Zomervakantie

Zomervakantie

Zomervakantie, mooi weer en bloggen
De zomervakantie voor de twee oudste kinderen is begonnen. Maar eigenlijk hebben wij sinds het mooie weer al “stiekem” een beetje een vakantiegevoel. Vooral ’s avonds. Vroegen we ons laatst nog af waar de zomer  en de warme zomeravonden toch bleven, nu zijn ze er in elk geval wel!
Vandaar ook dat het bloggen op een iets lager pitje staat eventjes. Heel vaak zeggen we tegen elkaar: ‘we zouden eigenlijk even de pc aan moeten zetten en een blog schrijven’ maar dan zitten we zó heerlijk buiten dat het er maar niet van komt.
Ook overdag zijn we voornamelijk buiten met de kinderen. Kortom, we bloggen even iets minder en genieten van het mooie weer en het buiten zijn nu het eindelijk zo ver is.

Schoolvakanties
Voor Yannick en Senne is afgelopen vrijdag de schoolvakantie begonnen.
Yannick ging op de laatste schooldag op schoolreis. Hij vond het super.
Senne had alleen in de ochtend school en er was een playbackshow. En wat zo grappig is, die playbackshow is al jarenlang traditie op die school. Lang geleden stond ik er namelijk zelf op die laatste schooldag. Zelfde school, zelfde leraar en ongeveer dezelfde leeftijd. Kijk maar op de foto. Links ik (in roze jurkje) en rechts Senne.

Zomervakantie

Afscheid schooljaar en DIY
De kinderen gaan volgend schooljaar naar groep 6 en moesten dus “afscheid” nemen van hun juf en meester. We hadden een heel leuk DIY cadeautje gemaakt. Een glazen potje met daarin blokjes en een kaartje er aan waarop staat: Bedankt dat ik op je kon bouwen!
Kijk maar op de foto voor het resultaat!

Zomervakantie

Spetterende dagen
Met dit mooie weer willen de kinderen natuurlijk in het zwembadje. Zodoende. De eerste dag waren ze er na 10 minuten alweer uit met de boodschap dat het te koud was. Dat vonden wij dan weer even minder na al die moeite (en water). Maar de dag erna hebben ze toch de hele middag gespeeld. Ook is het leuk om mij nat te spetteren natuurlijk. Ik kan hier echt in de stoel zitten en het leuk vinden hoe de kinderen plezier maken in het water. Vooral Yben stort zich er letterlijk helemaal in.

Zomervakantie

Fietsen
In het kader van in beweging komen gaan we in de avond soms een rondje fietsen. Je kunt hier mooi een stuk door velden fietsen. Yben vind het prachtig zo achterop de fiets. Voor mij is het goed om weer een beetje opbouwend te bewegen en ook Diana vind het erg fijn. Bovendien is het ook ontspannend om even een blokje om te fietsen.

Zomervakantie

Heerlijke avonden
We genieten volop van de warme zomerdagen. Eindelijk is het mooi weer.
En ’s avonds buiten zitten, daar keken we zó naar uit. En dat doen we dus volop. Met als resultaat dat het rond 00.00 uur nog steeds zó lekker is dat we eigenlijk niet naar binnen willen. Kaarsjes aan, lampionnetjes aan. Wat willen we nog meer?

Zomervakantie Zomervakantie

Aaaah muggen!
Hebben jullie er ook last van? Muggen! Dat is wel een puntje als we buiten zitten. Ze vallen ons bijna aan en we moeten ze van armen en benen af meppen. We hebben van alles geprobeerd; citronella kaarsen en spray en we hebben zelfs een mosquito app op de telefoon gedownload.
Vooral ik en Senne zijn de pineut: we worden het meest gestoken en krijgen de grootste bulten (lees: schijven).
Als iemand een geweldige tip heeft, laat het gerust weten!

Daagjes weg
Hier en daar gaan we even wat daagjes weg. Met kinderen en zonder kinderen maar hoe dan ook proberen we de ontspanning op te zoeken.
Gaan jullie op vakantie?

We hopen dat jullie allemaal lekker genieten van het mooie zomerweer. Zitten jullie ook zo graag buiten? 

Tot snel!

Zomervakantie

14 gedachten over “Zomervakantie

 • Pingback: Vakantie naar Oostenrijk - Licht op het Hart

 • 31 juli 2016 om 17:47
  Permalink

  Ik kan ook zo genieten van die zwoele zomeravonden op ’t terras, maar helaas is dat dit jaar niet voor mij weggelegd. Hopelijk volgend jaar weer wel.

  Beantwoorden
 • 29 juli 2016 om 10:11
  Permalink

  Heerlijk die zomer. En een goede reden om minder te bloggen. Helaas heb ik geen muggentip voor je, bij ons worden we er ook al gillend gek van.
  Margriet onlangs geplaatst…D.I.Y. LappenpopMy Profile

  Beantwoorden
 • 27 juli 2016 om 16:15
  Permalink

  Geniet van de vakantie en alles wat jullie gaan doen..
  Muggen: Deet
  Buiten zitten is heerlijk, maar niet als het te heet is. Dan blijf ik echt binnen!
  XXX

  Beantwoorden
 • 25 juli 2016 om 19:51
  Permalink

  Geniet maar lekker hoor van die avonden voor we het weten is het weer vroeg donker (mhew), ik heb ook zoooo de pest aan muggen, enige nadeel van de zomer 🙂 Ik had laatst een spray van het Kruidvat, goed spul maar zoveel alcohol (denk ik) erin dat mijn nagellak helemaal verdween en daar baalde ik dan weer van (en gaf uiteraard die rot-muggen de schuld).
  Annette onlangs geplaatst…DM shoplogMy Profile

  Beantwoorden
  • 25 juli 2016 om 23:32
   Permalink

   Oooh nu snap ik waarom de nagellak van mijn tenen verdwijnt! Ik heb die spray ook. Zo zie je maar haha.
   Maar ondanks de muggen, laat het nog maar even lekker zomer blijven. We hebben er lang genoeg op moeten wachten.
   Fijne zomerdagen!

   Beantwoorden
 • 25 juli 2016 om 18:25
  Permalink

  Mijn vakantie is net begonnen. Ik heb geen vastomlijnde plannen maar zie wel waar ik zin in heb en waar iets leuks te doen is.

  Geniet van jullie vakantie! Maar dat lukt wel, als ik die lieve foto van jullie tweetjes zo bekijk. X
  Polly onlangs geplaatst…Engineering Happiness en EspañolMy Profile

  Beantwoorden
 • 25 juli 2016 om 08:13
  Permalink

  Dit weer is inderdaad echt fantastisch om veel buiten te zijn. Groot gelijk hebben jullie dat jullie je blog daarom eventjes op een wat lager pitje zetten. In de winter is er nog tijd genoeg om achter het beeldscherm te zitten!
  Wat de muggen betreft, die laten mij altijd heel goed met rust! Geen idee waar dat aan ligt.
  Geniet nog lekker van de fijne zomerdagen en -avonden!
  sunny mama onlangs geplaatst…DE 4 MAKKELIJKSTE HAARSTIJLEN VOOR LUIE ZOMERDAGENMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: