Bewegen en zwemmen

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Zij schreef:

  Ik zwem wel graag. Maar zowel de oudste zoon als de echtgenoot kunnen niet zwemmen.. waardoor we eigenlijk nooit naar een zwembad gingen

 2. mevrouw williams schreef:

  Ik heb ook heel lang gezwommen , ik vond het heerlijk maar het kostte mij zoveel energie dat ik er iedere keer hoofdpijn van had als ik thuis kwam. Ik vind het zo jammer want ik vond het heel gezellig , elke dinsdagochtend samen met een vriendin gingen we dan naar aqua joggen. Het was een hele leuke club mensen en dat mis ik best wel.

 3. Florentine schreef:

  Wat een leuk artikel!
  Florentine onlangs geplaatst…❊ La Feria, vakantie, strand, en meer.. ❊My Profile

 4. Evelyne schreef:

  Ik heb pas op late leeftijd leren zwemmen & toen zwom ‘k wel 1x/week. Enfin, ik was zo goed als verplicht. Ik deed ‘t wel graag, maar ging meer met tegenzin omdat ‘k ‘t altijd moest alleen doen. Dus dat is dan lichtjes aan uitgedoofd & ga ‘k niet meer zwemmen.

  • Lichtophethart schreef:

   Alleen zwemmen lijkt me ook niet zo fijn dus ik kan me er iets bij voorstellen dat je dan geen zin meer hebt om te gaan. Als je alleen moet gaan heb je ook weer die zelfdiscipline nodig en dat is dan weleens moeilijk.

 5. Anuscka schreef:

  Ik ben een echte waterrat. ‘t Liefst in natuurwater, maar vroeger kwam ik ook heel vaak in het zwembad. Heerlijk! Baantjes trekken! Niets zo meditatief, ontspannend voor lichaam en geest dan dat! Tegenwoordig komt het er niet meer zo van, vind de herrie in een zwembad vaak erg vervelend, en de chloordampen kan ik ook niet meer tegen… maar af en toe zo’n zwemparadijs: fijn hoor! 🙂

 6. Zwemmen is altijd wel één van mijn favoriete sporten geweest, alleen is het nu met drie kindjes en een man die vaak weg is niet zo simpel.
  Sinds mijn oudste van vijf zwemles volgt, ga ik baantjes zwemmen, terwijl hij les heeft en papa bij de meisjes (3 en 1) blijft. 🙂

 7. natas schreef:

  JA hier is zwemmen de activiteit die ook onze jongste kan. zonder al te veel aanpassingen. Iets waar we als compleet gezin dan van kunnen genieten. Jorja is meervoudig gehandicapt kan niet praten maar als ik tegen mijn partner zeg misschien kunnen we wel gaan zwemmen .Dan gaat ze naar haar badkamer en pakt haar zwemkleding. Zelf vind ik het rondlopen in zwemkleding niets maar als ik drie blije gezichten zie moet ik een offer brengen toch ? 🙂

  • Lichtophethart schreef:

   Dat is een heel duidelijk teken dat ze graag gaat zwemmen! Duidelijker kan bijna niet ;-). En ja, als je die blije gezichten ziet dan heb je het er wel voor over, die fijne zwemkleding :-). Fijn dat jullie er samen van kunnen genieten.

 8. Regenboogvlinder schreef:

  Jaaaa, zwemmen is heel erg goed. Helaas houd ik er ook niet van.
  Toen ik nog overwinterde zwom ik altijd van oktober t/m half december. Daarna werd het te koud. Dan begon ik weer ergens begin maart tot half april.
  Het voelde altijd wel goed, maar om nou te zeggen, hoi hoi ik ga weer zwemmen, nee dat niet. Nu beweeg ik weer meer met wandelen en fietsen komt ook wel weer.
  Succes met de ruggen… X
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…Vraag en antwoord…My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Wandelen en fietsen vind ik ook erg fijn. Al doe ik dat nu even wat minder. Ik heb nooit zo van zwemmen gehouden maar nu eenmaal in het water vond ik het erg fijn. Die rug zal uiteindelijk wel een keer goed komen mag ik toch hopen. Misschien vaker gaan zwemmen, wie weet wat het doet ;-).

 9. Marijke schreef:

  Ik dacht ff dat jullie een les aqua fitness hadden gedaan. Dat heb ik een x gedaan vond er niks aan. De dames van die groep toen deden het al jaren en vonden het heerlijk.
  Als tiener vond ik het geweldig samen met een stel vrienden en vriendinnen naar het openlucht zwembad in de zomer. We konden ons daar een hele dag vermaken, alleen in de grote vakantie dan hé. Ach in de jaren 50 was dat echt al heel wat dat je dat kon doen, niemand ging zo ongeveer op vakantie.Maar ja dan ga je werken (ik was nog 14) dan is dat over. En op mijn 15e verkering dan krijg je ook een ander leven. Een zwembad was toen niet meer zo interessant.hihi
  Nu zwem ik al jaren niet meer en sinds vorig jaar is dat sowieso voorgoed voorbij.
  Maar………lieve dames ik zou zeggen hou dit erin 1x per week goed voor lijf en leden.
  Plons………xxx

 10. Babs schreef:

  Ik ga nooit zwemmen maar zou het eigenlijk moeten doen. Voor mijn rug en conditie. Die is best prut. Maar badhokjes en badkleding…vreselijk. Ook die geur in zwembaden. Dan liever natuurlijk water.
  Goed dat jullie het doen, samen met de kinderen gaan is veel leuker (en dan heb je een goed excuus)
  Ik zie mijzelf niet in mijn eentje in zo een zwembad staan, zou mij zo verloren voelen.
  Babs onlangs geplaatst…Review! Utsukusy Sirtuina’s Home Care PackMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Nee, in m’n eentje zou ik me ook tamelijk verloren voelen in een zwembad. Brrr. Geloof niet dat ik dat ooit zou doen. Natuurlijk water vind ik ook een stuk fijner. Maar het zwembad was deze keer toch echt wel lekker. Volgende keer wellicht met de kinderen (wij moesten het zwembad even uittesten natuurlijk he ;-)).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: