Feestdagen en top 2000

Feestdagen en top 2000

De Feestdagen en top 2000 zijn weer aangebroken. En misschien is het een beetje “gek” dat ik op eerste kerstdag een blog zit te schrijven maar daar heb ik nu even een uurtje de tijd en de rust voor. Het bloggen schiet er de laatste tijd een beetje bij in omdat het hectisch is en we van alles aan ons hoofd hebben. 
Ik laat het maar even los en denk: het bloggen komt wel weer. 
Goed, nu dus even tijd en rust om een kerstblogje te schrijven want ondanks alle hectiek zijn we ook bezig geweest in de kerstsferen en luister ik sinds vandaag heerlijk naar de top 2000. 

Feestdagen en top 2000

Kerstboom opzetten
Dit jaar waren we vrij vroeg met het opzetten van de kerstboom. Namelijk de dag nadat Sinterklaas terug naar Spanje vertrokken was. Samen met de kids hebben we de boom tak voor tak in elkaar gezet. Nog een heel gedoe met de lampjes en de rest en al met al waren we er zo een beetje de hele dag mee bezig. Maar dan heb je ook wat; een super gezellig sfeertje in huis met lampjes en decoraties. De kinderen vonden het een feest. 
Diana maakte hele leuke huisjes op ons raam. Ziet er heel gezellig uit!

Feestdagen en top 2000

Workshop sneeuwpopjes maken
Samen met Kim van de minibieb hebben we weer een workshop georganiseerd. Dit keer maakten we van terracotta potjes sneeuwpopjes. We lazen het boekje ‘hallo meneer sneeuwman’ voor en de kinderen gingen helemaal op in het verhaal. Het resultaat van de geknutselde sneeuwpopjes was leuk. Onze eigen kinderen waren er niet bij en met hun hebben we later nog de sneeuwpopjes gemaakt. Kijk maar op de foto voor het resultaat. 

Feestdagen en top 2000

Serious request 2016
Hoewel ik heel wat jaren een echte aanhanger ben geweest van 3 fm’s Serious request heb ik er dit jaar niet zoveel van meegekregen. Het stond wel hier en daar een keer op, op tv en radio, maar echt gevolgd heb ik het deze keer niet. Misschien andere tijden, andere bezigheden en misschien ben ik wel veranderd. Vorig jaar was het glazen huis in Heerlen. Dat was in de buurt. Ik schreef er deze blog over.

Top 2000
Wel keek ik al een tijdje heel erg uit naar de top 2000. Oké, ik heb dit jaar niet gestemd, is me ontschoten, maar ik vind het toch heerlijk om naar te luisteren en om te kijken naar de top 2000 a gogo. Lees hierover meer in de blog die ik vorig jaar schreef over luisteren en kijken naar de top 2000.
Ik heb de top 2000 app zelfs geïnstalleerd op mijn gsm zodat ik kan kijken waar we zitten in de lijst. 

Feestdagen en top 2000

Lijst top 2000
Ik kijk vooral uit naar de oudere nummers die ik nog steeds geweldig vind. Bands en artiesten zoals ELO, Steely Dan, The Byrds, The Who en ga zo nog maar even door, horen voor mij echt bij de Top 2000. De hedendaagse hits mogen er wat mij betreft uit blijven, op een enkeling na, zoals Coldplay. Maar smaken verschillen uiteraard. 
Toen ik vanmorgen onze oude radio aanzette kreeg ik meteen een blij gevoel. De top 2000 hoort voor mij echt bij de feestdagen. 
Wat die radio betreft, die is al héél oud, nog van mijn opa en oma geweest. Maar zoals je ziet luisteren wij nog steeds muziek op deze radio en hij heeft een heerlijk geluidje. 

Feestdagen en top 2000

Grenzen tijdens feestdagen
Omdat ik nog voel dat ik op mijn eigen grenzen moet letten en vooral aandacht en energie wil besteden aan dat wat écht belangrijk is, heb ik geprobeerd om alles rond de feestdagen zo rustig mogelijk te houden. Deels is dat gelukt maar deels ook niet. Soms zijn er toch dingen waar je niet onderuit denkt te kunnen. Ik worstel daar dan wel een beetje mee. 
Onze buurvrouw Kim zei gisteren lachend: ‘Stressdagen in plaats van kerstdagen’. Het was een grapje maar soms wel een beetje waar. Maar dit jaar hebben we het stress-niveau tamelijk gereduceerd want hoe lekker is het om niet al te veel te “moeten”. 

Samen zijn
Op kerstavond hadden we een heerlijke avond samen. We hadden een cadeautje en een lief kaartje voor elkaar. Lekker samen op de bank, All you need is love op de achtergrond en genieten van een klein hapje en een drankje. Héérlijk in de joggingbroek en dikke sokken aan. Kaarsjes aan, wierookje aan en kerstboom aan. 
Vandaag ook nog een beetje rust.
En morgen vieren we kerst met mijn familie. Druk, maar ook weer gezellig. 

Feestdagen en top 2000

Oud en nieuw
Met oud en nieuw is Diana’s vader hier. De kinderen zijn ook hier dus we maken er een gezellige avond van. Gewoon simpel. Maar het zijn de kleine dingetjes die juist zo waardevol zijn. 

Fijne feestdagen
Dat willen wij jullie wensen! Geniet met en van elkaar. Geniet van de kleine dingen. Maak de wereld een beetje mooier. En voor de mensen die het nodig hebben sturen wij een lichtje jullie kant op. 
Voor 2017 wensen wij iedereen ook alles wat goed is. En ook dan geldt: laten we vooral de wereld in het nieuwe jaar mooier maken met vriendelijkheid en liefde en een lichtje voor iedereen. 

Feestdagen en top 2000

4 gedachten over “Feestdagen en top 2000

 • 31 december 2016 om 11:54
  Permalink

  Oh heerlijk zo’n avondje met All you need is love op de achtergrond, ik had ook een soortgelijke avond en heb ervan genoten haha. Hele fijne jaarwisseling! Liefs.x

  Beantwoorden
 • 26 december 2016 om 09:39
  Permalink

  Terracotta potjes sneeuwpopjes wat van toepassing. Erg schattig. Wat leuk dat Diana vader langkomt bij oud en nieuw. Geniet samen van jullie feestdagen. Hele fijne dagen!

  Beantwoorden
 • 25 december 2016 om 20:57
  Permalink

  Hallo lieve Diana & Ellis,

  Ik lees jullie blog net nadat ik de tranen van mijn wangen heb geveegd en heel Marc zijn hemd heb vol gesnotterd. Toen ik gisteren gekscherend zei tegen Ellis dat het soms meer lijkt op stressmis i.p.v kerstmis was het nog een grapje…vandaag leek het meer realiteit dan luchtige humor. Ow…wat wilde ik graag dat deze kerst onvergetelijk, gezellig, knus en kneuterig zou worden. He’t was zo belangrijk voor me omdat ik voor het eerst kerstmis zou vieren zonder mijn zo dierbare mama. Nou…onvergetelijk was het…maar niet in positieve zin….Met het schaamrood op mijn wangen zijn we net ons favoriete restaurantje uitvlucht…en ik weet niet of ik er ooit nog durf te komen. Onze zoon heeft daar zijn hele maaginhoud ten overstaan van een vol restaurant uitgekotst over de tafel…Nou kan hij er natuurlijk niks aan doen dat hij zo ziek werd en het niet haalde tot op de wc…maar ja…de stemming was natuurlijk gezet. Marc betaalde snel de rekening en met de staart tussen onze benen verlieten we het restaurant. Kwam ik er in de auto achter dat hij ook nog geen fooi had betaald, terwijl wij wel mooi het restaurantpersoneel met de kots van onze zoon hadden laten zitten! En dat nog wel met Kerstmis!!!!! Ruzie natuurlijk!!! Maar….uiteindelijk naar veel woorden, tranen, verdriet…kom ik er dan toch achter waarom ik me dan zo laat raken door zoiets…en besef ik meer dan ooit…stressmis worde kerstmis als je loslaat maar ook toelaat en deelt met de mensen waar je het meest van houdt. En wat maakt een beetje kots dan nog uit?!

  Beantwoorden
 • 25 december 2016 om 17:28
  Permalink

  Mooie blog om te lezen. Wij hebben alleen morgen het huis vol. Lekker eten drinken en vooral bijpraten.
  Kleinkinderen kunnen zo lekker meekletsen of hebben het hoogste woord. Heerlijk die tieners

  Geniet van elkaar en voor 2017 veel liefde en gezondheid!!xxx

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: