Oh ik heb zo’n haast!

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Ik herken dit ook. Ik heb ook altijd haast, maar eigenlijk komt het meer omdat ik vaak te laat ben begin en dan snel moet.

 2. sunny mama schreef:

  Zo heb ik dat ook al vaak ervaren: als ik me moet haasten, kan ik nergens plezier aan beleven, ook niet aan dingen die ik normaal wel heel leuk vind.
  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt wanneer je zegt dat je met haasten geen tijd bespaart, eerder het omgekeerde. Want het gaat er inderdaad om dat je je goed voelt in het hier en nu. Iets anders dan het hier & nu is er immers niet. In die zin is haasten dus tijdverspilling.
  Zo had ik er nog nooit over gedacht. Ik vind dit een geniale eye-opener!
  sunny mama onlangs geplaatst…SPAGHETTI MET BLOEMKOOL, LIMOEN EN WITTE WIJNMy Profile

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik moet dan altijd aan dat liedje van Herman van Veen denken: ‘Maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijk haast. We moeten rennen, springen, vliegen, opstaan en weer doorgaan!’

  Afschuwelijk.

  Ik heb een hekel aan haast.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waarom ik nooit make-up draagMy Profile

 4. Marijke schreef:

  Toen mijn kinderen klein waren was het niet zo’n gehaast druk druk leven. Ik ben weer gaan werken toen de jongste 6 jaar was en mijn 1e baantje was heel mooi geregeld alle schoolvakanties was ik vrij. Onverwacht een dag de kinderen vrij moeders ook. Mijn baas had die instelling en mijn werk liet dat ook toe. Onbetaald dat dan weer wel.
  Daar heb ik nog 3 jaar gewerkt en toen was het nog niet zo dat alle vrouwen werkten zeg maar. Dat was echt een hele andere tijd als jullie nu hebben.
  Goed maar ook ik ben meegegroeid met de steeds meer haast cultuur. Dat is gewoon geleidelijk aangegaan je gaat gewoon met de stroom mee. Ik ben tot mijn 65e blijven werken en had ook best een stress baan waar ik zelf gelukkig totaal geen last van had. En thuis gewoon hup door niks moe.
  Mijn laatste baan werkte ik met hoofdzakelijk 20/30 jarige. Daar hoorde ik dan van als ze thuis kwamen eerst op de bank uitrusten en om 22.00 uur naar bed. Dat ken ik totaal niet en voor één uur lag ik sowieso niet op bed en de wekker ging om 06.15 uur.
  Maar ik begrijp jullie heel goed want jullie moeten veel meer dan ik toen ik jullie leeftijd had. Wat jullie zelf ook aangeven je doet het zelf klopt natuurlijk wel maar zo werkt het niet hé.
  Ik hoop alleen dat jullie echt je rust erin kunnen vinden.
  Veel wijsheid en liefs….

  • Lichtophethart schreef:

   Mooi geschreven Marijke. Ja, ik geloof best dat de tijd nu anders is. Het is een maatschappij van heel veel moeten. Kinderen, werken, huishouden, sociale levens en noem maar op. Het past bijna niet in een week. Ik had, en heb er nog wel eens, best wel last van….Die weg vinden komt goed, ik vertrouw erop! xxx

 5. Goed geschreven en heel herkenbaar helaas. Ik ben ook vaak te gehaast. Vooral op schooldagen. Uiteindelijk maakt die 5 minuten echt niks uit. Ik probeer het los te laten dat haasten, maar makkelijk is dat niet altijd.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…week 5, met een snufje liefdeMy Profile

 6. Anita schreef:

  Mooi stuk Ellis, en zo herkenbaar voor iedereen. Wat doen we onszelf aan hè. En inderdaad wat je schrijft, je schiet er geen seconde mee op hoor, haasten duurt alleen maar langer, dat weet ik al heel lang. Het gekke van het hele verhaal is dat iedereen er aan mee doet. Want ja we zitten nou eenmaal in een maatschappij waar je van alles moet. Maar het is aan onszelf om hier stop tegen te zeggen. Want echt, we doen het allemaal zelf. Je grenzen aangeven, wie doet het nog vandaag de dag. Omdat je anders niet mee komt ? So what, dan maar niet, ik denk dat er uiteindelijk winst is voor jezelf. Bewuster leven, genieten van alles wat je hebt. Wat Leonardo di Caprio zei in de Titanic, ik heb een hart en een paar longen, dat is alles wat ik nodig heb. En zo is het ook ! De mooiste zin die ik ooit gehoord heb in een film. Een fijne dag samen, haast je niet xx

 7. jeapiebel schreef:

  Ik herken het, ik ben zelf haast van de natuur wat best stom is want juist rust en mindfulness is wat ieder mens goed kan gebruiken. Soms vergeet ik mijn achtergrond en wat ik altijd geleerd heb en ga gewoon mee doen met dat gejaag en gehaast om me heen. Dus van tijd tot tijd jezelf tot de orde roepen is ook een must. Kinderen, ik laat ze zoveel mogelijk zelf doen..hihi..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: