De kracht van gedachten

De kracht van gedachten

Wat er zou kunnen gebeuren
Soms dan heb je van die momenten dat je even “vergeten” lijkt te zijn wat de kracht van gedachten ook alweer is.
Ik beken het maar eerlijk, ik kan weleens in zak en as zitten, net zoals wel meer mensen dat wellicht herkennen.
Bijvoorbeeld in een situatie die ik moeilijk vind.
Dan laat ik me overspoelen door angst en door alles wat er wel niet allemaal zou kunnen gebeuren.
Ja, ik weet het…zou KUNNEN gebeuren. Ook Diana herkent de ‘wat als’ gedachten maar al te goed.
Met als resultaat dat ik me helemaal niet krachtig voel en waarschijnlijk ook niet krachtig handel.
Deels is het wel te verklaren. Er is in de afgelopen 3 jaar zóveel gebeurd en ik merk dat dat nu niet bepaald in de koude kleren is gaan zitten.
Maar de laatste tijd hervind ik mijn kracht en moed beetje bij beetje terug. Ik voel steeds meer een glimp van mijn diepe binnenste omhoog komen.

De kracht van gedachten
Dus ik herroep mezelf en denk aan de kracht die achter gedachten kan zitten. Dus belangrijk dat die gedachten er geen zijn vanuit angst maar vanuit vertrouwen.
Ik realiseer me heel goed, en steeds beter, dat het geen zin heeft om bang te zijn voor iets wat nog niet heeft plaatsgevonden. Je weet namelijk helemaal niet wat er gaat gebeuren. Je kunt wel invullen, piekeren en hele scenario’s maken maar meestal loopt het elke keer anders dan je gedacht had. En heb je vaak angst voor niks gehad. Dat is natuurlijk best zonde van de energie want in die angst-tijd had je je een stuk beter kunnen voelen en je kunnen richten op het positieve. Bovendien heb ik ervaren dat je door angst verstijfd op een plek blijft staan. Je durft bijna letterlijk geen kant meer op.
Ik kan alles steeds beter laten stromen, go with the flow. En is iets moeilijk? Laat het maar gebeuren. Zolang ik er niet dood door ga word ik er vast wel sterker door.

De kracht van gedachten

Angst is een knopje
Het kan makkelijk klinken, dat is het natuurlijk niet. Ik ben er al een hele tijd mee doende. Maar het gaat steeds meer vanzelf. Steeds sneller ook.
Iemand zei ooit tegen mij: ‘angst is een knopje’. Ja, mooi dacht ik, dan moet je dat knopje wel even kunnen vinden.
Ik denk dat ik het langzaam aan gevonden heb. Angsten veranderen steeds vaker in een lichtelijk zenuwachtig gevoel, dat ik dan maar gewoon er laat zijn, maar het beïnvloed niet meer mijn hele bestaan op dat moment, meestal niet. Ik richt mijn energie liever op de fijne dingen. Op alles wat er écht toe doet. En moet ik een confrontatie aangaan met iemand dan lukt het me zelfs om die persoon positief te blijven bekijken én benaderen. En dat werkt! Je krijgt dat bijvoorbeeld terug in een reactie, in handelingen. Mooi om te ervaren.

Wat je aandacht geeft groeit
Ik geloof steeds meer dat alles wat je nodig hebt op je pad komt. En dat pad zal niet altijd even gemakkelijk of leuk zijn. Blijkbaar heb je daar iets uit te leren, te ervaren, maar dikwijls kom je er anders en sterker uit. Als je maar niet vergeet om de lichtpuntjes te blijven zien, door de donkere wolken heen. Want als je je daarop richt dan groei je ook weer richting de lichtpuntjes…
We keken laatst een stukje van the secret en wat we weleens doen is ons voorstellen dat iets wat we graag wensen er al is. Ask, believe, recieve.
Wat je aandacht geeft groeit….En in je gedachten zit een hele grote kracht, dus kies ze zorgvuldig.

De kracht van gedachten

Follow the sun, een liedje van Xavier Rudd. Raakt me elke keer weer als ik het luister en de tekst is prachtig en toepasselijk bij deze blog. Luister hier maar eens en geniet ervan.

14 gedachten over “De kracht van gedachten

 • 25 februari 2016 om 17:25
  Permalink

  Helaas lukt mij dat lang altijd niet om positief te zijn.
  Heb o.a. een chronische depressie en dan is dat echt lastig.
  Maar ja, ik doe m’n best, dat wél…
  Marga onlangs geplaatst…Weekmenu.My Profile

  Beantwoorden
 • 25 februari 2016 om 12:31
  Permalink

  Mooi streven Ellis, ik bekijk het leven altijd positief, dat probeer ik tenminste. En wat ik van mensen om me heen hoor straal ik dat ook uit. En ja, wat je voedt groeit, en dat wil je niet met negativiteit, dus weg ermee! Ombuigen en weer door!
  En wat muziek betreft.. Mijn leven was ook een periode donker en niet leuk. Hoewel ik er altijd wat van probeerde te maken. Sinds ik (na 47 jaar) gescheiden ben voel ik me bevrijd en opgelucht. Voor mij is het nummer ‘de zon komt steeds weer op’ van de 3JS het nummer zoals het voor mij tot voor ongeveer 1.5 jaar geleden voelde.
  http://youtu.be/vVKJz9vmFKw
  En de zon is weer opgekomen, heb een ontzettend lieve vriend, eerlijk, betrouwbaar, ik voel me super! Veel liefs X
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…Café Wien…My Profile

  Beantwoorden
 • 25 februari 2016 om 10:56
  Permalink

  Dat lijkt mij niet fijn deze gedachte en gevoel te hebben maar iedereen heeft wel wat. Maar tenzij je het zelf beleeft dan is het een lastig verhaal. Wat je aandacht geeft groeit, dat geloof ik graag. Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk positief te zijn,al lukt het niet altijd.

  Beantwoorden
  • 25 februari 2016 om 15:37
   Permalink

   Mooi dat je altijd positief probeert te zijn. Wat je aandacht geeft groeit, dat denk ik echt en heb het ook mogen ervaren. xxx

   Beantwoorden
 • 25 februari 2016 om 09:14
  Permalink

  Dankjewel voor de muziek. Ik hoorde het in een reclame. Wist niet wie het was. Maar de stem raakte mij gelijk. Ook ik had vaak gedachten van wat als…. Het heeft idd geen zin. Nu probeer ik vaker zulke gedachten van mij af te schudden. Het leeft een stuk fijner. Een mooi verhaal weer. Dankjewel hiervoor

  Beantwoorden
  • 25 februari 2016 om 15:38
   Permalink

   Mooi he, zijn stem. Die gaat door je ziel heen zeg ik steeds :-). Goed dat je probeert de wat als gedachten van je af te schudden. En ja, dat leeft zeker fijner. Liefs xxx

   Beantwoorden
  • 25 februari 2016 om 15:40
   Permalink

   Het is soms ook heel moeilijk en zo nu en dan zie je ze ook even helemaal niet. Dat kan ik iig weleens hebben. Maar toch vind ik ze steeds weer terug. Gelukkig maar. Goed voornemen van jou….you can do it 🙂 Liefs xxx

   Beantwoorden
 • 25 februari 2016 om 07:36
  Permalink

  Mooi om die gedachtenkracht bij jezelf te ervaren! Heel herkenbaar ook; ik heb ook wel van die bevriesmomenten gekend, maar mijn ‘knopje’ bleek gelegen in het besef van een simpel zinnetje: ‘jij BENT niet je gedachten’. Zo makkelijk is het soms… Plus inderdaad het vertrouwen dat alles wat goed is voor je, op je pad komt…. 😉

  Beantwoorden
  • 25 februari 2016 om 15:42
   Permalink

   Heel mooi ja, je BENT niet je gedachten. En vertrouwen hebben is een heel waardevol iets. Fijn dat je jouw knopje hebt gevonden, mooi omschreven. liefs xxx

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: