Slaaphoudingen

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Florentine schreef:

  Interessant, en wat onwijs grappig hoe je alles laat zien met die apenknuffel! X liefs
  Florentine onlangs geplaatst…Musse & Cloud schoenenMy Profile

 2. Sheila schreef:

  Wat leuk om te lezen! Hoe ik slaap, is afhankelijk bij/met wie ik slaap. Mijn man vindt het nooit fijn als ik dicht bij hem lig. Hij mediteert graag en voelt dan liever niets aan zijn lichaam. Ik weet dat het niet persoonlijk is, want onze liefde is groot en aanwezig. Maar hij slaapt het beste los van mij. Dus ik houd dan alleen zijn hand vast en zo slapen we.

  Mijn vriend is daar anders is. Hij houdt met het liefst vast en we slapen dus altijd dicht bij elkaar. Dat kan lepeltje lepeltje zijn of in een verstrengeling. En dat vind ik wel fijn, want ik slaap het liefst dicht tegen mijn partner aan.
  Sheila onlangs geplaatst…Hoe vanzelfsprekend is een oppas voor je kind?My Profile

 3. Polly schreef:

  Leuke blog! 🙂

  Als ik alleen slaap, lig ik meestal in de foetushouding met licht opgetrokken benen en soms in de vrije val.
  Als ik met mijn ene geliefde slaap, vallen we meestal lepeltje-lepeltje in slaap en na een tijdje draait hij zich om en gaat hij op z’n ‘eigen helft’ liggen. Vaak kruipen we ‘s nachts weer tegen elkaar aan in de omstrengeling. Maar ook dan laten we elkaar na een tijdje weer los. We slapen altijd heerlijk samen.

  Ik heb ook een partner gehad met wie ik absoluut niet samen kon slapen. Hij wilde altijd lepeltje-lepeltje liggen maar had me a.h.w. in de houdgreep. Dan probeerde ik me los te wurmen met als gevolg dat ik steeds dichter naar de rand van het bed rolde, waarna hij weer tegen me aan kroop en ik nóg dichter naar de rand van het bed rolde. Ik ben daardoor zelfs weleens uit bed gevallen. 😀 Vaak raakte ik van die manoeuvres zó opgefokt dat ik van de spanning begon te snurken, waar hij dan weer geïrriteerd door raakte. Ik probeerde dan weleens wakker te blijven totdat hij sliep maar dan begon hij te snurken en werd ik chagrijnig. Vaak eindigde een van ons op de bank. Ik ben heel wat slaap tekort gekomen in die relatie! 😉
  Polly onlangs geplaatst…Zen op zondagMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Och Polly wat een verhaal zeg!Wat erg dat je elke nacht zo bezig was om je te bevrijden uit de houdgreep. Ja kan me voorstellen dat je dan op een nacht naast het bed lig ipv erin. nee dat klinkt niet echt ontspannen en fijn. Wel fijn om te lezen hoe je nu de nachten doorbrengt .Van lepeltjes tot omstrengeling tot eigen helft. Dak je wel voor je uitgebreide reactie op de slaaphoudingen post.X

 4. Resaarcle schreef:

  Ik heb wel hard moeten lachen omdat dit zo herkenbaar is! Ik ben voor de vrije val!

 5. Oei ik herken mezelf helemaal niet bij mijn slaaphouding???
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Net voor het keerpunt – Reisfotochallenge 12My Profile

 6. Anuscka schreef:

  Leuk blog! Wij vallen in slaap in de omstrengeling-houding en draaien dan geloof ik gedurende de nacht via zij, buik, andere zij, rug allerlei kanten op! Ik slaap veel als een zeester, en die uitleg klopt nog ook! 😀
  Anuscka onlangs geplaatst…Niet lullen maar poetsenMy Profile

 7. Marijke schreef:

  weer leuk stukje moet ik zeggen.
  Tot ruim 08 jaar geleden als we gingen slapen was dat lepeltje lepeltje, als ik wakker werd lag ik altijd op mijn linkerzij met de benen iets opgetrokken.
  Ik werd ruim 08 jaar geleden dus gedwongen om op mijn rug te gaan slapen(vaak als soldaat soms handen op mijn buik) wat ik tot op heden dus nog steeds moet doen. Anders hadden we nu, 51 jaar, nog steeds lepeltje lepeltje geslapen hoor!!
  Hoewel we een bed hebben van 160 slapen we toch korties bij dichies. En onder 1 dekbed!

 8. Regenboogvlinder schreef:

  Ik val in slaap op mijn linkerzij. Nu met mijn partner ook regelmatig lepeltje/lepeltje.. Maar ook vallen we wel eens in slaap in de Zenn positie.. En die omschrijving klopt ook nog. Verder lig ik ook op mijn, bui, rug en zij..
  Leuk logje!
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…Stocard…My Profile

 9. Hahaha, die foto´s zijn grappig!!! Ik slaap voornamelijk als een soldaat… maar dan met mijn handen op mijn buik en later in de nacht draai ik naar de foetushouding op de rechterzij met licht opgetrokken benen… Mijn man slaapt op zijn buik of op zijn linkerzij, onze billen raken elkaar dan niet want ons bed is zo lekker breed. Lekker veel eigen ruimte dus!
  Kon ik maar toveren onlangs geplaatst…Franse katMy Profile

 10. Lydie schreef:

  Ik slaap altijd in de ‘vrije val’. De tekst klopt gedeeltelijk. Ik hou ontzettend veel van gezelligheid, maar ook van extreme situaties (in de positieve zin dan tenminste). Leuk artikel, weer wat bijgeleerd over slaaphoudingen 🙂

 11. Babs schreef:

  Wat hebben jullie dat leuk gedaan met die knuffels, schattig!
  Ik slaap op mijn zij, zoals de meeste mensen doen, dus niet helemaal in een foetus houding.

 12. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik lig graag op mijn zij en op mijn rug!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Ik ben niet flauw, of suf: ik ben introvertMy Profile

 1. 29 april 2016

  […] ook: Slaaphoudingen, Slaapproblemen, Slapen in aparte bedden, Dromen en de betekenis ervan, […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: