Van Burn-out naar nieuw begin

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Margriet schreef:

  Wat goed dat je dit deelt. Knap dat je jezelf zo goed hebt leren kennen en iets negatiefs in iets positiefs hebt weten te keren. Heel inspirerend. Knap hoe je nu in het leven staat.
  Margriet onlangs geplaatst…Kinderwens (4)My Profile

 2. Anita schreef:

  Eind 2012 ben ik geveld door een Burn Out. Ik schrijf dit met hoofdletters, omdat dit een heel belangrijke leerschool voor mij is geweest. Maanden op de bank liggen, doodmoe, geen zin in eten, geen zin in douchen, niks. Eigenlijk achteraf gezien had ik al lang kunnen weten dat het niet goed ging. Maar ja, aan de rem trekken, vooral in deze hectische tijden en prestatiemaatschappij, dat schijnt toch voor veel mensen een moeilijke stap te zijn. Je wordt vaak gezien als een zwakkeling en dat wil je niet. Voor mezelf weet ik nu wel wanneer mijn grens bereikt is, dat is mijn grootste les. Wel aan de rem trekken, en nu zie ik het als iets krachtigs. Gewoon durven zeggen, tot hier en niet verder. Daar heb je ballen voor nodig. Wat ik wel merk, als je het eenmaal gehad hebt, ben je wel gevoeliger, maar dat zie ik als groei. Je leert jezelf goed kennen en je begrijpt wat belangrijk is in het leven, hoe mooi is dat. Is dat niet de bedoeling van ouder worden ?

  • Lichtophethart schreef:

   Mooi omschreven Anita. Goed verwoord hoe het voelt. En ja, aan de rem trekken is en blijft moeilijk…Ik ondervind dat nog steeds wel en ik probeer dan aan de rem te trekken maar soms lukt dat moeilijk…..Maar dat komt goed, working on it. Ik voel het aan alles en dat is al waarschuwing genoeg….
   Je leert jezelf goed kennen, dat is zo. En ja, ik besef ontzettend goed wat echt belangrijk is in het leven en daar ben ik dankbaar voor… <3
   Liefs voor jou en dankjewel. Ik vind het mooi hoe jij "eruit" bent gekomen. Veel sterker en gegroeid. Mooi! xxx

 3. Loene schreef:

  Lieve Ellis, wat is dit verhaal ongelooflijk mooi geschreven! Ik heb nog geen burn-out te pakken, maar ik denk dat als ik zo doorga, zoals nu, een burn-out op de loer gaat liggen. Veel stress, werken en keer op keer teleurstellingen spelen daar zeker een rol bij.
  Ik wil je alle geluk wensen, ook super goed dat je stapje voor stapje verder komt! ♥
  Loene onlangs geplaatst…HTML selectie achtergrond aanpassenMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Lieve Loene, dankjewel voor je reactie. Pas goed op jezelf, probeer rustmomentjes voor jezelf in te lassen want je gezondheid is zoveel waard. Als er veel gebeurd in een leven dan heeft dat op den duur of eerder zeker z’n weerslag. Ik hoop dat je er een weg in kunt vinden. Dikke knuffel en liefs xxx

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Wat is het eigenlijk mooi dat je lichaam en geest soms tussenbeide komen en roepen: ‘Ho, stop!’ Anders zou je misschien maar door gaan op dezelfde voet.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waarom zijn lijstjes zo populair?My Profile

 5. André Hoogendoorn schreef:

  Het lijkt of alles donker is om je heen….toch is dat niet zo. Je gaat elke dag en elke keer vooruit. Soms drie stappen vooruit en twee achteruit, zodat het soms lijkt of er geen vooruitgang is. Maar dat is er wel hoor! Het Licht komt dichterbij, je zult het zien!
  Volhouden meissie….je komt er wel. Alles komt uiteindelijk goed, neem dat van mij maar aan want ik heb ook zoiets dergelijks meegemaakt. Daarom…..het komt echt goed!
  Met liefdevolle groet,
  André Hoogendoorn

 6. sunny mama schreef:

  Hier nog één die zichzelf zelfs meermaals een burn-out op de hals gehaald heeft…
  Je hoort het steeds vaker van steeds meer mensen dat het hen overkomt. ‘Schuldgevoel’, waar jij het ook over hebt, speelt hier denk ik een grote rol in.
  Inmiddels is het voor mij al een poosje geleden, maar nog steeds blijf ik het lastig vinden om een goede balans te vinden.
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – MOJITO’S MET BLOEDSINAASAPPELSAPMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Lieve Sunny, ik denk ook dat schuldgevoelens en angst een grote rol spelen. Je past je keer op keer aan en gaat maar door. Doe daar een paar ingrijpende gebeurtenissen bij en dan ergens in the middle of everything is het plaatje compleet en zegt je hele systeem blijkbaar: stop. En dan kun je niet anders meer dan stoppen…en opnieuw beginnen. Ik hoop dat het je lukt om de balans te blijven vinden. Je herkent de signalen misschien eerder nu? Zijn er dingen die je dan doet? xxx

 7. Goed geschreven artikel. Heel herkenbaar. Ik heb eind 2014 ook een burn-out gekregen, mijn lichaam was net als dat van jou helemaal op en ik kon echt niks meer. Met hulp ben ik er uit gekomen maar ik blijf ervoor waken dat het me niet weer overkomt.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Mijn HG zwangerschap…een verhaal over uitdroging en sondevoeding.My Profile

 1. 8 februari 2016

  […] staat continue onder een soort van hoogspanning en paraatheid met als gevolg op den duur allerlei klachten. Tijd om daar iets in te veranderen. En dus deden we […]

 2. 17 maart 2017

  […] Stap voor stap Hoe kun je er nu het beste mee omgaan als de impact van verantwoordelijkheid heel groot voelt? Ik riep mezelf even “terug” en bedacht dat ‘stap voor stap’ voor mij het beste werkt. Niet te groot denken, maar ook niet teveel in 1 situatie blijven hangen. Soms even een helikopter view hebben: boven de situatie gaan “hangen” en kijken of je dan meer overzicht krijgt. Ik probeer zo goed mogelijk te voelen en te kijken wat er écht belangrijk is op dat moment en wat minder prioriteit heeft. Ook probeer ik mijn gevoel te volgen: voelt het goed, of niet? Je kunt niet voor alles tegelijk evenveel verantwoordelijkheid nemen. Uit ervaring weet ik dat het dan weleens “mis”kan gaan (lees hier). […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: