Leeftijdsverschil binnen de relatie

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Loene schreef:

  Als je écht van elkaar houd, dan maakt de leeftijd niks uit. Toch kan ik me voorstellen dat je je soms zorgen maakt over bepaalde dingen. Ik heb zelf geen relatie met iemand, maar kan ‘t me wel voorstellen. Geniet van elkaar, lieve Diana en Ellis, het leven is zó mooi (soms)! ♥

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik snap je zorg wel. Mijn man is 11 jaar ouder dan ik, en ik kan me soms ook ineens zorgen maken dat hij eerder dood zal gaan dan ik. Dan zegt mijn man altijd graag dat voor hetzelfde geld ik eerder dood ga, en daar kan ik het dan weer mee doen : )
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe kies je het juiste vloerkleed?My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Dankjewel voor je reactie. Ik ben dus niet de enige waarbij zulke gedachten wel eens opkomen. Dat verwachtte ik ook niet maar het is fijn om te lezen dat het herkenbaar is. Het is wel zo, je weet gewoon niet hoe het leven loopt. Je kunt er niks over zeggen. Ooit zei iemand tegen mij: het heeft geen zin om angst te hebben voor iets waarvan je niet weet hoe het loopt. Want je vult in en vaak loopt het compleet anders en merk je achteraf dat die angst voor niks is geweest. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
   Gelukkig overheersen deze gedachten/ angsten niet hoor. Ik denk dat het niet zo gek is dat je er soms wel eens over nadenkt. Zolang je niet compleet in die angst gaat zitten is het wel oke.
   Liefs
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Leeftijdsverschil binnen de relatieMy Profile

 3. Marijke schreef:

  Lieve Ellis André heeft zo’n beetje mijn woorden uit mijn mond genomen. Leeftijdsverschil speelt geen rol als de relatie goed is tenminste. Het enige is dat Diana al iets heeft meegemaakt wat jij niet kent en dat kan Diana jou weer mooi allemaal vertellen. Hoe fijn is dat!!
  Weetje dat mijn vriendinnen 20 jaar jonger zijn dan ik en wij dat niet eens merken!!

  Maar stel niks uit voor later pak wat jullie samen pakken kunnen. Nu zijn jullie beiden jong en gezond. Je kan niet in de toekomst kijken en dat kunnen ze je niet meer afpakken moet je maar denken.

  Geniet van elkaar en de kids nog heeeel lang!!!

  • Lichtophethart schreef:

   Lieve Marijke,

   Dankjewel. En genieten van elkaar doen we zeker. Elk moment is waardevol, dat beseffen we heel goed.
   Leeftijd heeft er voor mij nooit zo toe gedaan. Ik dacht er simpelweg gewoon niet zo bij na. Als ik terugkijk waren de mensen waarmee ik optrok vaak wel een jaartje of 10/20/30 ouder dan ik. En ook dat merkte je niet zo. Als het op energetisch niveau klopt, dat is het gewoon goed. Wat is leeftijd dan nog.
   Toevallig hebben Diana en ik gisteren een heel gesprek gehad over dingen van vroeger, vooral uit haar jeugd. Ik vind dat heerlijk om naar te luisteren. Soms ook heel onwerkelijk dat dat allemaal al heeft plaatsgevonden in haar leven. Maar ik luister er graag naar.

   Liefs van ons xxx
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Leeftijdsverschil binnen de relatieMy Profile

 4. André Hoogendoorn schreef:

  Lieve Ellis,
  Als je echt van elkaar houdt dan maakt leeftijd niets uit. Tja…als je ouder wordt kan je lichamelijke ongemakken krijgen, toch kan dit ook al gebeuren als je wat jonger bent. Geniet van elkaar in de tijd die je gegeven is en blijf elkaar steunen ook als het eens wat minder gaat.
  Het is trouwens ook niet altijd zo dat degene die het oudste is als eerste deze wereld weer verlaat. Ik had een tante die getrouwd was met een man die ruim 10 jaar jonger was. Kennelijk ging hij er vanuit dat zijn vrouw (mijn tante) eerder zou sterven dan hij en maakte daarom geen testament. Niets was echter minder waar want mijn tante overleefde hem ruimschoots. Dus ook dat zegt niets, het belangrijkste is en blijft de LIEFDE voor elkaar. Liefde is het belangrijkste in een mensenleven en is eeuwig. Blijf daar aan werken en geniet van elkaar.
  Groetjes,
  André

  • Lichtophethart schreef:

   Hallo André,

   Dat klopt helemaal. Als je jonger bent kun je wel degelijk ook lichamelijke klachten krijgen en niemand weet tot welke leeftijd hij of zij hier op aarde mag zijn. Ik hou mezelf dat ook steeds voor ogen.
   De liefde voor elkaar ís het belangrijkste, het mooiste en kostbaarste en zoals wij wel eens tegen elkaar zeggen: always and forever.
   Dankjewel voor je lieve reactie.
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Leeftijdsverschil binnen de relatieMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: