Waarom wij pure chocolade eten

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. rosan schreef:

  En heb je de ecuador 70 procent al op?
  Zo js, wat vind je ervan?
  Groetjes rosan

 2. Rosan schreef:

  Als jullie puur nemen hoeveel procent nemen jullie dan het meest?
  En hoeveel gram eten jullie per keer.

  • rosan schreef:

   ??? Geen reactie

  • Lichtophethart schreef:

   Hallo Rosan, wij nemen meestal de 85%.Om eerlijk te zijn weet ik niet precies hoeveel gram. Meestal een paar blokjes zeg maar. Bij gewone melkchocolade kan het wel eens gebeuren dat de reep helemaal op gaat 😉 Groetjes Diana

   • Rosan schreef:

    Ik heb al heel wat pure chocolade getest, van verschillende merken, ook die 85 procent die bij jullie foto staat, ik vind deze niet lekker, er zit minder suiker in en dat proef ik, ik heb altijd van Lidl 70 procent ( Ecuador rode verpakking 125 gram) deze is heerlijk! Ik heb hem meer mensen aangeraden en deze mensen vinden hem ook heel erg lekker, ze vinden hem ook lekkerder als van Lindt, of Swiss Noir, en ik en mijn vriend ook.
    Ik eet dagelijks 25 gram ervan.

    • Lichtophethart schreef:

     Dank je wel voor je reactie.Ik ga de Ecuador zeker eens uitproberen.Ben erg benieuwd.Grappig dat mensen die je het aangeraden hebt het ook zo lekker vinden. Vandaag trouwens een melk kerst chocolaatje nog gegeten. Die was nog over 😉

 3. sandy schreef:

  Ik eet sinds een tijdje ook pure chocolade, 70 procent iedere avond 25 gram.
  Eerst at ik tony chocolonely melk was mijn favoriet, maar nu ik pure chocolade gewend ben vind ik aan melkchocolade en ook aan tony minder smaak aanzitten, denk dat het komt omdat ik nu pure chocolade gewend bent want die smaakt sterker. Dat heb ik ook met kaas, ik eet altijd oude kaas, als ik jonge kaas neem is dat voor mij ook minder van smaak. Bij een chocoladebol vind ik puur ook veel lekkerder als melk.

 4. Joyce rdt schreef:

  Hmm.. misschien moet ik dan ook maar eens overstappen op pure chocolade, al kan ik me nu inderdaad ook niet voorstellen dat ik het lekker kan gaan vinden. Liefs.x
  Joyce rdt onlangs geplaatst…#130My Profile

 5. jeapiebel schreef:

  Ik eet altijd een pure chocolade, lekker soms bitter idd. Door het feit dat het gezond is stimuleer ik mijn kinderen om voor pure chocolade te kiezen boven alle andere. Helaas lukt dat niet atijd.

 6. Margriet schreef:

  Hmm lekker. Gisteren nog een stukje gehad. Ik vind alle soorten chocolade lekker en het hangt er heel erg van af waar ik trek in heb. Soms liever heel ongezond witte chocolade.
  Margriet onlangs geplaatst…DIY baby rokjeMy Profile

 7. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik weet dat pure chocolade gezonder is, maar ik vind het altijd zo bitter!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Mandarijnen: Satsuma’s versus ClementinesMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Dat vonden wij in het begin ook. Maar blijkbaar leer je het eten ofzo want nu vinden we het allebei lekker. Geen hele reep maar een stukje bij de koffie is echt heerlijk.

   • sofie schreef:

    Hoi,

    Ik wilde weten hoelang het bij jullie heeft geduurd dat jullie pure chocolade lekker zijn gaan vinden? En eten jullie nog weleens melkchocolade? En zo ja, hoe smaakt dat dan als je puur gewend bent?

    • Lichtophethart schreef:

     Hallo Sofie, Sorry voor mijn wat late reactie. Bij Ellis duurde het wat minder lang die vond het na een aantal keer proeven al vrij snel lekker. Ik ( Diana) vond het echt in het begin niet lekker. en kon ook niet goed begrijpen dat andere mensen dit lekker konden vinden. maar zoals ze over alles zeggen je moet er even doorheen en aan een smaak gaan wennen, vind ik het nu erg lekker. Ik zelf blijf melk nog steeds heerlijk vinden en koop die dan ook echt nog wel. Vooral de Tony chocolonely is mij favoriet. Eet jij al wel pure chocolade Sofie?

     • sofie schreef:

      Ik eet nu sinds een tijdje pure chocolade 70 procent, en vind het lekker, als ik eerst wat zoets eet, moet ik niet meteen pure chocolade eten, want dan smaakt het bitter, als je alleen die pure chocolade eet is het niet bitter, als ik nu melkchocolade eet vind ik er minder smaak aanzitten, tony chocolonely melk was eerst ook mijn favoriet, ik at zon blad in een keer op, van puur eet je minder, heb je voldoende aan.

 8. Annette schreef:

  Ik vind alle chocolade lekker 🙂 maar ik snap de voordelen van pure chocolade heel goed en je zit er ook veel sneller vol van.
  Annette onlangs geplaatst…SchwarzkopfMy Profile

 9. Kim Bovendeaard-Clever schreef:

  Haha…heerlijk ja pure chocolade. Dat is ook mijn lievelingssmaak. Puur met hazelnoten of die lekkere van Tony chocolony met zeezout. Mmm!!!!! Wat ze over pure chocolade zeggen qua gezondheid wordt ook over rode wijn gezegd. Een glaasje per dag is super gezond….of dat ook van bier gezegd wordt dat weet ik niet. Misschien maar eens een blog over schrijven dames, haha.

 10. Evelyne schreef:

  Als kind at ‘k ook alleen de melkchocolade. Ik mag er wel niet te veel van anders krijg ‘k maagpijn. ‘k Ben er dus wel gevoelig aan. Als kind ken je geen maat, maar op een dag kreeg ‘k zoveel chocolade binnen dat ‘k ‘t allemaal even snel heb uitgelaten dan het er in was gegaan. Pas bij ‘t ouder worden voelde ‘k al snel m’n eigen grens qua chocolade eten. Dankzij m’n mama eet ‘k ook pure chocolade, waarop zij ‘t nog eens dopt in de koffie. Ik drink melk in m’n koffie, dus die is minder warm, haha. Maar ik geniet meer dan ooit van mijn kleine stukje chocolade, alleen eet ‘k er minder van.
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn struggles met het bloggenMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Dat is waar, als je er niet veel van eten kunt geniet je extra van dat beetje wat je wel eten kunt. Gelukkig eet je doorgaans niet zoveel van pure chocolade, dus dat scheelt 😉

   • mees schreef:

    Hoi,

    Ik wilde weten hoelang het bij jullie heeft geduurd dat jullie pure chocolade lekker zijn gaan vinden? En eten jullie nog weleens melkchocolade? En zo ja, hoe smaakt dat dan als je puur gewend bent?

    • mees schreef:

     waarom geen reactie geven?

    • Lichtophethart schreef:

     Hoi, Sorry voor mijn wat late reactie. Bij Ellis duurde het wat minder lang die vond het na een aantal keer proeven al vrij snel lekker. Ik ( Diana) vond het echt in het begin niet lekker. en kon ook niet goed begrijpen dat andere mensen dit lekker konden vinden. maar zoals ze over alles zeggen je moet er even doorheen en aan een smaak gaan wennen, vind ik het nu erg lekker. Ik zelf blijf melk nog steeds heerlijk vinden en koop die dan ook echt nog wel. Vooral de Tony chocolonely is mij favoriet.

 11. Trees schreef:

  Mooi logje.. Ik was ook altijd van de melkchocolade, met hazelnoten dan het liefste. Maar hagelslag en vlokken vond ik puur altijd lekkerder. Heel af en toe bezondig ik me nog wel eens aan de melk, maar meestal heb ik de pure chocolade in huis. Ik bewaar het in de koelkast. Heb ook gemerkt dat ik aan veel minder genoeg heb. Ik hoef echt geen hele plak meer hoor en ook niet elke dag. En dat het voor zoveel dingen goed is heeft mij destijds ook over de streep getrokken.
  Plaatje onderaan is enig! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: