Het kerstgevoel van toen en van nu

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Ik vind het gezinsgebeuren met kerst het leukst…

  Samen de kerstboom versieren, pakjes inpakken, uitpakken, pannenkoeken bakken (onze traditie geworden met kerstavond)

 2. sunny mama schreef:

  Zelf houd ik kerst ook graag zo eenvoudig mogelijk. Veel leuker dan al dat groots uitpakken, wat vaak toch alleen maar onnodige stress met zich meebrengt.
  Ik wens jullie een paar heerlijke feestdagen toe met familie, vrienden en geliefden.
  xxx, Sunny
  sunny mama onlangs geplaatst…HOE JE AAN DAT COMMERCIËLE KERSTGEDOE ONTKOMT…My Profile

 3. Marijke schreef:

  Ik ben jarig 2e kerstdag. Niet echt een leuke dag als kind heb ik nooit een kinderfeestje gehad. Niet dat ik daar toen last van heb gehad hoor maar dat besef je later pas.
  Toen ik getrouwd was kwam iedereen altijd trouw. Maar toen mijn kinderen het huis uitwaren werd het toch anders zit je lekker te tafelen en te kletsen……de bel…….oeps de visite is er al zaten wij nog aan het dessert.

  Op het moment dat mijn 1e kleinkind (17jr inmiddels) werd geboren heb ik mijn verjaardag voor de familie afgeschaft. Nu geniet ik die dag van mijn kinderen en kleinkinderen. Dit jaar een soort brunch gewoon een lekkere smulpartij. Zonder dat erop de klok gekeken hoeft te worden. Heerlijk!!

  En 1e kersdag genieten Fred en ik samen.

  Voor jullie hele fijne kerstdagen en geniet van elkaar en de kids.

  Liefs Marijke

  • Lichtophethart schreef:

   jarig zijn op de feestdagen of op oudjaarsavond ,ja dat heeft zijn mindere kanten Marijke.
   En al helemaal als kind. Als volwassenen kun je dat veel beter begrijpen en mee om gaan.
   Dan ben je dus bijna een jarige job;) Ik kan me dat helemaal voorstellen nog lekker te eten en dan hup hup alweer koffie zetten voor de volgende gasten. Hoe gezellig ook maar dat is dan net te veel van het goede.Leuk een lekkere brunch dat hebben wij vorig jaar ook gedaan bij de ouders van Ellis. lekker relaxt en alle tijd. Wij wensen jullie alvast hele mooie en fijne dagen Marijke en alvast een hiep hiep hoera en een dikke knuffel voor jou X

 4. André Hoogendoorn schreef:

  Ik ga al jaren naar mijn Petekind. Zij heeft geen contact meer met haar ouders, zodoende is dat zo gekomen. Haar kinderen kijken ook naar mij uit….eigenlijk heb ik ze vanaf de luierperiode zien opgroeien. Toch wel heel bijzonder eigenlijk, in wezen ben ik een soort grootvader voor de kinderen. Daarom ga ik op Kerstavond al naar ze toe en blijf daar ook slapen. De volgende dag, Eerste Kerstdag, ga ik in de middag weer naar huis en de rest van deze dag verwen ik mezelf. De volgende dag, Tweede Kerstdag, komt mijn dochter met haar vriend, dus dan kan ik weer aan de bak met hapjes en champagne of cava, want daar is mijn schattige dochter gek op.. Naar de nachtmis ga ik overigens niet meer….ik eer Al Wat Is wel op mijn eigen manier.
  Groetjes,
  André

  • Lichtophethart schreef:

   Wat mooi en byzonder André dat je zo trouw ben aan je Petekind met de kerstdagen. Mooi ook dat je jezelf niet vergeet op eerste kerstdag.Het klinkt heel waardevol zoals je de kerstdagen zo omschrijft . Nee die nachtmis is voor mij ook ver verleden tijd hoor. Kan er nu wel op terug kijken als een herinnering van toen. Wij wensen jou hele mooie en warme dagen toe met de mensen die je dierbaar zijn . Veel liefs van ons X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: