Doe het eens anders

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. KIM schreef:

  Blauw smaakt niet denk ik….het smaakt naar inkt.
  Vrijdag heeft de kleur blauw, dat staat zo op de weekkalender die de kids van school mee krijgen waarop alle dagen van de week een kleur hebben en eerlijk gezegd voelt dat voor mij ook we zo, want blauw is ook de kleur van de lucht. Vrijdag is de laatste dag van de werkweek de dag waarop je weer wat meer lucht krijgt. De dag waarop het eten niet perse op tijd op tafel hoeft te staan en we ‘s avonds wat langer kunnen opblijven, want de dag daarna hoeft niets.
  Hoe voelt het als je blijheid aanraakt? Nou ik denk alle schakeringen tussen rood en geel. De kleuren van de zon en warmte, daar ga ik van stralen en daar wordt ik blij van.
  Hoe ruikt liefde? Jeetje dat is een moeilijke ik zou misschien ook zeggen zoet en fris, maar bij het woord liefde denk ik aan een gevoel van warmte en geborgenheid en daar horen ook de menselijke geurtjes bij, etensluchtjes, huisgeurtjes, fris gewassen beddengoed, de sigarenlucht van opa.
  Welke kleur heeft dat liedje op de radio? Nou de liedjes die ik nu veel hoor zijn vooral kerstliederen en daarbij denk ik aan wit als sneeuw en kerstbomen groen.
  Ja en de seizoenen die ruik ik ook. Herfst ruikt naar aarde, rottende blaadjes en knetteren haardvuurtjes die in sommige huizen worden ontstoken. Winter ruikt niet. Winter is sereen, stil en de lucht is zuiver. Lente ruikt fris en zoet naar bloeiende bloemetjes. En de zomer…nou die ruikt naar de zinderend hete zon en die kan ik ruiken als die op mijn huidje heeft gebrand, maar hoe die ruikt….nou ja naar zon?

  Leuk hoor deze manier van kijken naar de dingen. Al eens nagedacht over wat de invloed van kleur is op de dingen die we graag eten en de dingen die minder graag eten? Witte groente heeft volgens mij minder smaak, maar ja ….wit is dan ook geen kleur.

  En wat is de kleur van die minder blije emoties….woede, verdriet, jaloezie?

  Welke kleuren horen bij je naasten, je partner, je kinderen, je vader, moeder, buurvrouw, juf….?

  Leuk!

  Verheug me op jullie volgende stukje

  • Lichtophethart schreef:

   Lieve Kim,

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Dit zocht ik omdat ik gewoon heel benieuwd ben wat mensen zouden antwoorden als je de dingen eens in zulke contexten ziet.
   Je hebt het ontzettend mooi verwoord!
   Over de kleur van eten en de invloed ervan denk ik, sinds er kinderen zijn, wel eens vaker over na.
   Want hoe kan het dat Senne, die gek is op Paars, weigert om rode kool te eten? Ik heb in het verleden wel eens tegen haar gezegd: je houdt toch van Paars? Waarom wil je dan niet zo’n lekker paars goedje proberen? Hihi…
   Uiterlijk van eten, kleur, vorm, geur ook maakt vaker al dat iets lekker lijkt of juist niet. Als iets er niet lekker uitziet voor jou dan heb je soms al geen zin om nog te proeven. Jammer want misschien smaakt het grandioos.
   En is het zo niet ook met alle uiterlijkheden? Je ziet wat je ziet en elk mens heeft daar een bepaald gevoel en gedachte bij. Terwijl als je goed kijkt, echt niet altijd alles is wat het lijkt.
   Dat heb ik wel geleerd door ervaring. Om verder te kijken dan wat je alleen maar ziet. Of hoort.
   Door dingen eens anders te bekijken kun je je er ook bewuster van worden dat iets misschien heel anders kan zijn of meer kan zijn en voelen dan je in eerste instantie dacht, waar je vanuit ging.

   De kleur van woede is voor mij donker….zwart bijna…en rood…Vurig.
   Verdriet is voor mij waterblauw, doorzichtig. Soms troebel.
   En jaloezie…Tja dat is een goede. Daar moet ik weer over nadenken.
   De kleuren die bij je naasten passen…Als ik daarover voel en nadenk merk ik dat ik de kleur meteen link aan hoe een persoon voor mij is. Wat hij of zij betekent. Is het een blij en vrolijk persoon dan koppel ik daar al snel een blije kleur aan vast. Enzovoort.
   En dan probeer ik dat even uit te schakelen, wat dat is weer wat je ziet, en nog een keer te voelen zonder gedachte welke kleur ik nog meer zou kiezen.

   Het volgende stukje is in de maak. Even druk vandaag, maar komt goed.

   Dankjewel voor je stukje en voor weer wat dingetjes om anders naar te kijken en eens anders te voelen.

   Liefs van Diana en Ellis
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Doe het eens andersMy Profile

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Intrigerend zeg! Bij mij smaakt blauw denk ik een beetje bitter en heel fris.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Zo koop je een nieuwe matrasMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: