Pippi Langkous

Pippi langkous

Toen ik deze week op Facebook enkele Pippi Langkous kostuums voorbij zag komen, ging ik in gedachten even terug in de tijd. Ik (Diana) zag mezelf weer zitten voor de tv kijkend naar de tv serie van Pippi Langkous. Wat vond ik het geweldig.
Zelf had ik heel erg lang haar in die tijd en ik weet nog goed dat mijn moeder mijn haren vlocht, er ijzerdraad door deed en ik als een echte Pippi Langkous naar school ging tijdens het schoolcarnaval. Jammer dat ik er geen foto meer van heb.

Pippi Langkous wie was ze eigenlijk?

Pippi langkous

Het stoere, roodharige meisje vol sproeten en grappige vlechten met enorme schoenen die met haar aapje en paard woonde in Villa Kakelbont. Wie was er nou niet jaloers op het vrije leventje van Pippi en haar vrienden Tommy en Annika? Haar vader voer op zee en haar moeder “woonde” in de hemel. Pippi had een heerlijk leven, betaalde altijd met goudstukken, was super sterk, en had mega superkrachten. Ze is ook wel eens eenzaam en zou graag brieven willen ontvangen. Dat doet ze door een brief aan haar zelf te schrijven en deze dan te laten bezorgen en zelf te lezen met veel verbazing . Ze ging niet naar school maar wist toch heel erg veel. Pippi heeft echt lak aan autoriteit. Voor haar is iedereen gelijk. Pippi was tegendraads, eigenzinnig, creatief, heel zelfstandig, onafhankelijk en nooit bang. Ze zag in alles een avontuur. Ze maakte van elke dag een feestje. Bij Pippi was niets onmogelijk. Ze deed alleen wat ze echt leuk vond!

Wat doet en kan Pippi zoal:
-Ze kan haar eigen paard boven haar hoofd tillen
-Ze kan boeven verjagen
-Ze maakt zelf een vliegtuig en vliegt ermee naar Taka-Tuka-Land
-Ze vliegt in een luchtballon
-Ze bindt borstels onder haar voeten om de keuken te schrobben
-Ze doet superlijm aan haar handen en voeten en liep ondersteboven haar  huis
-Ze eet Spaggetie met haar handen en knipt het door met een schaar
– Pippi heeft een echte limonadeboom

Twee maal drie is vier, wiedewiedewiet en twee is negen. ‘k Richt de wereld in wiedewiede naar mijn eigen zin.
Hai  Pippi Langkous, tollahé, tollahé, tollahopsasa.Hai  Pippi Langkous, die doet haar eigen zin.

Hoe Pippi Langkous is ontstaan
Astrid Lindgren (de auteur) verzon fantastische verhalen voor haar dochter Karin die zo goed in de smaak vielen dat ze besloot ze op te schrijven en voor publicatie aan te bieden.
Het eerste boek over Pippi Langkous werd gepubliceerd in 1945 .

Karin Inger Monica Nilsson werd geboren op 4 mei 1959. Als kind werd ze wereldberoemd door haar hoofdrol in de televisieserie Pippi Langkous, naar de verhalen van Astrid Lindgren. Pippi’s avonturen waren op tv te volgen van 1969 tot 1973 maar worden tot nu toe nog steeds wereldwijd herhaald.

Pippi langkous nu

Ook zijn er nog  vier films uitgebracht. Pippi Langkous (1969), Pippi gaat van boord (1969), Pippi in Taka-Tuka Land (1970) en Pippi zet de boel op stelten (1970).
Mischien leuk om te weten de volledige naam van Pippi is Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump.

Pippi Langkous was voor velen een heldin.
En Pippi had haar eigen Pippi Logica.
Pippi langkous
Mooie Pippi Quote : Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.
Ik gun ieder kind, ieder mens en mezelf een beetje Pippi eigenschappen om het leven wat makkelijker te maken.
Er zitten heel veel wijze lessen in de afleveringen van Pippi langkous. Denk maar eens goed terug.
Wat heb jij van Pippi geleerd? En weet je nog hoe het paard van Pippi heet?

11 gedachten over “Pippi Langkous

  • 8 februari 2016 om 13:06
   Permalink

   Ja Sunny klopt helemaal!Eigenlijk is het heel logisch.Toch denk ik dat veel mensen bij iets wat ze nog nooit gedaan hebben vrijwel meteen al zullen zeggen ja maar …ik heb dat nog nooit gedaan dus ik denk dat ik dat niet kan of durf. Hoe mooi zou het zijn als we er gewoon al vanuit gaan dat we iets WEL kunnen en durven ook al hebben we het nooit eerder gedaan. Ik ga het eens proberen vanaf nu 😉

   Beantwoorden
 • 7 februari 2016 om 22:22
  Permalink

  Ik kan me nog herinneren dat deze serie op zondagmiddag op tv kwam en ik nog op de lagere school zat. Zo leuk om naar te kijken en later heb ik ook de boeken gelezen.

  Het paard heette Witje!
  Godelieve onlangs geplaatst…Bloggers Be Like TAGMy Profile

  Beantwoorden
 • 7 februari 2016 om 20:43
  Permalink

  Ik ken Pippi Langkous enkel van horen vertellen.. Ik heb ’t nooit gelezen of gezien, want dat is van voor mijn tijd. Zelfs in m’n kindertijd niet 🙂

  Beantwoorden
  • 7 februari 2016 om 23:07
   Permalink

   Nog nooit gezien? Ik zou zeggen kijk er eens een. Het is echt heel leuk. Zelf nu ik volwassen ben kan ik er nog steeds graag naar kijken.

   Beantwoorden
 • 7 februari 2016 om 16:37
  Permalink

  Heerlijk die films van Pippi. Ook mijn dochter heeft de originele pippi films nog heel lang gekeken. Het paard heet Witje toch? en het aapje meneer Nilsson.

  Beantwoorden
  • 7 februari 2016 om 23:08
   Permalink

   Ja heel goed Annette het paard heet inderdaad Witje. De originele films blijf ik toch echt het mooiste vinden. Super leuk voor kids maar ook voor volwassenen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: