Van rommelzolder naar slaapkamer

Van rommelzolder naar slaapkamer

Slaapkamer
De slaapkamers van de kinderen zijn, na een jaar, eindelijk netjes. Ze hebben allemaal een bed en een kledingkast en sinds kort ook een kast om hun spullen in op te ruimen.
Hun muren hebben een kleurtje, kortom, het zijn rustgevende, gezellige slaapkamers (als ze het een beetje netjes houden).

Nog geen kamer
Diana en ik slapen op zolder. We hebben een mooie, ruime zolder. Die op zich heel goed door zou kunnen gaan als slaapkamer. Er ligt een mooie vloer in, dat wel. We hebben een bed (dat heeft ook even geduurd, we hebben een paar maanden op een luchtbed en op matrassen geslapen) dankzij de hulp van lieve buren.
Maar verder durf ik het best een tamelijke rommelzolder te noemen. Het is namelijk nog geen kamer. Niet in de zin van rustgevende, frisse slaapkamer.

Van rommelzolder naar slaapkamer

Rommelzolder
In het begin waren we allang blij dat we ruimte genoeg hadden. De kinderen hebben allemaal een kamer. Wij hebben een eigen slaapruimte. Wat wil je nog meer? En nog steeds zien we dat zo.
Feit blijft wel dat er langs de zijkanten van de zolder spullen staan. Dozen, kledingrekken (wij hebben dus niet echt een kledingkast) noem maar op. Al 50 keer hebben we dat opgeruimd en geordend maar het blijft er rommelig uitzien of wordt weer opnieuw rommelig. De vlakke muren zijn van beton, je weet wel, van dat ongestuct beton met gaatjes erin. De zolder is gelukkig wel geïsoleerd maar het dak/plafond en de balken kunnen wel een verfbeurt gebruiken. Vanuit het bed hebben wij uitzicht op een prachtige verwarmingsketel en buizen.
Er staan nog enkele stoelen die we eigenlijk nergens kwijt kunnen maar ook niet weg willen doen omdat ze bij de eethoek horen. Er staat een bureautje wat we ooit heel leuk wilden gebruiken in een hoekje op zolder.
We zijn natuurlijk samen komen wonen en ieder van ons had spullen. Veel hebben we al opgeruimd, weggedaan of verkocht. Maar sommige spullen, die van onszelf en de kinderen, willen we eigenlijk netjes opbergen.

Van rommelzolder naar slaapkamer

Idee
We zagen bij onze buurvrouw een mooie oplossing die niet al te duur was. Zij had aan de onderste balk aan de zijkanten van de zolder een licht gekleurd doek gespannen. Gewoon vastgeniet met zo’n nietmachine. Dus wij kochten een hele tijd geleden ook stof op de markt. Helemaal niet zo duur.
We willen dit doek vastnieten aan de onderste balk en alle dozen en spullen daarachter opbergen. Dat zou al veel schelen.

Van rommelzolder naar slaapkamer

Tips
Dan blijven de betonnen wanden, de ketel en het dak nog over. O ja en het dakraam. Daar moet een nieuwe in want het gaat niet meer open. Maar dat is een stukje voor de verhuurder die er niet zo’n vaart achter zet.
We hebben eigenlijk momenteel geen, of heel weinig, budget om de zolder op te (laten) knappen. We kunnen zelf niet stucen en behangen. En het dak verven zal ook niet echt simpel zijn. Het is vrij hoog en groot. En dan komt er bij dat ik veel niet kan doen vanwege mijn rug. Schiet niet zo op dus.
We zijn eigenlijk op zoek naar leuke, niet te dure, creatieve tips die in ieder geval iets meer rust op onze kamer kan creëren want zo langzamerhand beginnen we echt wel te voelen en te merken dat de zolder zoals hij nu is totaal geen rust geeft en dat heeft invloed op toch best wel wat dingen, zo ervaren wij nu.
We beginnen zelf met de spullen en het doek, maar voor de rest weten we eigenlijk niet zo goed wat we zouden kunnen doen aan onze zolder. Dus wie een goede tip heeft? We horen het héél graag!

Van rommelzolder naar slaapkamer

20 gedachten over “Van rommelzolder naar slaapkamer

 • 25 februari 2016 om 22:07
  Permalink

  Een kale betonnen muur kan een hele industriële look hebben. Je zou de muur dus ook gewoon zo kunnen laten, zeker als je geen geld hebt om te schilderen. Je kan er dan er een paar plankjes tegenaan monteren met wat fotolijstjes en plantjes of een mooie muursticker, groot schilderij of een mooie tekst op de muur kunnen maken. Dan hoef je verder niet de hele muur te schilderen.
  Margriet onlangs geplaatst…Geen bandenpijn maar blaasontstekingMy Profile

  Beantwoorden
 • Pingback: Dagdromen - Licht op het Hart

 • 20 februari 2016 om 14:51
  Permalink

  Waarom gaan jullie niet verder met de tip van de buurvrouw, en koop (goedkope) stoffen in een rustige kleur die je dan ook langs de muren laat draperen? Verder kunt je dan net zo goed een ‘hemelbed’ idee maken, door horizontaal van de ene zolderbalk naar de andere balk te spannen? Zoals Marga al zei voor mij, zie ik. Desnoods over een stevige draad of touw. Stof isoleert wellicht ook iets beter, voor warmte en geluid.
  Voor het opruimen zou ik kiezen voor plastic dozen. Makkelijk te stapelen en als ze doorzichtig zijn, zie je ook nog wat er in zit.
  Heb je nog plankruimte nodig, denk dan eens aan de Ivar-kasten van ikea. Wij hebben ze in de berging staan en ze zijn makkelijk, ook makkelijk ‘herbruikbaar’, als je ze in een andere indeling wilt gebruiken dan je oorspronkelijk in gedachten had.
  En een zolder kan nog al eens ‘hol’ klinken. Dus als er ruimte is in het budget: vloerkleed 🙂
  Daenelia onlangs geplaatst…Krabpaalfun met hond en katMy Profile

  Beantwoorden
  • 22 februari 2016 om 12:34
   Permalink

   Leuk idee, van het hemelbed.
   Die doeken gaan we zeker doen. En de dozen ook. En de tip van de Ivar planken is eigenlijk heel ideaal. Dat is echt een optie. Dankjewel!

   Beantwoorden
 • 19 februari 2016 om 18:19
  Permalink

  Blijven opruimen, maar toch blijft het rommelig eruit zien dat herken ik echt goed. Mijn huis met twee jongens is ook altijd een rommel. 😉 Niet zo’n slecht idee van je buurvrouw om over te nemen. Toen wij nog een zolder hadden hebben wij het ook zo gedaan. Nu hebben wij alleen maar vering. Misschien een idee voor Marijke en Sunny is het wat?

  Beantwoorden
 • 19 februari 2016 om 16:50
  Permalink

  Je hebt leuke kleuren in muur/beton verf op een lange steel kom je een end. Maar ik zag al hulp aangeboden komt vast goed. Leuke posters op de muur of nog beter…….een mooi geschreven tekst van Ellis. Probeer dat gewoon eens met een penseel. Diana kan mooi tekenen leef je uit maar eerst de muur een mooie kleur geven anders komt het niet uit.
  Mooie foto’s van de kinderen noem maar op zat dingen te bedenken om die muren leuk te maken voor weinig.
  Kan het bed niet zo geplaatst worden dat je niet gelijk tegen die cv ketel aan kijkt?? En dan een mooi behangetje achter het hoofdeinde.
  Mooi kamerscherm bij de cv ketel zodat je iig wat uit het zicht kan halen.

  Losse zooi in mooie opbergdozen opbergen geen plasticbakken maar dichte kleurige dozen. Als je zoals de tip van Sunny mama begint te werken moet je kijken wat voor leuke ideetjes je dan ineens krijgt.

  Maar handel ook naar de tip van André en bel de huisbaas dat hij dat raam zsm gaat maken cq vervangen. Ik schrok laatst ook van het bericht dat koolmonoxide ook voor kan komen bij nieuwe ketels.

  Hoop dat jullie wat met de diverse tips kunnen.

  Beantwoorden
  • 22 februari 2016 om 12:36
   Permalink

   Jaaaa een leuk kamerscherm zou ideaal zijn! Dankjewel voor de tips. En ja, dat raam moet echt geregeld worden. Koolmonoxide melder hebben we!xxx

   Beantwoorden
 • 19 februari 2016 om 16:15
  Permalink

  Inderdaad het idee ‘echte slaapkamer’ laten gaan en stukje bij beetje het organiseren en uitvoeren… zo te lezen hebben jullie al veel gedaan. Dat met stof lijkt me praktisch overigens…

  Kortom, stukje bij beetje ideeën opdoen (pinterest misschien) en dan steeds kleine stapjes waardoor eventuele kosten ook te behappen zijn (zo doen wij het met de badkamer ;)).

  Beantwoorden
  • 22 februari 2016 om 12:37
   Permalink

   Stap voor stap…dat is echt een idee voor ons. We willen dan ook meteen teveel en ik zelf kan dat sowieso nu niet. Gaat goed komen. Dankjewel.

   Beantwoorden
 • 19 februari 2016 om 11:16
  Permalink

  Wat ik denk, is dat je het ‘beeld’ of ‘idee’ van een ‘slaapkamer’ in je geest moet proberen los te laten en de zolder stukje bij beetje – onderdeeltje per onderdeeltje – op een creatieve manier gezellig kunt proberen te maken. Als het plafond te hoog is, gewoon niet schilderen; de muren en ook het schuine dak schilderen tot waar je er wel bij kunt, bijvoorbeeld. (Lijkt mij juist charmant dat er een deel gewoon niet geschilderd is.) Als er voldoende lichtinval is, zet dan hier en daar een plantje neer, of hang ook wat kleine plantjes op, etc.
  Wat ik bedoel is: niet van te voren het plaatje van de perfecte slaapkamer voor de geest halen en daar naartoe werken, maar onderdeel per onderdeel aanpakken en gewoon kijken hoe dat ‘groeit’ en wat voor iets er dan ontstaat…
  Succes!
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – 8 MAKKELIJKE FRUIT SMOOTHIES (ZONDER ZUIVEL EN ZONDER SUIKER)My Profile

  Beantwoorden
  • 22 februari 2016 om 12:38
   Permalink

   Dankje Sunny. We nemen je advies mee, onderdeel per onderdeel. Dat werkt én voelt veel fijner. Gaat goedkomen uiteindelijk. x

   Beantwoorden
 • 19 februari 2016 om 09:07
  Permalink

  Ik heb geen tips wat dat betreft. Wel zou ik willen opmerken dat jullie voor een hele goede afvoer en beveiliging moeten zorgen voor wat betreft de CV- ketel vanwege het gevaar van koolmonoxide, want jullie liggen er vlak naast. Ook bij nieuwe ketels ligt een dergelijk gevaar op de loer. Wellicht overbodig deze opmerking, maar toch…
  Groetjes,
  André

  Beantwoorden
  • 22 februari 2016 om 12:39
   Permalink

   We hebben een koolmonoxide melder maar ik hoop alleen dat die op de goede plek hangt. Ik kan er niet goed wijs uit worden waar die nou het allerbeste kan hangen. Brrr, moet er niet aan denken. Dankjewel André.

   Beantwoorden
 • 19 februari 2016 om 08:06
  Permalink

  Aiii, kan begrijpen dat dit niet echt lekker rustig slaapt!
  Maar ik heb helaas niet echt tips die makkelijk en goedkoop zijn.
  Dak zou je misschien ook een doek over kunnen spannen?
  De ketel uit het zicht krijgen zal lastig zijn lijkt me, dan zou er al een ombouw omheen moeten ofzo.
  Succes, ik hoop dat er een goede tip voorbij komt!
  Marga onlangs geplaatst…Beetje aan het klooien.My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: