niets mis mee . Ik denk dat ze zo ook een beetje verantwoording leren in geval van hun eigen kamer. Zuinig zijn op de spullen en weten waar alles ligt als ze het weer nodig hebben.Dank je wel weer voor je verhaaltje.X

   Beantwoorden
 • 29 maart 2016 om 20:02
  Permalink

  Hier wordt inderdaad ook wel eens geholpen: Tafel dekken en afruimen en Nout helpt de laatste tijd wel vaker met koken (dan snijdt hij de groente bijvoorbeeld). Ook moeten ze altijd hun eigen speelgoed opruimen. In de zomer helpen ze ook wel eens in de tuin (onkruid uithalen) en auto poetsen. Maar het gaat nog altijd wel samen met papa e/op mama. Sturing is zeker nog nodig. Helemaal alleen stofzuigen of de afwas doen zit er nog niet in. Dat laatste doet overigens de afwasmachine, maar goed…ook het uit en inruimen hiervan doe ik toch nog liever even zelf. Wij vinden ook dat kinderen moeten leren eigen verantwoordelijkheid te dragen en zelfstandig te worden en daar horen klusjes in huis inderdaad bij. En….mannen kunnen dat net zo goed. Toch vind ik het hierin soms best wel lastig de controle uit handen te geven en te bepalen wat ze al wel en wat ze nog niet kunnen.

  Beantwoorden
  • 3 april 2016 om 00:25
   Permalink

   Wat leuk dat Nout al helpt met koken. Ja speelgoed opruimen is wel belangrijk. Ze halen vaak van alles voor de dag en dan kan mama weer alles opruimen.
   We hebben nu ook gezegt je mogen met alles spelen als je het ook maar wel weer opruimd en dat werkt op zich aardig;)Sturing is hier ook nodig Kim.Ik denk dat veel ouders met name vrouwen het lastig vinden om de controle uit handen te geven.De tuin dat is vaak ook leuk om de kids daar iets in mee te laten hepen. of zelf voor hun eigen plantje of moestuintje te zorgen. X

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: