Warme zomeravonden

Warme zomeravonden
Warme zomeravonden

Iedereen kent ze vast nog wel, de warme, zwoele zomeravonden waarop je lekker lang buiten kunt zitten. Herinner je je dat nog? 😉
Wij wel en met het weer van de laatste tijd kunnen we zeggen dat we erg verlangen naar zo’n heerlijke avond buiten.
En niet alleen de avond hoor, ook overdag buiten zijn in de zon en warmte missen we best wel.
Ik zei vanmorgen nog tegen Diana dat ik de regen echt wel beu ben nu. Ik wil naar buiten, in de zon!

Buiten darten
In de afgelopen maanden hebben we wel 1 of 2 keer buiten kunnen zitten. Maar meestal begon het dan later in de avond toch te regenen en onweren.
We hebben een avond buiten darts gespeeld, wat erg leuk was. Ik gooide best wel wat pijlen tegen de schuur in plaats van op het bord. En precies mikken op bepaalde punten is ook nog wel een uitdaging.

Warme zomeravonden

Waardevolle momenten
Vorig jaar, en daarvoor ook,  zaten we regelmatig buiten. Kinderen in bed, kaarsjes aan, fakkels aan (en dan op het einde bijna niet uit krijgen), drankje en muziekje erbij en heerlijk kletsen samen. En kwam er een leuk liedje voorbij dan stond ik graag op om een klein dansje te doen met Diana. Dat zijn echt waardevolle momenten die ik ook nooit zal vergeten.

Vakantie
Ook heerlijke momenten zijn die momenten dat je op vakantie bent en je kunt genieten van warme zomeravonden. Lekker een strandwandeling maken bij de ondergaande zon. Of op een terrasje vertoeven. Maar ook lekker op het eigen terras bij het vakantiehuisje zitten kan zo fijn zijn. Het is nog lekker warm buiten en zelfs al is het opeens al 1 uur in de nacht, je wilt gewoon niet naar binnen omdat het nog zo lekker is.

Warme zomeravonden

Maar waar blijft die zomer?
Mooie vraag waar ik natuurlijk geen antwoord op heb. Het heeft absurd veel geregend de afgelopen weken. De tuin kon al dat water nauwelijks meer verwerken en stond geregeld blank. De wc en de afvoer pruttelde door de vele regen en ik was soms bang dat er water uit zou komen.
In de garage en de schuur waren om de haverklap lekkages.
Vorig weekend was er garageverkoop in onze wijk en het leek even goed te gaan met het weer maar uiteindelijk zijn wij en de spullen zo ongeveer van de oprit afgeregend. Zonde.
Warme zomeravonden

Blijven hopen
Maar we geven de hoop op beter weer niet op. Elke keer denk ik: misschien volgende week…En wie weet gebeurt dat ook wel. Misschien wel als de kinderen vakantie krijgen. Dan gaan we voor minimaal 6 weken mooi weer en heerlijk buiten in de tuin vertoeven en avonden lang kletsen onder de heldere sterrenhemel.

Verlangen jullie ook zo naar mooi weer? En hoe brengen jullie de zwoele zomeravonden door?

21 gedachten over “Warme zomeravonden

 • Pingback: Zomervakantie - Licht op het Hart

 • 4 juli 2016 om 09:57
  Permalink

  Gezellig hoor, zoals jullie de zomeravonden doorbrengen… Tenminste, wanneer het weer dat toelaat. Zelf maak ik eigenlijk nooit zo veel mee van die avonden doordat ik vaak extreem vroeg naar bed ga. (Ik vind het prettig om héél vroeg in de ochtend uitgeslapen wakker te worden.) Maar op vakantie, wanneer ik ga kamperen, dan zit ik meestal tot ’s avonds laat buiten met een wijntje, eventueel een stukje kaas en dan kan ik ook zo ongelooflijk genieten, gewoon van het buiten zitten.
  sunny mama onlangs geplaatst…VERBETER JE LIEFDESLEVEN DOOR DEZE VRAAG TE STELLENMy Profile

  Beantwoorden
 • 3 juli 2016 om 23:41
  Permalink

  Ik mis de zon…. de lange dagen waarbij je heerlijk buiten kan blijven tot middernacht, ik hoop dat het snel zomer zal zijn!

  Beantwoorden
  • 3 juli 2016 om 23:43
   Permalink

   Ja we hebben nog maar weinig lange fijne warme zomeravonden gehad. Dus lieve zon kom maar snel en blijf nog even.

   Beantwoorden
 • 3 juli 2016 om 13:10
  Permalink

  Ik mis de zon! Hopelijk komt die snel tevoorschijn, volgende week zaterdag vier ik mijn verjaardag, en wat zou het mooi zijn dat iedereen gewoon lekker buiten kan zitten!
  Jessica onlangs geplaatst…12 weetjes about JessMy Profile

  Beantwoorden
  • 3 juli 2016 om 23:42
   Permalink

   Ja laat de zon maar snel komen en vooral BLIJVEN.Ik ga voor je duimen dat zaterdag de zon de hele dag schijnt op je verjaardag. Er is niets gezelliger dat je een zonnige verjaardag hebt. Alvast een hele fijne dag Jessica x

   Beantwoorden
 • 3 juli 2016 om 12:00
  Permalink

  Hey meiden,

  Oh wij verlangen hier ook zo naar de zon….de avonden waarop we de afgelopen maand nog lekker tot in de late uurtjes buiten konden zitten zijn op 1 hand te tellen. Maar…des te meer waarderen we het als het ons dan wel gegeven wordt. Gisteravond was weer zo’n heerlijke avond. Niet al te warm maar het kon….haardje aan, kaarsjes op de tafel, fakkeltjes aan….Eerst lekker buiten op het vlondertje in onze tuin in het zonnetje genoten van een heerlijk kopje koffie met opgeklopte melkschuim, daarna een spelletje met de kids (Kolonisten van Catan Junior) en toen kindjes naar bed en tot in de late uurtjes genoten van de knetterende vlammetjes. Heerlijk ontspannen en rozig na de nodige biertjes en wijntjes kropen we later lekker tegen elkaar aan in ons bedje…en dat we dan een beetje uitgekookt ruiken…dat nemen we dan voor lief. HEERLIJK!!!! Doe mij nog een dozijn van die avonden

  Beantwoorden
  • 3 juli 2016 om 23:46
   Permalink

   Dat klinkt echt heerlijk Kim.Dat zijn DE avonden de mooie gezellige geniet momenten . Laat de zomer nu maar eens echt gaan beginnen.We verlangen er allemaal naar. Ik kan bijna de fakkel en de kaarsje ruiken zoals je het zo gezellig omschrijft. X

   Beantwoorden
  • 3 juli 2016 om 23:47
   Permalink

   Dat klinkt echt heerlijk Kim.Dat zijn DEavonden de mooie gezellige geniet momenten . Laat de zomer nu maar eens echt gaan beginnen.We verlangen er allemaal naar. Ik kan bijna de fakkel en de kaarsje ruiken zoals je het zo gezellig omschrijft. X

   Beantwoorden
  • 3 juli 2016 om 23:56
   Permalink

   Dat klinkt echt heerlijk Kim. Dat zijn de avonden de mooie gezellige geniet momenten . Laat de zomer nu maar eens echt gaan beginnen.We verlangen er allemaal naar. Ik kan bijna de fakkel en de kaarsje ruiken zoals je het zo gezellig omschrijft. X

   Beantwoorden
 • 3 juli 2016 om 10:33
  Permalink

  Ik mis ze ook… vorig jaar ook eigenlijk.. en het jaar ervoor… Zelfs als het overdag warm was was het in de avond best fris.
  Wij zaten vroeger ook heerlijk in de tuin, soms tot wel 4.00 uur..wijn , een boek, muziekje, stokbrood…wat een mooie tijd was dat.
  En wij hadden een heerlijke veranda, boven ons hoofd groeiden de druiven.
  Nu is het ook fijn hoor, wij hebben een tuin, maar ’s avonds buiten zitten, dat is nog niet gelukt. Ik wil ook weer zwoele zomeravonden 🙂
  Babs onlangs geplaatst…KeeK op Week 27- Je Vous Présente…My Profile

  Beantwoorden
  • 3 juli 2016 om 23:49
   Permalink

   Ja hoe fijn is dat toch dat je echt tot diep in de nacht gewoon in je tuin kunt zitten . Wat mooi druiven die boven je hoofd groeien. Als we nou allemaal een heel lief naar de zon kijken en vragen of hij of zij blijft .

   Beantwoorden
 • 2 juli 2016 om 22:06
  Permalink

  Ik vind het qua temperatuur helemaal prima zo haha, ik hou namelijk niet van die vieze plakkerige benauwde warmte, maar oké zoals het weer nu steeds is is natuurlijk niet echt heel gezellig. Iets meer zon, minder onstuimig en max. 25 graden. Dat lijkt me wel wat 😉
  Kon ik maar toveren onlangs geplaatst…Stom!My Profile

  Beantwoorden
  • 3 juli 2016 om 23:51
   Permalink

   Te warm is ook niet fijn helemaal mee eens. Als alleen de regen maar eens even weg bleef dan zag het er al heel anders uit. We gaan gewoon voor zon en voorlopig even geen dagen lange regen.

   Beantwoorden
 • 2 juli 2016 om 17:32
  Permalink

  Straks even heerlijk een uurtje buiten kunnen zitten. Ik ben blij dat ik nog naar Griekenland ga anders had ik toch wel lopen balen denk ik. Als ik aan het werk ben doordeweek vind ik het niet zo heel erg maar als de weekeinden dan ook nog eens bagger zijn wordt ik wel een beetje moedeloos.
  Annette onlangs geplaatst…Bluetooth SpeakerMy Profile

  Beantwoorden
  • 3 juli 2016 om 23:53
   Permalink

   ja dat zeg je goed je word er inderdaad een beetje moedeloos van. Ik kan me niet echt herinneren dat we zolang al zoveel regen hebben gehad. Juli en augustus moet gewoon mooi en zonnig worden.

   Beantwoorden
 • 2 juli 2016 om 17:01
  Permalink

  wie verlangt er niet naar zou ik haast zeggen. Van mij mag het rond 25gr worden dat is een heerlijk temperatuurtje. Kan je ook nog wat ondernemen. Wat dat betreft verlang ik weer naar Bali…..dag en nacht zelfde temp zo ongeveer. Weliswaar 30gr en nacht misschien 27. Ach airco op 25 dan is het echt goed uit te houden. Als je aankomt staat de airco zo ongeveer op vrieskou dus die gooien wij gelijk omhoog anders ben je gelijk al flink ziek.

  Maar goed das verleden tijd. Wij genieten altijd zo van lekker de bbq aan. Heerlijk smullen wijntje erbij. Gewoon lekker Fred met een boek ik doe een poging maar zit meer dromend om me heen te kijken vanaf de 5e verdieping op ons balkon sinds 3 jaar.

  Toen we nog echt op vakantie gingen (nu ist een weekendje hooguit) overdag er op uit en ‘s-avonds leuke straatjes doorlopen opzoek naar een gezellig terras om heerlijk te eten en mensen te kijken.

  Maar Ellis we blijven hopen dat het er dit jaar nog van komt toch!! Vast als de kinderen vakantie hebben.

  Liefsxxx

  Beantwoorden
  • 3 juli 2016 om 23:56
   Permalink

   Ja lieve Marijke we blijven hopen op toch nog een zonnige zomer. Hoe heerlijk is dat BBQ aan en genieten van een lekker wijntje.Ik zie je helemaal zitten op een zwoele zomeravond op dat terrasje met je wijntje en na een heerlijke avondmaal gezellig mensen kijken 😉 Het gemis van Bali kan ik me heel goed voorstellen.X

   Beantwoorden
 • 2 juli 2016 om 14:28
  Permalink

  Poeh ja! Ik zie ook maar wat uit naar de warme zomer! Een aantal jaren geleden was het weer nog redelijk, maar nu is het 3x niks. Nu ik dit schrijf, schijnt het zonnetje buiten, haha. Meestal zit ik gewoon lekker buiten in een stoel als het weertje lekker is, maar dan moet het wél lekker warm zijn, en niet frisjes.
  Loene onlangs geplaatst…Favoriete Lifestyle spulletjes voor in de zomerMy Profile

  Beantwoorden
  • 2 juli 2016 om 15:07
   Permalink

   Ja, dan schijnt de zon en opeens weer een regenbui. Het wisselt zo lekker af he. En lekker warm is het fijnste, van die zwoele avonden haha.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: