Van pickwick thee-moeder naar koffie-dochter

Van pickwick thee-moeder naar koffie-dochter

In de afgelopen weken zagen wij regelmatig de reclame voorbij komen van de pickwick thee moeder die haar kind opwacht dat uit school komt en klaar zit met thee en een koekje.
We hadden het er nog over: ‘kei gezellig, dat wenste ik vroeger ook!’
Eerlijk is eerlijk, toen ik op de basisschool zat had ik geen thee-moeder. De eerste keer dat ik bij een vriendinnetje ging spelen die wel een thee-moeder had dacht ik:”jee, wat gezellig, ik zou dat ook zo willen!”

Tegenwoordig, 3 kids verder, moet ik bekennen dat ik nog steeds geen echte thee-moeder ben.
Punt 1 drink ik nauwelijks thee. Punt 2 drinken de kinderen geen thee en punt 3 zijn wij volgens mij gewoon te chaotisch, of zo, om met een kopje thee te zitten wachten op de kids.
Wel krijgen of pakken de kinderen iets te drinken als ze uit school komen en kletsen we wat maar het is nooit zo lekker rustig en zen als op die reclame en zoals bij dat vriendinnetje thuis.

Vandaag echter kwamen we erachter dat thee-moeder zijn gewoon hartstikke 1753 is!
Nee, wij hebben een 2016 situatie! Hip hoor.
Senne kwam thuis uit school, pakte iets te drinken en vroeg opeens: ‘Hebben jullie al koffie gehad?’
Eeeeuh nee…?
Ze pakte het blik koffiepads en ging gewoon koffie voor ons maken!
‘Willen jullie er een koekje bij?’ was de tweede vraag.
Ja….lekker!
‘Wat voor een koekje willen jullie?’ Die keuze kregen we ook nog!
En zo werden wij verwend door het 8-jarig kind dat uit school kwam en voor ons koffie ging maken. Mét een koekje!
Natuurlijk is dat onzin, die jaartallen en over wat “hip” is en wat niet maar wij vonden het erg leuk en hebben met een grote glimlach aan tafel gezeten.
Niks thee-moeders hier in huis, maar wel koffie-dochters!

blog handtekening

21 gedachten over “Van pickwick thee-moeder naar koffie-dochter

 • Pingback: Zo leuk zijn de Pickwick thee vragen - Licht op het Hart

 • 6 januari 2016 om 10:55
  Permalink

  Erg vermakelijk om te lezen, dit! 😉
  Toen mijn dochter nog op de basisschool zat, had ik ook wat te weinig rust in m’n donder om met haar te gaan zitten voor een kopje thee wanneer ze thuiskwam uit school. In de loop der jaren is dat veranderd en tegenwoordig is dat echt een fijn momentje voor ons beiden om even onder het genot van een warm drankje of wat lekkers bij te kletsen met elkaar…
  sunny mama onlangs geplaatst…DETOX-SOEP VAN KOOL, KNOFLOOK EN CITROENMy Profile

  Beantwoorden
 • 5 januari 2016 om 21:11
  Permalink

  Gezelligheid geeft dat vind ik koffie drinken met je kids. Ook ik had geen theemoeder, en zelf heb ik het wel geprobeerd om met de kids thee te drinken maar gaven zelf al aan liever koffie te drinken.Dit hadden ze al van kleins af aan geleerd van de oppas koffie oma’s. Het is erg gezellig als je kinderen zeggen mam een bakkie doen.

  Beantwoorden
  • 5 januari 2016 om 22:35
   Permalink

   Ja gezellig he Kitty koffie drinken met de kids. Maar jij had wel een oma van de thee !! hahaha
   En een omda van de 7 up oma. Ik ben ook nooit een thee drinker geweest . Ellis ook niet echt.Ik vind het er altijd wel heel gezellig uit zien die schattige theedozen en verschillende thee soorten. Maar ik hou het toch maar lekker bij een bakkie zwarte koffie.
   Liefs X

   Beantwoorden
 • 5 januari 2016 om 18:33
  Permalink

  Heerlijk toch?! Ik was gisteren laat thuis had mijn dochter vast de hutspot gemaakt en toen ik vandaag thuis kwam zei zoonlief ik maak de pasta wel even. Whoop Whoop moeders op de bank 🙂
  Annette onlangs geplaatst…KadootjesMy Profile

  Beantwoorden
 • 5 januari 2016 om 11:36
  Permalink

  Ik had ook geen thee-moeder toen ik op de basisschool zat en heb dat niet als een gemis ervaren. Ik ben geen aandacht tekort gekomen en heb er, volgens mij, niets aan overgehouden 😉 dat ik na schooltijd weleens alleen thuis was of naar opa en oma moest.
  Ik denk, eerlijk gezegd, ook dat die serene theemomentjes tegenwoordig nog maar in heel weinig gezinnen voorkomen. Ouders werken vaak allebei buitenshuis of er is sprake van eenoudergezinnen waarin de ouder moet werken of kinderen moeten allemaal op verschillende tijden naar sport of hobby…

  Ik vind het geweldig hoe Senne helemaal uit zichzelf koffie maakte voor jullie. <3 Ook al vinden jullie zelf dat jullie geen zen-momenten creëren, toch denk ik dat ze echt wel oppikt dat jullie er voor haar zijn, oprechte aandacht en zorg voor haar hebben, en voelt ze, bewust of onbewust, dat het ook fijn is om die zorg en aandacht terug te geven. Je oogst wat je zaait!

  Beantwoorden
  • 5 januari 2016 om 11:56
   Permalink

   Dankjewel voor je mooie reactie Polly.
   Ook ik heb er niks aan overgehouden, gelukkig maar, stel je voor.
   Ik geloof ook niet dat het nog heel veel voorkomt, serene thee momentjes.
   Maar het is wel waar wat je zegt, als de kids maar voelen dat er ruimte is voor hen. En dat is er eigenlijk altijd wel.
   Heb ik toch wel goed gezaaid dus ;-), fijn!

   xxx
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Van pickwick thee-moeder naar koffie-dochterMy Profile

   Beantwoorden
 • 5 januari 2016 om 10:48
  Permalink

  Het is zo herkenbaar haha. Het is bij mij ook nooit rustig en zen als mijn kinderen van school af komen. Waarschijnlijk bestaan alleen maar in reclame. 😉 Wel schattig en lief gebaar van jouw dochter zeg. Zo’n koffiedochter wil ik ook.

  Beantwoorden
 • 5 januari 2016 om 09:08
  Permalink

  Wat gezellig zo’n koffiedochter! Hier wordt na school aan de tafel gezeten met een drankje en iets lekkers. Soms is dat thee, voor mijn boys dan thee met melk (op z’n Engels), soms koffie (voor de kids dan kinderkoffie) en som iets fris. Het is een rustpuntje op een idd ook bij ons vaak drukke en soms zelfs chaotische dag. Mijn kids zijn inmiddels zo ver dat ze ook wel eens zelf iets te drinken inschenken, maar vragen of papa of mama dan ook iets lust dat is er hier (nog) niet bij. Jullie zijn vast en zeker heel trots op Senne?! En wat ik dan zo mooi vind…zo’n klein gebaar, zo’n moment van even samen zijn en iets drinken dat wordt door jullie opgemerkt en groots van genoten! Daar mogen we in deze veelal materialistische samenleving een voorbeeld aan nemen. Mooi!

  Beantwoorden
  • 5 januari 2016 om 11:50
   Permalink

   Gezellig dat je boys “Engelse thee” drinken! Ik kan me voorstellen dat dat even een rustmomentje is in toch al een drukke dag. We hebben het hier wel een tijdje geprobeerd. En de kids vertellen wel na school en drinken wat maar willen al heel snel gaan spelen.
   En ja, het zijn de kleine dingen die het doen he ;-), zeker in deze tijd.

   Liefs
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Van pickwick thee-moeder naar koffie-dochterMy Profile

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: