Vanzelfsprekendheid en dankbaarheid

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Anuscka schreef:

  Mooi onderwerp, mooi blog! Wij zijn door onze plannen in Denemarken, waar we echt terug willen naar simpel, eenvoudig leven, wel met de neus op een paar vanzelfsprekendheden gedrukt. Zoals een warm huis. Hier in NL dachten we daar eigenlijk niet (meer) zo over na – het was altijd lekker warm, of door de kachel, of door de zon op de ramen. In DK stoken we met alleen een klein houtkacheltje, en dat gaat uit, ‘s nachts, of als je een hele dag buiten bezig bent. En dus kom je in een ‘koud’ huis dan. Het feit dat we daar echter eerst sprokkelen, zagen, hakken, vuurtje aanmaken voordat zich langzaam maar zeker zo’n heerlijke warmte in het huisje verspreid, doet ons al gloeien van pret, en dankbaarheid. Dat we dit kúnnen doen, dat we ons van zoveel dingen steeds bewuster worden, en met steeds minder steeds meer gelukkig worden… 😉

 2. jeapiebel schreef:

  Al probeer ik bewust te zijn dat het niet vanzelfsprekend is, kan ik ook mijzelf betrappen dat ik veel dingen voor lief neem, wat niet goed is natuurlijk. Rust nemen en de tijd te nemen om dat te realiseren, uitvoeren en je dankbaarheid dat niet vanzelfsprekend is, is juist een must.

 3. Zij schreef:

  Inderdaad.. alles wordt een vanzelfsprekendheid. Tot er plots iets verandert… ik ervaar dit nu ook. Nu zijn zoveel dingen echt niet meer vanzelfsprekend. Ben ik zo dankbaar voor die dingen. En eigenlijk vind ik het best een fijne gedachte, dat ik nu niet alles meer zo vanzelfsprekend vind.

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Wat een mooi logje..
  Nee, je mag niet alles als vanzelfsprekend aannemen, want dat is het niet. Niks niet.
  Wees blij en zo nu en dan je zegeningen tellen is goed voor je bewustzijn..
  Doe je goed!
  Liefs X
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…Verhuisdrift… (5a)My Profile

 5. Babs schreef:

  Mooi geschreven.. ik neem ook niet alles for granted… zeker als ik hoor dat bijvoorbeeld iemand ziek is dan word je keihard met je neus op de feiten gedrukt.
  Ik zat vanmiddag nog op de bank te denken…wat ben ik blij met mijn huisje. Zeker als je nagaat dat wij een tijd geleden niet eens een dak boven ons hoofd hadden.
  Ook zo met mijn zoon. Hij is gezond, … i count my blessings!
  Babs onlangs geplaatst…Review- Krijg ik vollere lippen met CandyLipz?My Profile

 6. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik ben dankbaar voor mijn kinderen, mijn man, ons gezin en dat we in goede gezondheid zijn. Dat is inderdaad niet vanzelfsprekend.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Appeltaart: ander modelMy Profile

 7. Marijke schreef:

  Dit is weer ff stof tot nadenken.
  Eigenlijk is best alles vanzelfsprekend als je er goed over nadenkt hè Ellis.
  Hoewel ik mij daar toch prettig bij voel.

  Maar ik moet zeggen dat sinds wij gepensioneerd zijn niet alles meer zo vanzelfsprekend is. We moeten nu meer keuzes maken omdat niet alles zo maar kan.

  Ik ben dankbaar dat het met mijn kinderen en kleinkinderen zo goed gaat. Mijn man en ik nog steeds samen zijn en het gezellig hebben.

  Maar zeker ook omdat ik sinds een jaar weer huismus af ben en weer heerlijk kan genieten van alles. Na 8 jaar steeds minder, minder nu alleen maar weer meer☺

  Liefs van mijxxx

 8. Kim schreef:

  Lieve Ellis en Diana,

  Laten we het hier net afgelopen zondag over gehad hebben. Ik ben daar, zoals jullie weten, ook veel mee bezig de laatste weken…misschien eigenlijk al langer. Bepaalde life changing events in mijn leven zorgen voor die bewustwording. Mijn vader die van de een op andere dag wegvalt, mijn moeder die al 6 jaar leeft met een ziekte die uiteindelijk haar dood zal worden en de keuzes die ik heb “moeten” maken vanwege de brca genmutatie. De afgelopen jaren is mij meer dan duidelijk geworden dat niets vanzelfsprekend is. Ik heb in een hele moeilijke tijd steeds kunnen terugvallen op mijn man…die daar voor mij was als een rots in de branding. Ik heb het geluk gevonden in mijn kinderen. Ik heb een vaste baan, leuk werk, een mooi huis, een auto, eten en drinken en….we kunnen het ons permitteren om af en toe iets leuks te ondernemen, op vakantie te gaan. Ik ben daar meer dan dankbaar voor.

 9. sunny mama schreef:

  Ik vind het wel mooi hoe je van beide kanten – enerzijds de vanzelfsprekendheid en anderzijds de bewuste dankbaarheid – de voor- en nadelen belicht. Ik denk dat het heel belangrijk is om jezelf ervan bewust te zijn dat niets vanzelfsprekend is. Maar aan de andere kant zie ik toch ook wel de voordelen van het onbekommerd leven in die onwetendheid van de vanzelfsprekendheid…
  sunny mama onlangs geplaatst…DÉ TRUC OM ALLE DAGEN UITGESLAPEN WAKKER TE WORDENMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: