Bijzondere mensen op het juiste moment

 

Bijzondere mensen op het juiste moment

Iedereen komt weleens iemand tegen in zijn of haar leven die net even iets meer betekent. En dan bedoel ik in de zin dat ze je iets meegeven wat voor jou belangrijk en waardevol is in de fase van jouw leven waarin je je op dat moment bevindt.
Ik wil iets schrijven over de bijzondere mensen die op het juiste moment in mijn leven kwamen en een grote rol hebben gespeeld. In dit geval waren dat drie vrouwen, die allemaal iets zeiden of deden en daarmee bijdroegen aan mijn eigen innerlijke groei.

Blijf bij jezelf, vaar je eigen koers en wrijf niet in een vlek
De eerste was een natuurgeneeskundige therapeute die ik een jaar of 7 geleden heb leren kennen. Ik kon toentertijd moeilijk praten, nauwelijks huilen en had veel onverwerkt verdriet. Ik zat best vast.
Zij was de eerste die me écht leerde wat vertrouwen en veiligheid was. Zij leerde me mijn laagjes afpellen van mezelf en langzaam begon ik te praten. Nog langzamer leerde ik verdriet toe te laten en zelfs tranen toe te laten. Ik ben met haar hulp zeker dichter bij mezelf gekomen. Sindsdien praat ik sneller en makkelijker en laat ik tranen gewoon stromen. Ik heb veel verwerkt wat ik jarenlang diep weg had gestopt en ben daardoor gegroeid.
Deze vrouw leerde mij de zin: ‘Blijf bij jezelf, vaar je eigen koers en wrijf niet in een vlek’.
Ze bedoelde daarmee dat je dicht bij jezelf moet blijven, je eigen weg moet gaan en jezelf niet moet verliezen in iemand anders zijn of haar stukje. Als je in een vlek wrijft wordt hij groter.
Ook zei ze vaak: ‘oefenen, oefenen, oefenen’.
Dit benoem ik regelmatig tegen de kinderen als ze na geen enkele keer proberen roepen: ‘ik kan dat niet!’

Go with the flow
De tweede vrouw leerde mij de zin: ‘Go with the flow’. Toen ze dit de eerste keer zei dacht ik sceptisch: ‘jaja’. Maar het werd me gaandeweg steeds meer duidelijk hoezeer die zin op mij van toepassing was. Ik bevond me toen in een moeilijke situatie en wist niet welke kant ik op moest gaan. ‘Go with the flow’ heeft mij geleerd om mee te varen met de stroom en erin te vertrouwen dat het goed komt. Het is mij daadwerkelijk grotendeels gelukt om zo te leven. En als er tegenwoordig momenten zijn waarin ik even vast zit dan herinner ik mij die zin weer.
Zij vertelde mij ook dat het geen zin heeft om bang te zijn voor iets waarvan je niet weet of het gebeuren gaat. Ik was een grote invuller en had altijd al hele scenario’s klaar waardoor ik in de angst ging zitten en bang was voor vanalles.
Het heeft mij aan het denken gezet en als ik nu in de angst schiet denk ik hier aan terug en kan ik mijn angst aan de kant zetten.

Bijzondere mensen op het juiste moment

Onvoorwaardelijke liefde
De vrouw die mij echter het meeste meegegeven heeft, en dat nog steeds doet, is mijn eigen lieve Diana.
Zij heeft me geleerd dat ik goed ben zoals ik ben. Zelfrespect en ook een stukje acceptatie van bijvoorbeeld mijn lichaam, waar ik nooit zoveel van moest weten.
Door haar opende mijn hart volledig en gevoel stroomde als nooit tevoren. Samen met haar leerde ik mijn hart volgen en samen met haar heb ik de grootste stap in mijn leven gezet. Mijn leven is 360 graden veranderd en eindelijk mag en kan ik écht zijn wie ik ben.
Ik weet nu wat echte diepe zielenliefde is. Ik ben op spiritueel gebied, om het zo maar even te noemen, enorm gegroeid. Alles is “open” gaan staan en ik kan met haar alles wat ik voel, zie en hoor heel goed delen. Ik heb geleerd erop te vertrouwen dat iemand onvoorwaardelijk van je kan houden en ik mag ook onvoorwaardelijk van haar houden.
Elke dag ervaar en leer ik dingen. Soms in de vorm van confrontaties, vaak in de vorm van heel veel voelen en eigenlijk alles in de vorm van liefde. Soms is dat vele voelen moeilijk, maar altijd geeft zij me de ruimte en het vertrouwen om daar mijn weg in te vinden.

Bijzondere mensen op het juiste moment

Ik ben dankbaar dat deze drie vrouwen in mijn leven zijn gekomen en mij wijsheden, levenslessen en ervaringen mee hebben gegeven die ik voor altijd in mijn hart mag meedragen en mij nog vaak genoeg helpen op mijn weg. Het heeft me dichter bij mezelf gebracht.
Ik ben ervan overtuigd dat zulke mensen niet voor niks op je levenspad komen. En vaak net op het juiste moment.

Hier is een heel mooi filmpje over de treinreis van het leven. Mensen stappen op en mensen stappen af.

Welke bijzondere mensen op het juiste moment, buiten eventueel ouders, waren er voor jullie?
Gaven ze wijsheden mee? Woorden of gebaren die heel waardevol bleken te zijn en waar jullie nu nog regelmatig aan terug denken? Ik vind het mooi om zulke ervaringen te lezen en ben benieuwd.

blog handtekening

9 gedachten over “Bijzondere mensen op het juiste moment

 • 19 januari 2016 om 10:04
  Permalink

  Jolanda Wijers kwam op het juiste moment op mijn pad. Ik ging meedoen met het Herinnerings weekend. Mijn moeder was het een jaar daarvoor overleden. Wat was dat bijzonder. Al mijn verdriet en gemis heb ik daar laten gaan. En nu….bijna vier jaar later ontmoet ik nog veel meer lieve mensen op mijn pad. Dankbaar voor alle wat ik heb en mag hebben. Jullie behoren ook tot de lieve mensen die ik mag leren kennen. Hoop jullie ooit echt te mogen ontmoeten.

  Beantwoorden
  • 19 januari 2016 om 12:29
   Permalink

   Lieve Donna, dankjewel voor je mooie reactie. Jolanda op het juiste moment is herkenbaar ;-). Heel waardevol voor jou dat je je verdriet en gemis hebt kunnen laten gaan en dat daardoor (waarschijnlijk) een opening is ontstaan voor meer. We hopen jou ook een keer te ontmoeten, zou heel mooi zijn!
   Liefs van ons xxx

   Beantwoorden
 • Pingback: Alles komt goed - Licht op het Hart

 • 3 januari 2016 om 01:17
  Permalink

  Hoewel ik zelf niet 123 iets kan noemen ben ik heel blij voor jou lieve Ellis dat jij deze 3 vrouwen en speciaal Diana hebt mogen ontmoeten. Jullie zijn een fijn stel.

  Ik ben deze week 51 jr getrouwd dat zegt al genoeg denk ik. Met kinderen en kleinkinderen gaat het goed. Ik kan het niet beter wensen.

  Liefsxxx

  Beantwoorden
 • 2 januari 2016 om 16:35
  Permalink

  Wat een mooi artikel is dit! Ik heb zeker heel wat mooie mensen dicht bij me staan, mijn 5 beste vriendinnen en mijn partner. En toch ook mijn ouders, ook al hoefde ik deze niet te noemen 😉

  Ik ben zeker gezegend met deze lieve mensen en voel me erg dankbaar!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: