Knikkeren

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. sunny mama schreef:

  Oh zo leuk!
  Nu je het zegt, het is inderdaad een beetje vreemd dat veel kinderen niet meer knikkeren…
  sunny mama onlangs geplaatst…DÉ TRUC OM ALLE DAGEN UITGESLAPEN WAKKER TE WORDENMy Profile

 2. Loene schreef:

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit knikkers gehad. Natuurlijk hadden we ze wel want mijn zusje speelde er wel mee, maar ik heb nog nooit met knikkers gespeeld. Het sprak me gewoon niet zo om met knikkers buiten/binnen te spelen, haha! 🙂
  Loene onlangs geplaatst…De perfecte zomer foundation: Balea Soft and Clear make-upMy Profile

 3. Margriet schreef:

  Ik had vroeger ook veel knikkers, maar ik wilde er vaak niet mee knikkeren, want ik was veel te bang de mooiste te verliezen.
  Margriet onlangs geplaatst…Op gewicht blijven tijdens de zwangerschapMy Profile

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Vroeger inderdaad heel veel geknikkerd, we hadden een door mijn moeder zelf genaaide knikkerzak. De namen? Echt geen idee meer.. Ik weet wel dat ik ook nog wel met mijn kinderen heb geknikkerd. Het blijft leuk! X
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…Scharrelen…My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Ja leuk he zo,n zelf gemaakt knikkerzak , eerlijk gezegd vind ik het nog mooier en waardevoller als een gekochte. ja die namen ppfpf ik ken er eerlijk gezegd maar een paar ik denk dat de meeste namen pas later bedacht zijn. Bonken porseleintjes en een oogjes waren de meest bekende voor mij geloof ik .

 5. Annette schreef:

  Jazeker heb ik geknikkerd en mijn kids ook wel maar voor mijn gevoel hebben zij het echt maar even gehad en mijn zus en ik konden zelfs op latere leeftijd nog wel eens de knikkers pakken en in de winter voor de kachel een spelletje spelen (tegenover elkaar zitten en een ‘bonk’ proberen te raken) 🙂

 6. André Hoogendoorn schreef:

  Ik heb vroeger (dus heel lang geleden) nog met klei knikkers geknikkerd. Tja…het was tenslotte niet lang na de oorlog en mijn ouders hadden het niet breed. Wat later had ik dan eindelijk glazen knikkers, maar uiteindelijk spaarde ik die op, ik vond ze eigenlijk te mooi om kwijt te raken hahaha.
  We hadden trouwens ook nog een soort kaartspel met de opschriften van sigarettenmerken en je had in die tijd veel verschillende merken. Als je Rover had (daar stond een soort zeilschip op) dan won je het spel. Ook met bijvoorbeeld Player, een Engels merk, waarop je een matroos met baard zag die door een reddingsboei keek. Je had in die tijd niet veel, maar je amuseerde je toch en soms met heel eenvoudige dingen….

 7. Babs schreef:

  Dat is lang geleden dat ik geknikkerd heb.. tjonge wat leuk. Wij maakten een kuiltje in het zand en als ik zo een grote bonk won was ik apetrots. Volgens mij stopte ik alles in de zak van mijn broek. Zie je het voor je? 2 van die grote bulten in mijn broek en het voelde ook zo lekker om dan met je hand erdoorheen te woelen.
  Heerlijk, zo een stukje nostalgie…
  Babs onlangs geplaatst…Nieuw: Xminerals Firming Eye CreamMy Profile

 8. Marijke schreef:

  Helaas is het enige wat mij bijgebleven is van knikkeren, dat we met de hak van onze schoen een kuiltje draaiden. Tja dis al zolang geleden. Mijn kinderen hebben wel geknikkerd maar niet echt fanatiek.
  Ik heb nu een knikker die ik van mijn kleinzoon heb gekregen omdat dat een hele mooie was. En ja……dat bewaard oma natuurlijk.
  Heerlijk dat Yannick en Senne nu het knikkeren hebben ontdekt.

 9. Ooo ik heb zooo veel geknikkerd vroeger!! Veel gewonnen maar ook net zoveel verloren. Als ik knikkers zie, zoals bijvoorbeeld op de foto, dan komt er zo veel herinnering en herkenning naar boven.
  Kon ik maar toveren onlangs geplaatst…MiddenoorontstekingMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: