Meditatie voor beginners

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Margriet schreef:

  Vroeger kon ik dit voor geen meter, maar nu gaat het me steeds beter af. Yoga helpt er ook goed bij.
  Margriet onlangs geplaatst…Uitgetest: Fairy FlowerpotMy Profile

 2. sunny mama schreef:

  Hier geloof ik echt in. Zelf probeer ik ook regelmatig te mediteren waarbij ik niet te veel verg van mezelf, louter tot rust komen en mijn gedachten afleiden van de beslommeringen van dat moment. Het enige probleem dat ik ermee heb (en dat is mijn probleem met zowat alles) is om er een goede regelmaat en discipline in te vinden. Maar goed, ook daarin ben ik heel vergevingsgezind naar mezelf. Ik zie dat ‘probleempje’ dan maar als een onderdeel van het grotere ‘leerproces’.
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – WELKE MAXI-JURK PAST HET BEST BIJ JOUW FIGUURMy Profile

 3. Polly schreef:

  Ik mediteer maandelijks met een groepje in het kader van Stadsverlichting. We zitten dan een uur. Meestal in stilte maar soms ook doen we een geleide meditatie. Zelf vind ik stilte het prettigst.

  Thuis probeer ik ook regelmatig te mediteren. Dat lukt niet altijd, ondanks dat ik tijd genoeg heb en wéét hoe goed het me doet als ik de regelmaat er weer in gevonden heb.

  • Lichtophethart schreef:

   ow wat leuk zeg .Ja dat ken ik Stadsverlichting van Tijn Touber. ik heb ook wel eens gekeken of ze huiskamers aanbieden hier in de buurt.Is dat dan een vast groepje wat bij elkaar komt Polly? Mooi dat je dit doet. Klinkt fijn.

 4. Ja, dagelijks. In ieder geval ´s avonds in bed. Overdag probeer ik mijn reiki-moment te nemen. Dat lukt door werk of andere verplichtingen niet altijd, maar dan doe ik het in ieder geval ook in bed, val ik altijd heerlijk van in slaap. Ontspannen kan ik gelukkig ook heel goed, héél soms heb ik wel eens fases dat het moeilijker is, door spanningen of lichamelijke klachten maar dat trekt dan na een paar dagen wel weer weg en dan lukt het weer beter.
  Kon ik maar toveren onlangs geplaatst…Stom!My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Heerlijk om voor het slapen gaan je moment te nemen. voor het slapen gaan hebben de meeste mensen ook tijd. Overdag lukt het niet altijd dat hoor ik vaker. Zelf lukt het mij zeker ook niet altijd overdag. S’morgens vroeg kan ik ook wel fijn vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: