Hulp in het huishouden

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Margriet schreef:

  Ik had als kind wel wat taakjes die ik moest doen. Hoe ouder ik werd hoe groter de taken. Maar ik hielp ook wel eens uit mijzelf mee. Ik denk dat het goed is om kinderen een paar taken te geven.
  Margriet onlangs geplaatst…KimMy Profile

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Mijn kinderen helpen alleen als ik zeg dat het moet….

 3. Babs schreef:

  Ach, wat lief. En spontaan is leuker dan als het gezegd wordt. Ik ben wel verwend, mijn moeder deed alles liever zelf. Ik denk dat het anders niet op schoot… 😉
  Babs onlangs geplaatst…Clinique SPF 30 Mineral Powder Makeup for FaceMy Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Haha Babs;)Ik denk dat wel meer moeders dit zullen denken. Ja het is ook erg leuk om te zien hoe ze uit zich zelf de tafel gaan opruimen en samen willen afwassen. En helemaal als we daarna ook nog koffie krijgen;)

 4. Hier helpen ze soms mee. Stofzuigen vinden ze het leukst. De was wegleggen het minste, maar ze doen het wel.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Jongensmama…ik zette een prinsessenfilm op!My Profile

  • Lichtophethart schreef:

   Ja stofzuigen doen hier de twee mannen meestal (9) en ( bijna 2 ) De was hebben we nog niet uitgeprobeerd. Wel kan ik de kleinste een sokje van hemzelf geven en zeggen leg die maar op jou kamer en dan brengt hij keurig naar zijn eigen kamertje . Erg leuk om te zien.

 5. Marijke schreef:

  Heerlijk dit verhaal. Kan hier zo van genieten!!
  Goed toen ik klein was mocht/hoefde ik thuis niks te doen. Helpen lakens opvouwen en zakdoeken mocht ik strijken. Toen ik ging trouwen zei mijn moeder kom ik zal je leren koken, één week voor mijn trouwen!! Nou hoeft het ook niet meer was mijn reactie. Met als resultaat dat ik leerde koken met margriets kookboek. Tis nooit wat geworden met mijn kookkunst.hihi
  Toen mijn kinderen klein waren moesten ze wel wat doen, afwassen tafeldekken en hun kamer opruimen. Ik ging werken en vond dat ik de kinderen niet extra moest belasten omdat ik moest werken. In mijn tijd was dat zeker nog geen gewoon goed werkende moeder. Mijn man had gelukkig van huis uit wel meegekregen handen uit de mouwen te steken dus hij hielp ook mee in het huishouden. Wij losten dat samen op zonder de kinderen extra te belasten. Ik vond wel dat ze moesten leren om ook wat te doen in huis.
  Geniet hier maar lekker samen!!xxx

  • Lichtophethart schreef:

   Wat grappig zakdoeken strijken dat deed mijn vader jaren geleden ook altijd.En het kookboek Margriet lag ook altijd bij ons thuis vroeger.Haha onee? geen chef kok dus? Kamer opruimen en een keer mee afruimen of de tafel dekken is niets mis mee . Ik denk dat ze zo ook een beetje verantwoording leren in geval van hun eigen kamer. Zuinig zijn op de spullen en weten waar alles ligt als ze het weer nodig hebben.Dank je wel weer voor je verhaaltje.X

 6. Kim schreef:

  Hier wordt inderdaad ook wel eens geholpen: Tafel dekken en afruimen en Nout helpt de laatste tijd wel vaker met koken (dan snijdt hij de groente bijvoorbeeld). Ook moeten ze altijd hun eigen speelgoed opruimen. In de zomer helpen ze ook wel eens in de tuin (onkruid uithalen) en auto poetsen. Maar het gaat nog altijd wel samen met papa e/op mama. Sturing is zeker nog nodig. Helemaal alleen stofzuigen of de afwas doen zit er nog niet in. Dat laatste doet overigens de afwasmachine, maar goed…ook het uit en inruimen hiervan doe ik toch nog liever even zelf. Wij vinden ook dat kinderen moeten leren eigen verantwoordelijkheid te dragen en zelfstandig te worden en daar horen klusjes in huis inderdaad bij. En….mannen kunnen dat net zo goed. Toch vind ik het hierin soms best wel lastig de controle uit handen te geven en te bepalen wat ze al wel en wat ze nog niet kunnen.

  • Lichtophethart schreef:

   Wat leuk dat Nout al helpt met koken. Ja speelgoed opruimen is wel belangrijk. Ze halen vaak van alles voor de dag en dan kan mama weer alles opruimen.
   We hebben nu ook gezegt je mogen met alles spelen als je het ook maar wel weer opruimd en dat werkt op zich aardig;)Sturing is hier ook nodig Kim.Ik denk dat veel ouders met name vrouwen het lastig vinden om de controle uit handen te geven.De tuin dat is vaak ook leuk om de kids daar iets in mee te laten hepen. of zelf voor hun eigen plantje of moestuintje te zorgen. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: