Luisteren en kijken naar de top 2000

Luisteren en kijken naar de top 2000

Top 2000
We zijn weer volop begonnen met luisteren en kijken naar de top 2000.
Het glazen huis van 3 fm’s Serious Request  (zie blog) is nog niet goed en wel afgebroken in Heerlen en de Top 2000 van radio 2 gaat voor de 17e keer dit jaar van start.
Op eerste kerstdag om 9.00 uur begon de de lijst van 2000 nummers met Bohemian like you van Dandy Warhols.
Radio 2 zendt sinds 1999 elk jaar tussen kerst en nieuwjaar de 2000 populairste platen aller tijden uit. Op oudejaarsavond wordt de lijst afgesloten met de nummer 1 van dit jaar.
13 keer was de nummer 1 Bohemian Rhapsody van Queen. Dit jaar is het Imagine van John Lennon.
Een bekend maar wellicht een erg toepasselijk nummer in deze tijden.
Iedereen kan stemmen op de lijst in de stemweek.
Voor de complete lijst van dit jaar kun je kijken op de website van radio 2

Top 2000 a gogo
De radio staat hier dus aan om naar de top 2000 te luisteren. In de auto en in huis.
Ik vind het ook erg leuk om ’s avonds de top 2000 a gogo te kijken. Dit wordt uitgezonden op NPO 3 tussen 19.30 uur en 20.30 uur. Voor mij geen handige tijd omdat dit het spitsuur met kinderen is dus ik kijk meestal naar uitzending gemist of de herhaling rond 23.50 uur.
De top 2000 a gogo begon in 2002 met uitzenden. Mathijs van Nieuwkerk presenteert het programma en er zijn dagelijks vele gasten aanwezig. Het is een gezellige setting in een café vorm. Er is publiek en er zijn bekende Nederlanders aanwezig. Een deel van de top 2000 lijst wordt belicht met videoclips, reportages en interviews. Er wordt een leuke quiz gespeeld en de hoofdprijs daarvan is een hand van de presentator.
Maar de meest boeiende persoon in de top 2000 a gogo vind ik Leo Blokhuis. Hij weet mij elke keer te raken, te boeien en te verbazen met alles wat hij weet over artiesten en over muziek. Hij vertelt alles op zo’n enthousiaste manier en je ziet zijn ogen stralen als hij dat doet. Je blijft gewoon kijken en luisteren als hij vertelt. Net zoals je vroeger op school wel eens 1 leraar ertussen had die zijn vak met zoveel passie deelde dat je op het puntje van je stoel zat te luisteren en je elk woord in je opnam.
Ik hou ervan om in de magische muziekwereld van Leo Blokhuis te vertoeven!

Luisteren en kijken naar de top 2000. Top 2000 a gogo. Leo Blokhuis. Mathijs van Nieuwkerk

Het gevoel van de top 2000
Als we op oudejaarsavond wel eens bij mijn ouders zijn dan staat de top 2000 aan. We zitten dan allemaal in de grote leef keuken en genieten van de laatste nummers van de lijst.
Serious request is de aanloop naar kerst en zorgt voor kerstgevoel. De top 2000 verlengt dit gevoel en brengt een gezellige sfeer met zich mee op weg naar de afsluiting van het jaar.
De kinderen doen ook mee. Sommige liedjes zijn zo oud dat ze bijna verbaasd vragen: ‘wat is dat voor een muziek?’
Ik ben blij dat ik deze muziek aan hen kan meegeven. Maar de “muziek van alle tijden”staat hier naast de top 2000 ook regelmatig op. Er is nu eenmaal muziek die nooit vergeten zou mogen worden. Die van alle tijden blijft!

Meningen
Mijn vader luisterde altijd naar de top 2000. Dit jaar echter heeft hij er niet zoveel zin in. Hij is van mening dat er teveel nummers uit de lijst zijn gestemd en teveel nummers in de lijst zijn komen te staan die er niet horen, volgens hem (moderne muziek).
Mij stoort het niet zo, zolang de nummers van alle tijden er maar deel van uit blijven maken. Want dat is wel wat de top 2000 kenmerkt, wat het maakt.
En wie er niet genoeg van kan krijgen. Op 1 januari om 1.30 uur start de top 2000 afkickdag. Dan worden de nummers gedraaid die de top 2000 net niet gehaald hebben.

We hopen dat iedereen fijne kerstdagen heeft gehad en wensen jullie een mooie laatste week van 2015.
Met of zonder muziek van de top 2000.
We zijn wel benieuwd wie in deze tijd radio 2 luistert en wie er naar de top 2000 a gogo kijkt. Misschien is een van jullie wel eens bij een uitzending aanwezig geweest?

Luisteren en kijken naar de top 2000. Top 2000 a gogo

6 gedachten over “Luisteren en kijken naar de top 2000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: