Oma weet het wel

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Karlien schreef:

  Fijne tips. Als ik aan mijn oma denk, dan denk ik, was je er nog maar.

  • Lichtophethart schreef:

   ja leuk he dat boek met al die mooie tips. Ja dat kan ik me voorstellen Karlien . Oma’ betekenen toch altijd veel voor je als kind,maar ook later als je groot bent en ze zijn er niet meer kun je er met veel liefde en mooie herinneringen op terug kijken. Voor de meeste mensen dan .

 2. Godelieve schreef:

  Ik heb mijn oma’s helaas nooit gekend maar ik heb veel van mijn eigen moeder geleerd.
  Dat boek komt me bekend voor en ik denk dat ik hetzelfde in de boekenkast heb staan, ik ga het weer eens opzoeken want er zitten echt leuke tips tussen 🙂
  Godelieve onlangs geplaatst…Samen koffie drinken 6My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Wat jammer dat je je oma nooit gekend hebt lieve Godelieve. Ja ga maar eens kijken in de boekenkast wie weet welke boeken daar nog tussen staan. Het is een handig boek. Ook ik wist echt niet dat ik het dus had, het heeft gewoon 100 jaar in een doos gezeten. En kwam boven water toen we de garage maar eens gingen opruimen.

  • Lichtophethart schreef:

   Mooi is dat, dat je de dingen die je toen geleerd kreeg, niet meer vergeet. Leuk boek om eens in te kijken ja!

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Mijn oma waarschuwde altijd voor harken die in het gras lagen. Als je dan op het harkdeel stapte, sloeg de stok in je gezicht zei ze altijd.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe kun je makkelijk je afval scheiden binnenshuis?My Profile

 4. Evelyne schreef:

  Ik denk niet dat dat chloorverhaal zal kloppen.. Mijn papa had ooit op z’n werk zo’n bus laten vallen & grote druppels op z’n broekspijpen gehad. Laat dat net z’n beste lichtgrijze broek zijn. Hij kwam thuis, met groene broekspijpen in de plaats. Mijn mama heeft dat nog proberen te redden met vanalles (kan niet meer opsommen wat allemaal, iets te lang geleden & ik was nog kind), maar helaas.. Ze heeft er dan maar een short van gemaakt 😉
  Evelyne onlangs geplaatst…Rotterdam #1My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Ik geloof het ook niet echt. Misschien als je het direct doet na het knoeien. Maar dan nog….Beter is om voorzichtig te zijn met chloor. Of oude kleren aan te trekken. Heb wel regelmatig chloorvlekjes gehad na het poetsen. Balen steeds.

 5. Jeanine schreef:

  Leuk die tips van oma weet raad en uit het boek. Ik kijk wel vaker op de site omaweetraad, sommige tips zijn echt heel handig. Als ik aan oma terug denk moet ik altijd glimlachen. Een mooie vrouw. There is something about granny
  Jeanine onlangs geplaatst…Mijn carnavalsoutfits door de jaren heenMy Profile

 6. jeapiebel schreef:

  Wat fijn dat je zoveel van je oma hebt geleerd. Ik heb alleen herinneringen als foto’s. Mijn enige oma dat nog leeft heb ik ook geen band omdat ik als baby wordt weggegeven. Tip over altijd verse broodjes ken ik nog niet. Ik ga het zeker proberen.

 7. Loene schreef:

  Omg! Wat een tips zeg! Ik wist bijvoorbeeld niet dat als je je gebak niet wilt laten aanbranden, een bakje met water uitkomst kan bieden. Ik bak soms zo nu en dan, dus kan deze tips goed gebruiken. Het boek lijkt me ook erg leuk om te lezen. Jazeker, knappe oma’s waren het zeker weten! 🙂
  Loene onlangs geplaatst…Therme Zen White Lotus Bath MilkMy Profile

 8. Shan schreef:

  Handig boek! Ik kom ook weleens op de site van ‘Omaweetraad’. Maar je ziet er soms de vreemdste tips verschijnen.

  Dat van die uien onder water snijden helpt wel echt. Ik ben anders ook zo’n huiler hihi.
  x
  Shan onlangs geplaatst…Beauty Mask:
  Kant-en-klaar of DIY?
  My Profile

 9. Marijke schreef:

  Leuk hé die oma’s. Ik ben er zelf ook één maar meer van deze tijd en mijn kleinkinderen leren mij alles over smartfoons etc. Ook een hele leuke tijd trouwens.
  Mijn moeder was meer de generatie waar jij het over hebt Ellis.
  Oh meid en dat van die schoenen…..moet je horen…..onze zoon ging trouwen en Fred had dus nieuwe schoenen met een gladde zool. Hij dus buiten rondjes gedraaid om ze stroef te maken. Zit hij met zijn benen over elkaar (1e rij) en de zool duidelijk in beeld. Je snapt ut al dat was dus géén gezicht zagen wij op de foto, in de bruidsrapportage vastgelegd ook nog.
  Koester die herinneringen en ik hoop dat je nog lang je oma kunt bellen voor raad of gewoon gezellig kletsen.
  Liefsxxx

  • Lichtophethart schreef:

   Geweldig, je schoenenverhaal Marijke. En voor altijd vastgelegd op de foto’s! Dus toch een beetje opletten bij het stroef maken van nieuwe schoenen, zeker als je nog op de foto moet!
   Dat is dan ook weer een mooie tip!
   En mijn oma, ja die kan ik hopelijk nog heel lang bellen en bij haar langsgaan!
   xxx
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Oma weet het welMy Profile

 10. Margriet schreef:

  Wat een grappige tips. Die oma’s die waren me toch knappe huisvrouwen. Ik ben zelf het jongste kleinkind, dus mijn oma’s zaten allebei al in een bejaardentehuis toen ik kind was en zijn beide overleden toen ik op de middelbare school, dus ik heb niet samen kunnen tuinieren of breien. Leuk dat jij die herinneringen wel hebt.
  Margriet onlangs geplaatst…Werken met beloningskaartenMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Ja, knappe huisvrouwen waren het zeker! Ik ben ook blij en dankbaar voor deze herinneringen inderdaad. En ik vind het ook super leuk dat er boeken en sites over te vinden zijn, zodat iedereen maar even mooi weet en nooit meer vergeet hoe knap onze oma’s waren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: